17 Март, 2020 07:41 1 838 3

Колумбия затвори границите си

  • латинска америка-
  • колумбия-
  • венецуела-
  • коронавирус-
  • граници

Транспортът на стоки ще е разрешен

Колумбия затвори границите си - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Колумбия затваря всичките си граници от днес до 30 май, за да предотврати разпространението на коронавируса, обяви президентът Иван Дуке Маркес, предаде AFP.

"Реших за затворя всички сухоземни, морски и речни граници на страната от полунощ на 17 март до 30 май", съобщи в Туитър държавният глава. Мярката засяга всички местни и чуждестранни граждани, макар че транспортът на стоки за внасянето и изнасянето на продукти през оторизираните сухоземни пунктове ще е разрешен, уточни той.

В Колумбия има 57 случая на коронавирус - без нито един смъртен. Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви "пълна карантина" за справяне с коронавируса, с който са заразени 33-ма души в страната. До момента там също няма смъртен случай.

От вторник във Венецуела влиза в сила пълна карантина, заяви по радиото и телевизията Мадуро, уточнявайки, че тази драстична, но необходима мярка, се отнася за цялата страна. Потвърдените случаи в Латинска Америка са общо 819. Това включва и седем души, които починаха.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колумбияна

    1 2 Отговор
    Не е верно, друсам си кока на верндата в Богота!
  • 2 Антикомунист поучаващ как да се спасите

    6 2 Отговор
    Комунистите и атеистите в България ще мрат от яд, злоба и страх защото са прецакани от Кремъл и нямат нужната противоотрова, а служиха на Кремъл почти 20 години!! В тази страна е твърде вероятно да оцеляваме само ние чистите руснаци и то кръстени в Руската православна църква, защото българската не е православна....Не ви го пожелавам, но е твърде възможно да не доживеете разболяването си от коронавирус и да починете от злоба и страх...На тези, които имат нужната "кръвна група" в произхода си пожелавам успешно справяне с това генно биологично оръжие!! На живите-мъртви /атеистите, атакистите и комунистите/ пожелавам поне да не умрат от злоба!! Намерете си кръстници още днес, покръстете се още утре, покайте се иначе "отивате на кино", където вечно ще гледате филмът "Путин в моят земен живот"😂😂😂
  • 3 Рошко

    2 1 Отговор
    Само наркотрафика продължава