Last news in Fakti

24 Март, 2020 09:38 3 004 1

Коронавирусът няма да спре учебните занятия в тази страна

  • япония-
  • коронавирус-
  • училища-
  • учебни занятия-
  • ученици-
  • вирус-
  • болест

Редовно ще се измерва температурата на всички присъстващи в училищата

Коронавирусът няма да спре учебните занятия в тази страна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Японското правителство се обявява за възобновяване на дейността на училищата в страната при изпълнение на редица условия, сред които активна вентилация на класните стаи и поддържане на физическа дистанция между учениците и учителите, съобщи ТАСС.

Плановете за възобновяване на учебния процес бяха обявени на пресконференция в Токио от министъра на образованието, културата, спорта, науката и технологиите Коичи Хагиуда. "Ситуацията с коронавируса в страната не се е подобрила. Необходимо е да се проведе подготовка за възобновяване на работата на училищата, без да се отслабва режимът на предпазливост", каза той.

Според министъра властите се обявяват за възстановяване на занятията от началото на новата учебна година на 1 април. Ще има изисквания след отварянето на училищата да се спазват строги условия, сред които гаранции за редовно проветряване на класните стаи, избягване на препълването им и строго спазване на физическа дистанция между учениците и учителите. Също така редовно ще се измерва температурата на всички присъстващи в училищата.

В същото време министерството има намерение да изисква възобновяване на карантината в тези учебни заведения, в които се установят нови случаи на коронавируса, както и да се взима предвид разпространението на инфекцията в различните региони. Във връзка с разпространението на коронавируса японското правителство отправи молба за затваряне на училищата и поставянето им под карантина на 2 март. Препоръката нямаше задължителна сила, но около 99 процента от учебните заведения я изпълниха. Същевременно в редица райони на страната учебните занятия продължиха, защото там не бяха установени случаи на коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    3 3 Отговор
    Дисциплина липсва,особено у южняците...не взеха никакви мерки на границите, китайци влизаха,излизаха, италианци ходиха до Китай, разхождаха се. Освен това се оказва много важна стратегия,като се установи болен,кръга от хора с които е контактувал да бъдат поставени под карантина. Е,нали знаете колко я спазват тая карантина !!!! Особено ако нямат ясно изразени симптоми и не са тествани и те !!! Какво се оказа за Япония, тестват една шеста от капацитета ,който имат,няма карантина, а първият случай извън Китай беше установен именно там (не от кораба). Оказа се, че са ограничени пътуванията от и до Китай веднага,а хората са самодисциплинирани. Като усетят и най малкото неразположение си стоят наистина вкъщи ! Носенето на маски е обичайно (по скоро заради алергия от полени обикновено) ,но когато са болни,всеки задължително слага маска ,за да предпази останалите. Маските са хубави, освен това. Има хигиена,чистота. И не на последно място, ядат суши ;). Йода във водораслите се оказва отлично средство за борба с инфлуенца. И е използван масово. А рибата е богата на цинк,селен,фосфор. И така ,страната с най старо население в света,страстни пушачи, в изключителна близост до Китай и съответно контакти и много работещи китайци там,се оказа една от по незасегнатите страни. Гледах,че за сезона на вишните има и ще има големи струпвания,а дори баровете работят 😂