Last news in Fakti

16 Март, 2020 19:40 11 898 48

Лукашенко: Тракторът ще излекува всички!

  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • коронавирус-
  • трактор

Беларус беше известна в бившия Съветски съюз с производството си на трактори, като заводът в Минск продължава да е лидер в региона

Лукашенко: Тракторът ще излекува всички! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Беларус Александър Лукашенко окуражи гражданите да работят на полето и да карат трактори като начин за преодоляване на пандемията от коронавируса, предаде АФП.

Бившият шеф на колхоз, който обича да подчертава връзката си със земята и селяните, каза на среща с чиновници, предавана по телевизията, че „не трябва да има никаква паника“ заради вируса.

„Просто трябва да се работи, особено сега, на село“, каза той, докато бившата съветска република се подготвя за пролетната сеитба.

„Хубаво се да се види по телевизията – хората работят с трактори, никой не говори за вируса“, каза Лукашенко.

„Тракторът ще излекува вируса. Полето лекува всички“, добави той.

Беларус бе известна в бившия Съветски съюз с производството си на трактори, като заводът в Минск продължава да е лидер в региона.

Досега в 9-милионната страна са регистрирани 9 случая на Covid-19.

Лукашенко не е единственият постсъветски лидер, даващ лични съвети срещу коронавируса.

Президентът на Туркменистан в Централна Азия Гурбангули Бердимухамедов препоръча в петък да се правят инхалации с дима от изгарянето на пустинното растение с латинското наименование Peganuma harmala, известно още като диво седефче, сирийско седефче или африканско седефче.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gigi

    50 5 Отговор
    90 милиона да та е... В журналистта

    Коментиран от #33

  • 2 Напълно е прав

    58 0 Отговор
    Лукашенко! Работа върху земята трябва, за да имаме храна. Такситата и офисите са инкубатори на вируси, но кой как главата му го учи/Бог/.

    Коментиран от #44

  • 3 Серящия Слон

    33 14 Отговор
    Бааа мааа мууу...един лекува с трактори...друг диша седефчета, Ердоган бори вируси с шкембе чорбасъ, а Гканьо Балкански нема даже спирт и маски в аптеката, ма затова пък си има Годжи Бери в телевизора......
  • 4 будинов

    20 0 Отговор
    автора да оправи десетичния знак д---ба и неграмотниците д--ба

    Коментиран от #6, #7

  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    22 19 Отговор
    Браво на Лукашенко!!! Четете и за тактиката на ...... AНГЛИЧAНИТE! Нe cлучaйнo тaзи нaция имa тoлкoвa мнoгo cвeтoвни пиcaтeли, пoeти, мaтeмaтици, инжeнeри, пoлитици! Нe e cлучaйнo, чe нaй-прecтижнитe унивeрcитeти ca aнглийcки! Чe oфициaлният eзик нa cвeтa e aнглийcкия! A инaчe нe ги хaрecвaм зa нaдмeннocттa им и бeдитe кoитo ca дoнecли нa Бългaрия....

    Коментиран от #13, #42

  • 6 само питам

    19 4 Отговор

    До коментар #4 от "будинов":

    Ти пък къде го видя тоя десетичен знак...недей затруднява автора, ще му изпуши и единствения останал реотан...
  • 7 бат Курти

    14 0 Отговор

    До коментар #4 от "будинов":

    Абе, будинов..що ми се струва че май са в повече нулите, вместо десетичния знак...иначе си прав, много неграмотници бе, ама прекалено много.
  • 8 Оня

    26 0 Отговор
    Бега бе , тоА Беларус мноУ гоУем бе. Цели 90 милЬОна.....А преди време джурналята треаше си проверяват инфото ....

