Last news in Fakti

19 Март, 2020 21:30 2 817 6

Швейцария отлага референдума за имиграцията заради коронавируса

  • швейцария-
  • референдум-
  • миграция-
  • мигранти

Правителството обясни, че заради създалата се ситуация е невъзможно провеждането на информационна кампания и митинги на избиратели

Швейцария отлага референдума за имиграцията заради коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Швейцарските власти съобщиха, че заради епидемията от коронавируса ще бъде отложен насроченият за май референдум за имиграцията, предаде ДПА.

Правителството обясни, че заради създалата се ситуация е невъзможно провеждането на информационна кампания и митинги на избиратели, а така партиите и другите политически играчи не могат да провеждат срещи и да излагат своите позиции.

Референдумът беше иницииран от дясната Швейцарска народна партия, която искаше избирателите да подкрепят прекратяването на споразумението за свободно движение на работници между Европейския съюз и Швейцария.

Референдумът може да се състои през септември или ноември в зависимост от епидемиологичната обстановка.

Вчера швейцарските здравни власти съобщиха, че броят на потвърдените случаи на коронавируса е достигнал 2772, като само за последното денонощие се е бил увеличил с над 500. Починалите вече са 21 - със 7 повече от предишния ден.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде цигани!

    7 3 Отговор
    Ще почакате докато мине вируса, за да спите и тази държава! Стойте в мааалата, яжте си изпражненията!
  • 2 Те на това му казвам

    4 2 Отговор
    ПРИОРИЕТ ... щото и тука с тая корона забравиха за мигрантите ... цпрха да фърчат и оставиха братята гърци да се оправят ... и журналист пребиха .... ама има корона и ..... мноооого пари .. дугите проблеми да чакат
  • 3 мДа

    4 0 Отговор
    Колко удобно.
  • 4 Мултикулти

    8 4 Отговор
    Швейцария има 8,5 мил. население малко повече от нас, а толкова много болни ? Едва ли заразяването се дължи на коренното скуч о до стерилност швейцарско население ? Явно и те берат добри плодове от любимото Мултикулти дърво на съседката им Меркел Изперкел !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 соросоидни кърлежи

    2 1 Отговор
    още един малък брекзит..