18 Март, 2020 16:05 2 765 18

Британските супермаркети ограничиха покупките заради паническото пазаруване

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • пазаруване-
  • супермаркет-
  • tesco

Днес паническото пазаруване във Великобритания ескалира. Рафтове бяха изпразнени от разтревожени от изолацията поради коронавируса клиенти. Това принуди големите вериги супермаркети Tesco и Sainsbury's да ограничат покупките, предаде Reuters.

Премиерът Борис Джонсън, който бе силно критикуван, че действа твърде бавно и предпазливо, за да се справи с епидемията от коронавирус, заяви във вторник, че няма реална причина хората да се презапасяват и че няма опасност за недостиг на доставките на храни.

В супермаркетите в цялата страна обаче пазаруващите се изплашиха. Всички рафтове са били изпразнени, като са останали само сладолед и шоколадови великденски яйца, а пред хранителните магазини са се извили огромни опашки.

"Става все по-лошо", каза пред Reuters източник от една от големите вериги супермаркети във Великобритания.

Именно за да се справят с паническото пазаруване, от Sainsbury's са решили да ограничат покупките на клиентите. Tesco пък позволява закупуването на само две опаковки от определени артикули като тестени изделия, тоалетна хартия и мляко.

Големите супермаркети във Великобритания, включително гореспоменатият лидер на пазара Tesco, Sainsbury's, Asda, Morrisons, Aldi и Lidl се борят повече от седмица, за да поддържат рафтовете със стока.

„Имаме достатъчно храна, влизаща в системата, но ограничаваме продажбите. Така стоката ще може да остане по-дълго в магазините, както и да бъде закупена от по-голям брой клиенти“, каза в отворено писмо главният изпълнителен директор на Sainsbury's Майк Кууп.

Aldi в понеделник стана първият супермаркет в Обединеното кралство, който въведе ограничение на пазаруването. В немската верига клиентите имат право да купуват до четири броя от всеки продукт за едно посещение.

Супермарките твърдят, че работят в тясно сътрудничество с доставчиците, за да осигурят движението на храната по цялата системата и за да се извършват повече доставки поради голямото търсене.

Освен това, Reuters съобщи в понеделник, че хранителните вериги работят върху планове за оптимизиране на операции си. Те се изразяват в съкращаването на кафенета, гишета и други услуги, за да може да бъде насочена повече работна сила към поддържането на базови провизии.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аноним

    19 1 Отговор
    Кво стана със стадната ваксина
  • 2 Борето е олигофрен

    7 2 Отговор
    Само че не е навсякъде това Теското е пълно и можеш да копуваш квото искаш стига да имаш пари.
  • 3 А стига бе

    17 4 Отговор
    Сороси-кво стана бе? Хрониките,Борката и т.н...вчера пищяха,че видиш ли в Русия имало паника и че само руснаците били се запасявали...къде сте бе мишоци?

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Townboy

    14 1 Отговор
    Хората сме еднакви навсякъде. Кукловодите ни вкараха в някакъв експеримент смятам аз.
  • 5 кравар

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "А стига бе":

    Къде мислиш ,че са . Заети са да се дупят на господарите си и да се крият като мишки , те това го умеят най добре.
  • 6 Софиянец

    13 2 Отговор
    Англичаните са бита карта, стаден олигофренизъм!!
  • 7 гост

    2 7 Отговор

    До коментар #3 от "А стига бе":

    Дай малко информация за Русия,че аз нищо не съм прочел.Колкото до запасяването не го вярвам,защото нито имат пари,нито стоки.Другото което четох,че се очаква нефта Урал да падне до 20 долара ,а долара 100 рублей ,това по данни на икономическите анализатори.

    Коментиран от #11

  • 8 британски гейзери

    5 2 Отговор
    Ем така е като не са преживели комунизъм, социализъм, "демокрация" и боковизация не са калени в битките ! Иначе голЕм го вадят, щели били да бият руснаците хаха

    Коментиран от #13

  • 9 оня с коня

    7 4 Отговор
    ЗАЩО в БГ ИМА ВСИЧКО ПО РАФТОВЕТЕ,а в Англия няма?Вчера ходих в Супера- Стока Бол,хора почти няма!Въпросът обаче е КЪДЕ СА "ония" тука ,дето СЪРЦЕРАЗДЕРАТЕЛНО И САМООТВЕРЖЕНО призоваваха да се "спасяваме Немедлено" през Терминал - 2?Та интересно е КЪДЕ ще ми препоръчат да се "спася" - При празните Рафтове на Запад,или В РУСИЯ - да ровя снега в Тайгата за да търся да "рупам" Грудки и Сладки корени...рамо до рамо с Бялата мечка?!

    Коментиран от #17, #18

  • 10 Психо Доктор

    9 0 Отговор
    Добре, че сме най-бедната държава и не можем да си опразним за раз магазините.
  • 11 898

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Я,бегай да подскачаш на батута пред партийния!Те имат 90 случая и ще се оправят! Ние какъв ще го държим!? Закахърил се нашия за нефта им,имат си точат си!
  • 12 Бай Хой

    6 0 Отговор
    Е сега хептен ще се "опрасят" британците...😂😂😂
    Между другото това беше добре режисирана пиеса....вирусче...зануляване на дългове....срив на икономиките....вадене на спестяванията на хората....
    Този път добре го изиграха....а всички очакваха да "гръмнат" отново банките..🤔
  • 13 Запознат

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "британски гейзери":

    Те са били руснаците! Но явно не си чувал за Кримската война? Когато руснаците разбират, че Британския флот е навлязал в Черно море потопяват флотата си и се крият като мишоци в крепостта!
  • 14 Холмс

    2 0 Отговор
    боя се че магазините са опразнени умишлено и имам подозрение от кой район на Европа са спекулантите
  • 15 Дано Стартера

    0 0 Отговор
    МЕТРО беше полупразно.Гледаме с жената обява набират временно работници в склада.Не могат да сварват да зареждат със стока.Хората купуват продукти и правят сметки по 500 лева до 1600 лева.Консерви,пакетирани продукти,захар,спирт,някакъв ужас е.1ч. и 45 минути чакахме на опашката да си платим на касата.А онез по телевизията ми приказват СПОКОЙНО БЕЗ ПАНИКА.
  • 16 русофил ислямист

    1 0 Отговор
    Горд съм с положителния факт, че високо духовната руска нация се е издигнала до нивото на най-ниските прослойки в Борис Джонсънова Британия и руският високо образован и религиозен народ напада и граби супермаркетите си по британски маниер!
  • 17 виж ся

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "оня с коня":

    сръчкай коня у ребрата и на тагъдък у анадола там му е майката
  • 18 Mn Daa

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "оня с коня":

    Te ni se smeeha prez komunizma, che sa ni prazni raftovete, a aide da gi vidime sega. Mai raftovete im shte ostanat prazni zavinagi … v NovoZapadnalata Evropa.