    Коментиран от #29

  • 9 мани мани

    17 0 Отговор
    б@х тия 90 милиона деба :)
  • 10 БАТЕ НЕЦИ

    12 0 Отговор
    КОИ СА 90 МИЛИОНА?
  • 11 Трудовакъ

    18 14 Отговор
    Гeниaлнo! Изумитeлнo! Нecрaвнимo! Прeзидeнтът Лукaшeнкo e нaй-вeликият миcлитeл и държaвник нa нaшeтo врeмe! Кaктo кaзвa вoждa и учитeля нa бългaрcкия нaрoд др. Бoйкo М. Бoриcoв - рaбoтa трябвa зa тoзи мaт'рял, рaбoтa! Лукaшeнкo e oбрaзeц нa cъвършeнcтвo и държaвничecкa мъдрocт, чиeтo вeличиe e cрaвнимo caмo c нeдocтижимия Ким Ир Ceн. Дa прeклoним глaвa прeд тoзи титaн нa миcълтa, в чиятo длaн ce cъбирa цялaтa Aлeкcaндрийcкa библиoтeкa!

    Коментиран от #20

  • 12 ⚡ Хрониките на Евразия

    3 19 Отговор
    Думите на Лукашенко бяха :
    В Русия газят с трактори хранителни продукти , защо и да не лекуват болните от короновируса по този начин ..

    Коментиран от #14

  • 13 JPower

    18 6 Отговор

    До коментар #5 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Всичките им поети, писатели са шизофреници, а политиците и пишман учените им евреи.... Даже си нямат собствена АЗБУКА И РЕЛИГИЯ.... Само, че са безкруполни лицемери и за пари са готови на васичко!!!

    Коментиран от #23

  • 14 Трудовакъ

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "⚡ Хрониките на Евразия":

    Пошегувал се е, не му се връзвай! Просто хумор. Беларуски хумор...
  • 15 ето това е

    15 0 Отговор
    Евалла батка !
  • 16 Антикомунист руснак

    11 13 Отговор
    Нашите комунисти ще бъдат "излекувани" в Белене...Комунистите и атеистите в България ще мрат от яд, злоба и страх защото са прецакани от Кремъл и нямат нужната противоотрова, а служиха на Кремъл почти 20 години!! В тази страна е твърде вероятно да оцеляваме само ние чистите руснаци и то кръстени в Руската православна църква, защото българската не е православна....Не ви го пожелавам, но е твърде възможно да не доживеете разболяването си от коронавирус и да починете от злоба и страх...На тези, които имат нужната "кръвна група" в произхода си пожелавам успешно справяне с това генно биологично оръжие!! На живите-мъртви /атеистите, атакистите и комунистите/ пожелавам поне да не умрат от злоба!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Pompev/...

    9 2 Отговор
    Б@х то Беларус,по голям от Германия,тя е 80 милиона
  • 19 Пламен

    11 1 Отговор
    Беларус е долу горе 9 милиона, а не 90 и кусур милиона! Поне така вика википедията....... А по време на коронавируса ако са го отдали на кекс, може и да са толкова.

    Коментиран от #21, #30

  • 20 Ходил и видял

    29 4 Отговор

    До коментар #11 от "Трудовакъ":

    Иди и виж! Бил съм в Брест. Прекрсен град! Уникално чист, светъл, спокоен, подреден град. Без дупки или кръпки по улиците, счупени криви плочки ( разбирай това буквално - няма нито една!) грозни надписи, лепенки, драсканици, реклами на всякакви ненужни боклуци. Без цццигани, просяци, клошари, наркомани пияници, престъпници и всякакв друга измет, без изоставени или рухнали сгради като след бомбардировки, както е у нас Всички сгради обществени и жилищни са или нови или ако има стари от соцвреме, то са обновени, боядисани и освежени, а не както тук -
    някой си напавил изолация на 4 етаж в зелено, на 8 етаж друг боядисал жълто, а останалите - който както му дойде - кой с винкелите, кой с олющената боя откакто е строена сградата. Така е в цялата страна - има ютюб, гугъл мапс - разгледай. Това, което те са си го направили, запазили и недопуснали да си разрушат хубавото от соца - за всичко това ние тук може само да си мечтаем! И са си го направили сами - без помощта на ЕС, НАТО, ТАТО или марсианци! Но си имат наистина лидер, който мисли за народа си. В началото на 90 и Беларус залитнала да гради капитализъм в резултат на което рязко се увеличила престъпност, корупция и наркомании. Но се появил Лукашенко обещал, че ще сложи край на това, хората му повярвали и сега точно заради Лукашенко Беларус не е кочина като България!

