Last news in Fakti

24 Март, 2020 11:31 2 806 3

Турция наложи ограничения в магазините и автобусите

  • турция-
  • коронавирус-
  • автобуси-
  • магазини-
  • вирус-
  • болест

Автобусите ще трябва да ограничат пътниците наполовина

Турция наложи ограничения в магазините и автобусите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турция наложи ограничения от днес на работните часове на магазините за хранителни стоки и на броя на пътниците в автобусите, затягайки мерките за борба с разпространението на коронавируса, предаде "Ройтерс".

Министерството на вътрешните работи съобщи, че магазините за хранителни стоки ще работят от 9 до 21 часа и за всеки клиент ще трябва да бъде осигурено пространство от десет квадратни метра.

Автобусите, както градските, така и междуградските, ще трябва да ограничат пътниците до 50 процента от капацитета си, като между пътуващите трябва да има достатъчно свободно пространство, се посочва в изявление на министерството.

Турският съвет за конкуренцията междувременно предупреди за опортюнистки прекомерен скок на цените на хранителните продукти, особено на плодовете и зеленчуците, и заяви, че ще налага тежки глоби на отговорните лица.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    9 3 Отговор
    Проверките по магазини, аптеки, пазари ги ИМАШЕ още предишната седмица, а тук в България се правят някакви"имитации"!
  • 2 Артименко

    0 8 Отговор
    Давам линк https://freebitco.in/?r=34789822З искам да ви предоставя възможност да "копаете" Биткойни без да инвестирате нищо,а просто на всеки час "цъкате".Преди 3 месеца ми се стори странно и реших да пробвам,като изкарах и натрупах 168 лв от нищо...и ето сега реших да споделя моят опит,да дам и кажа за това.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.