17 Март, 2020 11:57 4 113 14

Арести в Турция заради коронавируса

  • турция-
  • арести-
  • коронавирус-
  • заразени

Близо петдесет души са заразени в Турция

Арести в Турция заради коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турция е идентифицирала 93 заподозрени, които са направили "безпочвени и провокативни" публикации в социалните мрежи за разпространението на новия коронавирус, като е задържала 19 от тях, съобщи турското министерство на вътрешните работи, цитирано от "Ройтерс".

Тези действия на властите идват, след като Турция затвори кафенетата, развлекателните и спортните центрове, прекрати колективните молитви в джамиите и прекъсна въздушните връзки с 20 страни, за да овладее разпространението на новия коронавирус.

До момента е потвърдено, че 47 души са заразени с вируса в Турция. В съобщението на вътрешното министерство се казва, че в социалните мрежи има публикации, които обвиняват длъжностни лица и разпространяват паника и страх, като твърдят, че вирусът се е разпространил широко в Турция, а властите предприемат недостатъчни мерки.

"19 от тези заподозрени са задържани, процесът по задържането на останалите продължава", се казва в съобщение на министерството, разпространено в понеделник. Миналата сряда Турция стана последната голяма икономика в света, която съобщи за поява на новия коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко

    12 2 Отговор
    Моя приятел Ердоган, ми дава добра идея. ХА ХА ХА!
  • 2 Турците пак показват

    26 7 Отговор
    Как трябва да се действа в условия на криза. Всички всяващи паника в затвора!!!

    Коментиран от #6

  • 3 Антикомунист поучаващ как да се спасите

    7 19 Отговор
    Световното карантиниране няма да подмине и руската армия, така че парада на глупостта за 9 май няма да се състои никога повече! Ще го гледате на запис от 2019 година 😂😂 Комунистите и атеистите в България ще мрат от яд, злоба и страх защото са прецакани от Кремъл и нямат нужната противоотрова, а служиха на Кремъл почти 20 години!! В тази страна е твърде вероятно да оцеляваме само ние чистите руснаци и то кръстени в Руската православна църква, защото българската не е православна....Не ви го пожелавам, но е твърде възможно да не доживеете разболяването си от коронавирус и да починете от злоба и страх...На тези, които имат нужната "кръвна група" в произхода си пожелавам успешно справяне с това генно биологично оръжие!! На живите-мъртви /атеистите, атакистите и комунистите/ пожелавам поне да не умрат от злоба!! Намерете си кръстници още днес, покръстете се още утре, покайте се иначе "отивате на кино", където вечно ще гледате филмът "Путин в моят земен живот"😂😂😂
  • 4 Браво комши

    21 4 Отговор
    Принас има хиляди за арестуване , знай - незнай който има уста говори за вироса .

    Коментиран от #5

  • 5 Рошко

    12 5 Отговор

    До коментар #4 от "Браво комши":

    То при нас всичко що се нарича политик олигарх и джурнслист трябва да е в панделата
  • 6 Дедо

    7 10 Отговор

    До коментар #2 от "Турците пак показват":

    Е да де ама у нас основните всяващи паника са кризисния щаб и управляващите!
  • 7 Хасан

    12 2 Отговор
    При нас в Пловдив също има арестуван за всяване на паника и страх

    Коментиран от #13

  • 8 Червената шайка-терористи,

    8 3 Отговор
    БеСеПедерас.ите трябва да бъдат заловени, заедно с техните тролове и хвърлени в затвора за антидържавна, подривна дейност. В условията на извънредно положение, смъртното наказание да се възстанови.
  • 9 Цеко сифоня

    2 4 Отговор
    Чок проблем комшу, бурда "Чалмабацъл 19".
  • 10 Умен съм

    3 10 Отговор
    Аз незнам как още не е арестуван тоя терористичен вирус , анадолския много се е разпасал за да допусне това
  • 11 Варабьов

    2 3 Отговор
    В Хуйлостан казаха че има 1600 починали и над милион заразени , но до референдума на Хуйло тази тема няма да се закача ! Типично за блатните орки !
  • 12 Аве Адолф Хайллл

    9 0 Отговор
    И какво стана , най големия ислямист Ердоган забрани колективните молитви в джамиите , а у нас изтрещелия Свети синод , разправя , че няма да прекрати службите с миряни , защото в църква никой до сега не се бил разболял ....... просто без повече коментар .
  • 13 Серящия Слон

    2 6 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    А защо не е арестуван валията на Анкара, след като си позволи да съобщи реалния брой заболели-над 1800 парчета, пардон -пуйчета, като повечето са от завръщащите се от поклонение...досега са карантинирани едва половината от над 25 000 завърнали се от поклонение. Аостаналите къде са, май никой не може да им хване дирите ???..Ттолкоз за ''турската голема работа''..в скоро време се очаква планина от трупове.Нещата в Пуйкистан са на самотек, както винаги. И такива статии са най-доброто доказателство.

    Коментиран от #14

  • 14 Абе слоне

    1 4 Отговор

    До коментар #13 от "Серящия Слон":

    Само във вагината на козата има срещу вируса антителата! Който е плющял козата, вируса го отбягва! Ти да знаеш някой от комшиите да не е познал козята любов? Аз лично се учудвам че има болни там! И така от 80 милиона май само 47 не са се грижили за козата!