    Коментиран от #31

  • 21 Патето яки

    15 0 Отговор

    До коментар #19 от "Пламен":

    9 504 704 човечета
    площ 207 595 km² - почти две Българии
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 5 Отговор

    До коментар #13 от "JPower":

    За шизофрениците си има болници...и не ходят като Байрон да се бият за свободата на другите народи, нали?

    Коментиран от #32

  • 24 Миро

    18 1 Отговор
    Много вярно,ред дисциплина законност и спокойствие!!!!
    Напълно безплатно здравеопазване и образование!!!!
  • 25 ТМВ

    17 1 Отговор
    И още нещо положително,има Смъртно наказание!!!!!!!!!!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Искал

    0 2 Отговор
    е да каже танка...
  • 28 Бай Стою касапина

    4 14 Отговор
    И тия си мислят, че правят трактори. Боже, това пък ако са трактори?! То само от стоповете дето не тече масло. Мъка, мъка, мъка!
  • 29 😂🤣😂

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Оня":

    Колко германците са станали.
  • 30 😂🤣😂

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Пламен":

    Начи и бабите са раждали поне тризнаци.
  • 31 ❤️💕❤️

    13 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ходил и видял":

    Браво на хорицата, живи и здрави да са... и да станат верно 90 милиона 😁
  • 32 JPower

    7 4 Отговор

    До коментар #23 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Щото тоз много е велик.... "" През 1693 г. Нютон окончателно навлиза в последната и най-налудна фаза на своя живот. Първоначално той спира да излиза от вкъщи и прекарва времето у дома си в писането на причудливи философски трактати с научни изчисления. Редките му излизания били свързани с навестяването на неговите приятели, които по това време вече трудно издържат странностите му. Постепенно Нютон губи съня си и в продължение на месеци спи по час на денонощие и почти не се докосва до храна. Тогава започват и параноидните му халюцинации, в които неговият основен страх е, че приятелите му кроят таен заговор, целейки да го убият. Когато му съобщават, че неговият добър отдавнашен приятел Джон Лок се е разболял, Нютон възкликва, че по-добре да беше умрял, защото се опитвал да го принуди да спи с проститутки и така да загуби своята чистота."" ".... Англосаксонеца е тотален идиот, ако ще и Нютон да се казва...

    Коментиран от #34

  • 33 Gigi корекция

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Gigi":

    Не е 90,а е 9 милиона.Всеки средно интелигентен човек може да се сети.А журналистът от ФАКТИ.БГ е немърлив или пък тъп и безпросветен.
  • 34 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 6 Отговор

    До коментар #32 от "JPower":

    Да Ви припомня, че Нютон е бащата на диференциалното и интегрално смятане, без които съвременната цивилизация е немислима, ама май Ви надцених..........

    Коментиран от #35

  • 35 JPower

    9 3 Отговор

    До коментар #34 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Да, но аз, не съм Ви надценил!!! Колко велик учен е Нютон е едно, но той си остава ненормалник!!! И да се смята, че света в този му вид, се дължи само на Нютон е смешно....
  • 36 българин

    5 14 Отговор
    Спрете да злословите по адрес на англичаните. Никой не може да отрече огромния им принос за цивилизацията. Нютон е най-висш гений. И който търси нещо негативно в него се излага. Дори и германците са изпълнени с респект към британската нация. Но ние никога не оценяваме човеците по техните истински достойнства, заради което идват и всичките ни беди. Оказва се, че ние сме надменни и недостойни като постоянно обиждаме другите народи. Сякаш обидите се изричат, за да скрият че сме неспособни да дадем обективна оценка на другите. Засрамете се.

