18 Март, 2020 10:35 950 0

И Сърбия отлага изборите

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • избори-
  • коронавирус

Правим това, защото е наше задължение, избрани сме да защитим живота на хората, каза президентът Вучич

И Сърбия отлага изборите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Парламентарните избори в Сърбия, които бяха насрочени за 26 април се "прекъсват", вече няма никаква предизборна дейност и никакви изборни срокове, обяви сръбският президент Александър Вучич на извънредна пресконференция във вторник вечерта, на която оповести редица нови строги мерки за борба с разпространението на коронавируса.

Вучич каза, че са се договорили за това на среща снощи с представители на политическите партии, които обявиха, че ще участват в изборите. "Имаме една позиция по този въпрос. За нас няма избори, докато се борим с коронавируса. Когато това приключи, ще седнем заедно и ще договорим дата на изборите", каза Вучич, цитиран от "Танюг".

Правим това, защото е наше задължение, избрани сме да защитим живота на хората, каза Вучич.

Президентът каза още, че се търси начин как напълно да бъдат затворени границите на Сърбия заради коронавируса, без това да наруши конституцията, изразявайки опасения от очакваното завръщане на на голям брой сърби в страната по време на Великденските празници.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА