Last news in Fakti

19 Март, 2020 07:28 4 908 14

СЗО: Африка трябва да се събуди

  • африка-
  • сзо-
  • световна здравна организация-
  • коронавирус-
  • тедрос гебрейесус

В последните дни се регистрира значително увеличение на броя на случаите на коронавирус на Черния континент

СЗО: Африка трябва да се събуди - 1
Снимка: Shutterstock

За първи смъртен случай от коронавирус съобщи Коста Рика, предаде Ройтерс. От агенцията съобщават и за първите три случая на заразени на остров Мавриций. Първа жертва на болестта беше регистрирана и Субсахарска Африка.

Става дума за високопоставен политик от Буркина Фасо, уточняват от агенцията. По данни на местните здравни власти в сряда броят на заразените се е увеличил със 7 души и вече е 27. Сред е и починалата 62-годишна жена.

Междувременно генералният секретар на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус обяви, че в Субсахарска Африка към момента са регистрирани 233 случаи на заболели. По време на пресконференция в Женева той отправи и предупреждение, че може би броят на заразени е дори по-голям, както и каза, че „Африка трябва да се събуди“:

„Дори и ако приемем, че броят на заразените е наистина 233-ма, то трябва да бъдем готови за най-лошото. В други държави видяхме как коронавирусът набира сила след определен момент. Така че най-добрият съвет към Африка е да се подготви за най-лошото“.

В последните дни се регистрира значително увеличение на броя на случаите на коронавирус в Африка.

Нови 31 случаи на заразени бяха регистрирани в Република Южна Африка, а Замбия съобщи за първи два потвърдени случая на болни. Става дума за двойка, завърнала се в столицата Лусака от 10-дневна екскурзия във Франция.

С тези случаи, по данни на Франс прес, общият брой на заболелите с коронавирус в Африка надхвърля 600 души. От тях 16 са починали - 6 в Египет и 6 в Алжир, два в Мароко и по един в Судан и в Буркина Фасо.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рашка с чашка

    4 4 Отговор
    Малий, какви сте расисти! Точно тази ли снимка решихте да сложите, когато става дума за коронавируса в Африка?
  • 2 Снимката

    3 3 Отговор
    Случайност? Не мисля.
  • 3 Anonim

    13 1 Отговор
    Чакаме лятото вируса да изчезне а той в Африка работи пак нещо не съм разбрал

    Коментиран от #5, #12, #14

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 някой

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Anonim":

    Още много работи ще разберем ,разбрахме че има и лекарство , само нашите от щаба вчера се направиха на неразбрали . Интересно как в ,,окото,, на заразата ,града до Ухан,откъдето всъщност тръгва всичко, от 2907 заразени,125 са починали, всички останали са напълно излекувани. И това ако е истина, някой пак нещо не е разбрал или се прави на такъв в тая Европа.
  • 6 ножков

    7 0 Отговор
    коста рика в африка ли е хихихих
  • 7 Да се събуди Африка и да наваксва,

    6 0 Отговор
    Така ли? Че като гледам, резултатите им най-ниски в цял свят! А като знам в какви условия живеят...

    Коментиран от #11

  • 8 Факт

    2 0 Отговор
    Тия същите създадоха истерията и продължават!
  • 9 Критика

    5 0 Отговор
    г-н Стайков, статията Ви е много зле, Коста Рика е между Никарагуа и Панама, през един океан на запад от Африка. Снимката от Shutterstock с Mers не е подходяща за Covid19, все едно да сложите снимка на Ким Чен Ун, а да пишете за Си Дзи Пин.
  • 10 111

    4 0 Отговор
    Много прост човек е писал статията
  • 11 турбо пръдня

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Да се събуди Африка и да наваксва,":

    Официално случаите на ковид19 в Африка са много малко, защото те дори не знят че го имат. Както седи на дървото и падне на земята. Другите мислят че е получил слънчев удар и продължават да се катерят и да скачат от клон на клон за банани.
  • 12 пешка

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Anonim":

    Напротив, всичко си разбрал. Разбрал си и че "авторитетите" с власт са достатъчно нагли и арогантни да ни обясняват небивалици сакаш сме бавноразвиващи които нищо не схващат. Все пак искусните лъжи изискват някакъв талант. Хората с таланти не стават политици. За да се навреш сред политиците таланта е пречка, нужно е да си непоколебим мръсник. Това им е основния "талант". С него се става "успешен"(професионален) политик. А порочната организация на обществото им дава достатъчно власт за да са спокойни, че и без интелигентна аргументация могат да ни държат "в шах". Добре си го разбрал, но може би още отказваш да го приемеш. Всички сме така.
  • 13 ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА

    1 0 Отговор
    MERS е на снимката не ни стрескаите че от него доста повече се умира процентно
  • 14 ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Anonim":

    интересно е дали ще се разспространява тия са внесени от европа