    Коментиран от #40

  • 37 Йозеф

    1 11 Отговор
    Намножили са се напоследък.... 😂😂😂 И тези са пияни ватници, тракторите им стават само за декор на пропагандни филми.

    Коментиран от #41

  • 38 Бързо

    2 1 Отговор
    Трактора да идва на Летище София, там работят Хора, и никой за тях не говори и мисли!!!
  • 39 Още по-бързо

    3 0 Отговор
    Да чуят Министър Председателят и Високо уважавания Началник Щаба-Генерал Мутавчийски!!! Летището!!!
  • 40 Румяна Костова

    9 2 Отговор

    До коментар #36 от "българин":

    Човеците учени оценяваме по достойнство, но не върхушката на английската нация, допринесла за повечето беди, сполетяли човечеството.
  • 41 Гост

    11 0 Отговор

    До коментар #37 от "Йозеф":

    Зеленчуците, които си купуваш от супермаркети те, също са се появили там благодарение на тракторите, а не на Абра Кадабра. Белорусите се славят като миролюбив и трудолюбив народ. Прав е Лукашенко - като работиш на полето сам, в трактора си или на лехата, вероятнистта да се заразиш е нищожна.
  • 42 Максим

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Кадърни инжинери, учени, писатели имат и други нации, които не са угнетявали половината човечество. Що се отнася до университетите им, дали знаете, че там вече върви кампания,че управлявашите тези университети в никакъв случай да не бъдат мъже, на които социалния пол съвпада с биологически. За жените още не важи тази мярка, въпреки че негърка лезбийка винаги ще има по-големи шансове да заеме тази длъжност от бяла жена хетеро сексуална.Колко ще бъдат престижни тези университети след време не се знае, в програмите за обучение вече най-важни са лигавите лозунги и обучение за толерастия и превъзходство на социалните полове над традиционните два биологически.
  • 43 Бай Гошо

    1 5 Отговор
    Любимата държава на руснаците е Беларус след всяко проучване. Това е идеала за всеки руснак неходил в Германия. Дано не ги завземат като в Крим. Че нещо Джуджи им се е огледАл...
  • 44 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Напълно е прав":

    По скоро телевизиите и интернет медиите като пълнят главите на Хората с глупости и те им вярват без да подлагат на съмнение казаното.
    Хората преди години така са живеели на полето,дружно и сплотено за храната си,а сега разделяй и владей.Младите търсят работа и градят кариера по големите градове и следват парите,а всичко което се продава за да върви бърза търговия и печелене на пари е изкуствено и живота засили темпото и стреса,така че ситуацията ни казва да се спрем и да преосмислим как да продължим и какво е важно да имаме.
    Явно можем без екскурзии и дреболии,които сега не са приоритет за ежедневието ни.Оцеляват адаптивните към промяната.
  • 45 Храна за размисъл

    5 0 Отговор
    Спрете да използвате телевизията и интернета да си пълните главата с боклуци от които полза нямате и сами ше усетите колко здрави и енергични ще станете.Клошарите ровят в кофите,нямат възможност да гледат телевизия или интернет и са живи нали?
    Е,какво повече да коментирам?
  • 46 Гост

    3 1 Отговор
    Факта,че се говори как парите са опасни и може да се заразим и от тях,ме навежда на мисълта за тяхното изчезване и преминаване към един друг тип контрол и нов световен ред,чиповете и тотално робство на системата.
    Господарите просто нямат време да отлагат това и този измислен вирус е идеалната причина след стреса овцете да приемат като перфектната мярка за безопасност и да хлопне капана.
    Честито на печелившите както се казва!
  • 47 Баш Майстора

    0 2 Отговор
    Газя корона вируси с Трактор-Белорус!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.