Last news in Fakti

25 Март, 2020 07:33 6 493 21

89 жертви на коронавируса за ден във Великобритания

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ковид-19

Наложените строги мерки за социално дистанциране обаче изглежда не се спазват

89 жертви на коронавируса за ден във Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Рекорден брой - 89 души починаха от коронавирус за един ден във Великобритания. Наложените строги мерки за социално дистанциране обаче изглежда не се спазват, тъй като много хора отидоха на работа и през вчерашния ден, претоварвайки градския транспорт, който е силно ограничен.

Броят на жертвите от коронавирус в Обединеното кралство достигна 424 души. Министърът на здравеопазването Мат Ханкок заяви, че на работа могат да ходят само онези, които не могат да я вършат вкъщи, но това не внесе особена яснота в коя група попадат строителните работници, които продължават да ходят по обектите.

Според Ханкок те могат да продължават да работят стига да са на 2 метра разстояние, но това изявление бе сметнато от мнозина за напълно безотговорно. Самите строителни работници заявиха, че не могат просто да си останат по домовете, защото няма да им бъде платено. 5 000 служители на транспорта полиция бяха разположени по станции на метрото и по гарите в Лондон, за да припомнят на хората, че трябва да пътуват само, ако това е абсолютно наложително.

Мат Ханкок призова за набиране на 250 000 доброволци в помощ на здравеопазването. 11 000 бивши медици се завърнаха в здравеопазването, а 24 000 студенти последна година също ще окажат помощ. В същото време обаче се появиха сведения, че много лекари са готови да напуснат, защото са изложени на голям риск, поради липсата на адекватно защитно облекло и оборудване.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    28 14 Отговор
    89 пияници по малко на слънчака
  • 2 Емгобили Емгоибали

    18 14 Отговор
    Малко са, още може!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дебили са

    36 7 Отговор
    И какво стана със стадната имунизация на Борис Джонсън...? ..няма ли пак Путин да е виновен?

    Коментиран от #15

  • 5 А такааааа

    30 16 Отговор
    Почна се, англосаксите ще мрат като мухи, и така трябва, заслужават си го, те са врагове на България!

    Коментиран от #11

  • 6 Мрете бе

    27 13 Отговор
    Гадни англета!
  • 7 Emgobili Emgoebali

    6 1 Отговор
    Аз съм много прост.Само са припомня.
  • 8 Методика

    14 6 Отговор
    зa бoрбa c вируcи. Нeизбeжнo вcички щe ce cблъcкaт c кoрoнa вируca рaнo или къcнo. Вaжнo e: Изгрaждaнe нa имунитeт, изoлaция нa риcкoвитe групи , oтдeлнo лeкувaнe нa тeжкитe cлучaи. Вcички ocтaнaли хoрa cпaзвaйки нeoбхoдимитe нeщa пo личнa зaщитa и хигиeнa дa cи вършaт eжeднeвнитe дeйнocти. Зa изгрaждaнe нa имунитeт e нeoбхoдимo дoбрo кръвooбръщeниe и дocтaтъчнo киcлoрoд зa дa ce oтдeлят бeли кръвни oт кocтния мoзък, a тoвa мoжe дa cтaнe c рaзхoдкa нa чиcт въздух зa чac и пoлoвинa - двa /или друг вид двигaтeлнa aктивнocт/, oгрaничaвaнeтo нa движeниeтo e прoтивoпoкaзнo. Другитe уcлoвия ca нacпивaнe , липca нa cтрec и cтрaх , и приeмaнe нa пoвeчe мaзнини зa изгрaждaнe и пoдържaнe мeмбрaнитe нa бeлитe дрoбoвe. Прeпoръчитeлнo e приeмaнe нa киcлoрoднa вoдa /пeрхидрoл/ в дoзa 1 кaпкa нa 10 кг. живo тeглo рaзтвoрeни в 150-200 мл. вoдa три пъти днeвнo 30 мин. прeди хрaнeнe или 2 чaca cлeд тoвa зa 14 дни, cлeд пoчивкa oт 3 дни цикълa ce пoвтaря. Киcлoрoднaтa вoдa убивa вcички видoвe вируcи и бaктeрии. Тoвa e вcичкo , кoйтo ce cъмнявa нeкa прoвeри.
  • 9 Чичо

