Last news in Fakti

23 Март, 2020 08:24 1 635 8

Българските граждани могат да напуснат по изключение поставената под карантина австрийска провинция Тирол

  • австрия-
  • коронавирус

Съобщение от МВнР

В посолството във Виена е постъпила информация от МВР на Австрия, че във връзка със зачестилите запитвания от блокирани в провинция Тирол чуждестранни граждани, включително и българи, желаещите да напуснат провинцията могат да бъдат пропуснати от австрийските власти през изградените контролни пунктове само при условие, че докажат намерението си директно да напуснат територията на Австрия (без междинна спирка). Това съобщиха от МВнР.

При напускане с личен автомобил българските граждани следва да са с багаж, да представят бележка, че са останали без работа или възможност за настаняване и автомобилът да е с пълен резервоар.
От МВнР припомнят на българските граждани, че възможният времеви прозорец за пропускане на български граждани с леки автомобили през австрийско-унгарската граница (ГКПП Никелсдорф) е всяка вечер между 21.00 ч. и 05.00 ч.

При липса на личен транспорт, желаещите да се завърнат в България граждани от карантинния регион в Тирол следва да са си осигурили алтернативен транспорт до Виена и да представят пред австрийските власти закупен самолетен билет до България.
Актуални планове за възможности за използване на обществен транспорт до Виена могат да се видят на https://fahrplan.ivb.at/.

Телефонът за контакт в Тирол за пътуване с влак в страната е +43512/561616 от 7.30 - 18 часа в работни дни. Пътуването с влак в рамките на провинция Тирол се позволява в изключителни случаи.
Транзит през Тирол без спирка също се разрешава, както и напускане на провинцията заради работа, медицинско обслужване, снабдяване с храна и медикаменти, като основанията за напускане се дават на изградените полицейски КПП.

Хората, които са във временната заетост и са чужденци, например работят в областта на туризма, които са с прекратени трудови правоотношения, не могат да останат в Тирол, ако нямат място, където да живеят. Ако има такова място, им е позволено да останат.

МВнР препоръчва на всички български граждани, намиращи се в поставената под карантина провинция Тирол, да предприемат пътуване само при крайно належащи обстоятелства. Към момента срокът на общата карантина в провинцията е до 13 април 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гост

    11 1 Отговор
    Хич не ги пускайте , НЕ ги искаме тук. Да си седят там , заради такива страдаме ние тук в България.
  • 3 Някой си

    11 0 Отговор
    Ако са отговорни ще си седят там, няма да пропътуват половин Европа подлагайки на риск себе си и останалите!
  • 4 5647

    8 0 Отговор
    Малко е нагло да искат държавата да им поеме разходите по прибирането .Незнам така мисля аз. Разбирам ,че са работили и спестявали ама ние тук, които си плащаме осигуровки, данъци длъжни ли сме да поемаме тези разходи докато се чудим и ние как ще се справим?

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Аз не мисля

    4 2 Отговор
    Че държавата трябва да им плаща пътните разходи. Но трябва да приемем всички българи които се прибират. БЪДЕТЕ ХОРА! Стига с лошо отношение сме провеждали сънародниците си. Просто трябва да си останат в къщи 14 дни. Като минат, ако не са се разболели, нека са добре дошли в родината си и тогава да излизат и навън
  • 7 Принц Манго от пакистан

    2 1 Отговор
    На фурнаджийските лопати, сега им се приискало да се прибират обратно в България. До вчера не ги интересуваше съдбата на БГ, но в един момент им дойде мерака да си идват обратно и ние да ги поемем на гърба си. Там са плащали данъци, а не тук. Щом като предпочетоха да емигрират, вместо да останат и помогнат заедно да си оправим държавата, нека си стоят там сега.
  • 8 Мдааа

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "5647":

    А сети се тия какви са.
    Като си поръчват : - Три бири, една боза и вафла.
    Си ги поръчват така, :- Трима бира, един боза и фафла.