Last news in Fakti

17 Март, 2020 14:01 2 331 6

Наложиха вечерен час в Албания

  • албания-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • вечерен час-
  • полиция

След 18 ч. всички албанци трябва да са по домовете си

Наложиха вечерен час в Албания - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

На всеки албански гражданин, който е извън дома си след 18:00 ч., ще бъде наложена глоба до 10 хил. албански лека (82 евро). Това гласи извънредна заповед на премиера на страната Еди Рама, която беше публикувана в Държавен вестник и влиза в сила от днес, пише електронното англоезично издание Albanian Daily News.

Съгласно наредбата, след 18:00 ч. всички албанци трябва да са по домовете си и нямат право да ги напускат до следващия ден. Заповедта е безсрочна и ще остане в сила до второ нареждане. Освен това наредбата гласи, че се забраняват и всички събирания на хора, включително в парковете. Всяко излизане на открито без изрична нужда може да бъде санкционирано.

Премиерът Еди Рама се извини за прилагането на тези мерки, но каза, че няма друг начин, по който „войната“ срещу коронавируса може да бъде спечелена, предаде агенция "Фокус".

Той допълни, че в момента няма причина за никого, освен за работниците в магазините и лекарите, както и за купувачите на хранителни стоки, да напускат домовете си. Според последната информация на албанското Министерство на здравеопазването случаите на коронавируса в страната са 51.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    11 5 Отговор
    Правете каквото НЕ прави Албания, за да НЕ сте Албания.

    Коментиран от #5

  • 2 гостгост

    10 5 Отговор
    И каква е идеята с тоя вечерен час ? По-голяма глупост не може да се измисли.Вируса само през нощта ли се разпространява ? През деня може да се бутат всички като овце по опашките и да си прехвърлят вируса ,ама вечерта била проблема в което време има най-малко народ по улиците.Не ми се коментира.
  • 3 Свещен Гущер

    8 0 Отговор
    До коментар 1

    Наистина си оскотял от простотия.Съжалявам много за теб.Ти си продукт на 30 годишна анархия в БГ и си на принципа-,,Те пък ще ми кажат на мене,,
  • 4 Вирусът вампир

    6 2 Отговор
    Ей ся кат чуе Боко и в Гербестан , ще въведе !
  • 5 Albanec ama realista molja

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "така така":

    zalka kartina si choveche, te (ALBANCITE) varvjat napred sas reformi vf vsichki instancii, rabotjat i se trudet za po dober zivot.
    Za sajelenie vf Bullgaria kakvo stav vsichko po staromu, vseki mesec dva ispluva edin izmamnik na poverhnosta, razbirase sas drjavno pokivatelsvo.
    Gledaj svojata panica i si pij rakijata che pisanoto od teb e pelna mizerija.

    Коментиран от #6

  • 6 DRISNIATA metev

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Albanec ama realista molja":

    MAIKATA DA TI EBA I U PEDERAZA TURSKI,CHE NE OBLIZVASH GAZUT NA TUPAKA borisOFF