Last news in Fakti

17 Март, 2020 11:11 1 305 6

Отмениха избори в САЩ заради коронавируса

  • сащ-
  • охайо-
  • избори-
  • коронавирус

Губернаторът на щата взе това решение, пренебрегвайки съдийското становище

Отмениха избори в САЩ заради коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Часове преди началото на първичните избори властите в американския щат Охайо наредиха изборните бюра да останат затворени заради коронавируса, предаде AFP.

Губернаторът на щата Майкъл Деуайн взе това решение, пренебрегвайки съдийско становище изборите да се състоят. Губернаторът-републиканец заяви късно снощи, че гласуването в разгара на кризата с COVID-19 би поставило служителите в изборните бюра и избирателите в недопустимата ситуация на опасност от заразяване с вируса.

Той каза, че властите търсят вариант, който ще даде възможност на избирателите да гласуват по друг начин. Останалите три щата, в които днес са планирани първични избори - Аризона, Флорида, Илинойс - не отменят вота. Според властите им там е направено достатъчно да се гарантира безопасността на избирателите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Антикомунист поучаващ как да се спасите

    2 5 Отговор
    Световното карантиниране няма да подмине и руската армия, така че парада на глупостта за 9 май няма да се състои никога повече! Ще го гледате на запис от 2019 година 😂😂 Комунистите и атеистите в България ще мрат от яд, злоба и страх защото са прецакани от Кремъл и нямат нужната противоотрова, а служиха на Кремъл почти 20 години!! В тази страна е твърде вероятно да оцеляваме само ние чистите руснаци и то кръстени в Руската православна църква, защото българската не е православна....Не ви го пожелавам, но е твърде възможно да не доживеете разболяването си от коронавирус и да починете от злоба и страх...На тези, които имат нужната "кръвна група" в произхода си пожелавам успешно справяне с това генно биологично оръжие!! На живите-мъртви /атеистите, атакистите и комунистите/ пожелавам поне да не умрат от злоба!! Намерете си кръстници още днес, покръстете се още утре, покайте се иначе "отивате на кино", където вечно ще гледате филмът "Путин в моят земен живот"😂😂😂

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 що за тъпак

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "слаботоков":

    100% е такъв завършен изцяло.Гнус ме е от такива малоумни отрепки.
  • 6 Вируса е чудесно решение за

    0 0 Отговор
    Статуквото от Трьмпи та чак до бегегетото....