Last news in Fakti

20 Март, 2020 12:30 4 606 9

Коронавирус: Новите вентилатори във Великобритания ще са готови следващата седмица

  • коронавирус-
  • вентилатор-
  • великобритания-
  • ханкок

Днес Великобритания заяви, че усилията за производството на хиляди вентилатори за борба с коронавирусната епидемия дават резултати, тъй като водещи компании вече са създали прототип, който трябва да бъде готов за употреба в болниците до края на следващата седмица. Това предаде Reuters.

Британските концерни са сформирали три екипа, ръководени от аерокосмическата компания Meggitt, McLaren и Nissan, за да постигнат бързото производство на вентилатори. Европейският гигант Airbus участва в целия процес, предоставяйки своите съоръжения и 3D технологии.

„Повече от половин дузина компании вече са направили прототипен вентилатор, който ние трябва да одобрим по отношение на качеството му“, заяви здравният министър Мат Ханкок пред телевизия BBC.

Той сподели, че се надява новите вентилатори да бъдат одобрени за употреба в болниците до края на следващата седмица.

„Бих се изненадал, ако отнеме повече време. Невероятно е. Само за броени дни тези водещи инженерни компании извадиха прототип. Имаме нужда от колкото се може повече вентилатори, които ще купим. Дори и ако в крайна сметка Националната здравна служба да се окаже с твърде много уреди, това няма да е проблем. Причината е, че има други страни по света, които също се нуждаят от вентилатори. Нито едно число не е твърде голямо", обясни Ханкок.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Карлсон от покрива

    9 0 Отговор
    За мене има ли?

    Коментиран от #4

  • 2 Вентилатори?

    12 0 Отговор
    Пуснете ги на max и издухайте всичко ненужно от Лондон , иначе няма шанс...
  • 3 Атакист-русофил комунист и атеист

    10 11 Отговор
    По всичко личи, че парад на Червения площад в Москва за девети май няма да има, а това ни крепеше духовно и ни даваше сили да се надуваме пред соросоидите! На този парад ние показвахме как всяка една от машините които минава ще ни смаже тук нас живеещите в държавите от НАТО! Как, как, как, как кажете сега ще се фукаме с руската армия?? Къде, къде, къде ще ще намерим сега запис на парада от 2019-а?? Кой, кой, кой, кой ще ни повярва сега, че новият самолет СУ 57 е вече напълно завършена анимация и активно участва в новите сериали на "Ну погоди"??

    Коментиран от #8

  • 4 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Карлсон от покрива":

    Карлсоне ,да не ти се е повредила перката?Лоша работа.
  • 5 http://coronavirus.eti.pw

    2 0 Отговор
    http://coronavirus.eti.pw
  • 6 Перкооооо

    9 2 Отговор
    Вентилатор или респиратор????????

    Коментиран от #9

  • 7 Хаха

    5 0 Отговор
    Абе пояснете за какво са тия вентилатори?Да не са решили да правят пркатчески на болните ко на Борката?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Borislav Popov

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Перкооооо":

    Апарат му викат, за изкуствена вентилация на белите дробове.