Last news in Fakti

23 Март, 2020 09:25 6 406 10

Гърция: Излизаш на улицата – глоба от €5000

  • гърция-
  • коронавирус-
  • глоба-
  • карантина-
  • забрана-
  • излизане на улицата

Тези глоби са налагани на лица, които е трябвало да бъдат под домашна карантина

Гърция: Излизаш на улицата – глоба от €5000 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Глоби от 5000 евро са налагани в Гърция на лицата, които в нарушение на предписаната им 14-дневна карантина са излизали на улицата, пише ТАСС.

"Бяха проведени мерки по отношение на онези, които бяха длъжни да спазват двуседмична карантина. Оказа се, че някои от тях, които бяха длъжни да си стоят у дома, са излизали на улицата. На тях им бяха наложени глоби по 5000 евро", заяви зам.-министърът за защита на гражданите Никос Хардалиас.

Премиерът съобщи, че от днес влизат в сила строги мерки, които ще позволяват на гърците да излизат от дома си само в определени случаи. За неспазването им ще се прилагат глоби от 150 евро за всяко нарушение.

Гърция обяви вчера пълна карантина в страната като мярка срещу разпространението на вируса. Мярката е в сила от днес. "Наредих да се предприемат всички действия за пълна забрана за ненужно движение в цялата страна. Хората ще излизат само при спешни случаи, за храна или до аптека", заяви премиерът Кириакос Мицотакис в обръщението си.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рибата в. морето

    13 3 Отговор
    Приветства тези мерки ;)
  • 2 гост

    13 13 Отговор
    Боже ,и на тия им отнеха демокрацията! Въй,въй..

    Коментиран от #7

  • 3 Абе

    24 1 Отговор
    Заглавието е подвеждащо. Не глобяват всеки, който излиза на улицата, а само тези под карантина.
  • 4 Не се притеснявайте!

    11 12 Отговор
    Вируса убива хора! Гърци и турци няма защо да се притесняват!

    Коментиран от #5, #8

  • 5 Гост 89

    20 4 Отговор

    До коментар #4 от "Не се притеснявайте!":

    А също и такива като теб, които от омраза и злоба са с отлсабнала имунна система.

    Коментиран от #10

  • 6 оня с коня

    5 9 Отговор
    Къде е Нинова да им каже на Гърците че Премиерът им компенсира Безсилието си със Силови мерки?А ИМА в Гърция Комунистически и Про- Руски Партии и те с Трепет очакват подкрепа от Съседна България,...БСП обаче не им подава "Крепка десница"/пардон - Левица/,защото се страхува да не се зарази.Ето заради такива като Нинова "Пролетарии от всички страни - Съединявайте се" се превърна в КУХА Фраза!
  • 7 Ел Греко

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Така си мислиш...всъщност, да те питам...абе ти въобше имаш ли представа от демокрация. Докато на тебе ще ти разпорят задника от банки, колектори и всякаква такава пасмина,докато кютиш в къщи на дивана, тук са стопирани всички подобни до юни...и едни 800 евра на калпак безвъзмездно до края на април, да има да си харчим....демокрация, а..въй,въй.
  • 8 питам само

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "Не се притеснявайте!":

    Ти за гърци и турци не се притеснявай.Мисли му как ще стигнеш до кенефа на двора, че ако ти забранят и от къщи да излизаш, къде ще с ер е ш...в хола или в кухнята, Барба Гканьо ???
  • 9 Станислава

    3 0 Отговор
    Вярно е Тея който излизат за работа трябва да имат един документ от шефа къде работи и за колко време с Тея който искат да пазаруват или нещо др изпращат смс на някакъв номер и челото според каза какво ще излязат дали пазаруване аптека или банка
  • 10 А Ти....О!

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост 89":

    Ние българите за това сме на този хал Сигурен съм че това човече е футболен хулиган с произход второ поколение гражданин типичен комунистически гражданин,не се присмива да не те сподели нещастие