19 Март, 2020 10:32 1 743 1

Словения под карантина

  • словения-
  • италия-
  • коронавирус-
  • карантина-
  • жертви

Целта е да се спре разпространението на вируса

Словения под карантина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Словения планира да въведе карантина, за да забави разпространението на коронавирусната инфекция. Това заяви по словенската национална телевизия словенският вътрешен министър Алеш Хойс, цитиран от "Ройтерс".

По думите му хората пак ще могат да ходят на работа, до аптеките и хранителните магазини, но всякакво социализиране в открити пространства ще бъде забранено.

Коронавирусът взе 475 нови жертви в Италия през последните 24 часа и това е най-големият брой смъртни случаи, регистриран в една-единствена държава за денонощие. Област Ломбардия остава най-засегнатият район в страната, с две трети от всички смъртни случаи. Увеличава се обаче броят на заразените в други области като Венеция и Пиемонт, във всяка от които са регистрирани по около 500 нови случая. В Тоскана новите случаи са 300.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ще ви накарам да дефикирате!

    0 2 Отговор
    Раздали гражданства на дръпнати направили ги французи англичани и тн и сега спират за яъншни граждани.А бе кретени.