Last news in Fakti

24 Март, 2020 09:53 3 042 3

Близо 700 заразени с коронавирус в Гърция

  • гърция-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • вирус

35 от заразените са в критично състояние

Близо 700 заразени с коронавирус в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Гръцките здравни власти съобщиха за 71 нови случая на заразяване с коронавирус в страната в понеделник, с което общият брой на инфектираните става 695, пише електронното издание на вестник Kathimerini.

На ежедневната си пресконференция, говорителят на Министерството на здравеопазването Сотирис Циодрас потвърди информацията от по-рано, че смъртните случаи в страната вече са 17, и че лекуваните от коронавируса в болниците вече са 114 души. 35 от тях са в критично състояние, предава агенция "Фокус".

По неговите думи, 74% от интубираните имат придружаващи здравословни проблеми. Циодрас каза също, че въз основа на епидемиологичните данни властите изчисляват, че около 8 000 до 10 000 души всъщност са били заразени в Гърция от коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даааа

    8 0 Отговор
    И гърците го закъсаха. Имам чувството че това е някаква икономическа война от която потърпевши сме обикновенните хора
  • 2 Клоаката гърция

    0 2 Отговор
    Тепърва ще се размирисва...
  • 3 Изведнъж

    0 0 Отговор
    Групата PIGS на копанката