20 Март, 2020 15:15 4 186 14

В Турция: купуваш си лятна вила, подаряват ти 10 литра дезинфектант

  • турция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • реджеп ердоган

Коронавирусът даде повод на някои търговци да освежат обявите си онлайн

В Турция: купуваш си лятна вила, подаряват ти 10 литра дезинфектант - 1
Снимка: Shutterstock

Десет литра дезинфектант ще получи като подарък онзи, който си купи "защитена от коронавирус" лятна вила в егейския турски курорт Дидим, обещава продавачът в обява, публикувана в интернет, съобщава ДПА.

Коронавирусът даде повод на някои търговци да освежат обявите си онлайн. Един от тях е Емре Шахин, собственикът на вила в Дидим, окръг Айдън, който обяснява, че целта му е била да разведри хората в тези тягостни дни.

Над 600 души от цяла Турция са се обадили на Шахин през последната седмица, някои само за да го поздравят за чувството за хумор, други са били действително заинтересовани.

Като подарък за покупката продавачът на вилата предлага 10 литра дезинфектант с аромат на лимон, традиционен за Турция продукт със съдържание на алкохол, наричан "колоня" (одеколон), който турците предлагат на гостите в дома си, в такситата или кафенетата, както го изисква гостоприемството.

Търсенето на "колоня" скочи неимоверно в разгара на епидемията от новия коронавирус, а министърът на здравеопазването препоръча използването му.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган пък обяви безплатен одеколон и маски за хората на възраст над 65-години.

"Някои хора се обаждаха само за да питат за колоня. Съвсем сериозно, човек може да си купи къща с него в наши дни", споделя още Шахин, чиято вила за 630 хиляди лири (97 хиляди долара) още търси купувач.

Други продавачи издигат на по-високо ниво въпроса.

"На височина, където коронавирусът не стига", четем в обява за продажба на апартамент на 13-ия етаж. "Готови ли сте за здравословен живот 960 м надморска височина?", питат в друга обява, предлагаща къща в Измир.

Този тип обяви не се ограничават до жилищата.

"Дезинфекцирана кола. Не я е шофирал никой с коронавирус" - така собственикът препоръчва автомобила си за продажба.

Други пък залагат на личната хигиена. "Сапун от зехтин, отблъскващ коронавируса" се предлага за цена от 25 лири парчето в Айвалък, окръг Балъкесир, известен с висококачествения си зехтин.

Други препоръчват като средство за предпазване силата на здравословното хранене. "Антидот срещу корона", пише в обява за продажба на мед. Друг търговец предлага домашен петмез от Елязъг като перфектното лекарство срещу коронавирус, което е само на клик разстояние, на цена от 20 лири за литър.

Министерството на търговията предупреди миналата седмица да не се изпада в крайности при пазаруване заради пандемията и обяви, че ще налага глоби на търговци с подвеждащи обяви, свързани със ситуацията.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хасан

    14 6 Отговор
    На мен и вазелин ми дадоха за козата
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Миг 29

    3 2 Отговор
    И ароматизатор!
  • 5 Обичам свинска пържола

    11 2 Отговор
    Ах как обичам турски боздугани да ми излекуват хемероидите
  • 6 питам за един БГ любимец

    5 0 Отговор
    За хотели и бизнес в Барса с чадър дават ли нещо?Барем поне едно зайче за зайчарника му.
  • 7 така така

    3 3 Отговор
    ХА ХА ХА. ТО НЯКОЙ ЛУД ДА ХОДИ В ДЕАРБЕКИР...
  • 8 Миг 29

    5 2 Отговор
    В една такава вила манафа ме разпори като риба.

    Коментиран от #9

  • 9 Асан

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Миг 29":

    И мене и мене оооох котьо
  • 10 Боко Тиквата

    2 0 Отговор
    На мен зимна ми трябва, лятна си имам!
  • 11 Реджеп Иведик

    2 2 Отговор
    Купуваш къща получаваш една кофа, гьот шлайф паста марка "Ибрахим"!!!!!
  • 12 Hикой за почивка в турция!

    3 5 Отговор
    Турски професор по пулмология разкри в национална телевизионна мрежа, че реалният брой случаи на коронавирусна болест вероятно е около 145 000 в страната, а най-лошото тепърва предстои.
  • 13 браво краво

    0 0 Отговор
    а вазелин..
  • 14 Проф др Джанан Каратай

    1 1 Отговор
    Както казах, за борба с короната консумирайте сутрин, обед и вечер пача чорбасъ, топла и с повечко чесън.За профилактика- промивки на всички телесни отвори със разтворена във вода каменна сол, задължително от Къмъшли. Какви сапуни, какъв мед бе, тъпанари...