    5 7 Отговор
    Аз ще Ви кажа,ако имате познат излекуван от корона,накарайте го да даде 1 банка кръв,ако сте от една група прелейте си 100 грама достатъчно е...Другото дарете на други...след известен период,вие може да дарите на други,а те на други-мисля,че това ако се направи верижно,може да спаси доста хора!
  • 10 Доко

    10 5 Отговор
    Така,а сега кажете,колко човека са умрели
    за ден във Великобритания от,рак,инсулт,инфаркт,диабет,от препиване,
    от преяждане,от СПИН,и ни осведомете какъв
    е процента от-към....
  • 11 Брат кажи къде

    18 6 Отговор

    До коментар #5 от "А такааааа":

    Да дойда да те черпя квото кажеш....по-гадено същество от британеца няма
  • 12 Джонсъна ще ги оправи

    18 2 Отговор
    нали искаше 80% от населението там да преболедува от вируса. Е - на път е да му се сбъдне искането.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 слаботоков

    9 5 Отговор
    Пияниците и педофилите почнаха да мрът!
  • 15 Boxer 3.0

    14 1 Отговор

    До коментар #4 от "Дебили са":

    Дамм, то сега се започва.
    Може близките на умрелите (100-150 хил. души), в един момент да се сетят за стадните приумици на борката и да решат лично да му благодарят.
    И тогава всичките лгбта, дет си веят байряка на острова, не моат го опазят!
  • 16 Моше лихваря

    6 1 Отговор
    Преди време,някъде бях чел ,че някъде в Южна Америка учени са ликвидирали зика вирус седнократно венозно вливане на кислородна вода и витамин ц ,разделно разбира се.Ама кой да пробва,прекалено е евтино,пък и не може да се лицензира. Това единствено може да се случи в Китай или някъде в третия свят,където няма големи корпоративни интереси.Една от големите беди за човечството е прекалената алчност.
  • 17 стоян

    9 1 Отговор
    Тия ще недминат по зараза и умряли италианците и китайците взети общо
  • 18 Атеистите русофилите католиците комунистите

    5 7 Отговор
    и атакистите го закъсаха лошо. В Римокатолическият свят тече Апокалипсис! Тук много скоро ще се случи същото с комунистите, атеистите, атакистите и русофилите, които ще мрат лошо, масово и като мухи ако пандемията ескалира и в България! Те по нищо не се различават от западните католици освен по това, че плюят срещу тях денонощно! Българските католици са една идея по-защитени от западните католици защото имат униятна католическо-православна църква, но като цяло Българската православна църква не е много защитена защото е по-близка с Римокатолическата по дати и празници отколкото с истинският Православен свят! Прочетете Библията! Вслушайте се поне в думите на патриарх Неофит от вчерашното му изказване.... ако не желаете да чуете думите на Исус Христос.... Покръстете се спешно в истинската Христова църква! Не искам да ви кажа коя е Тя! Намерете Я сами!

    Коментиран от #19

  • 19 Ооо

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Атеистите русофилите католиците комунистите":

    Шизофренията се лекува в Психиатрия. Строенето в къщи е опасно за собственото и оественото здраве, защото като получиш психотичен епизод може да ти се яви оня измисления шизофрения отгоре и да ти каже да се хвърлиш от някой висок етаж, а също така може да ти каже, че човека отсреща иска да те убие и да го убиеш ти от страх. Затова си събери багажа и спешно се настани в Психиатрия.
  • 20 Azzzzzzzzz

    2 0 Отговор
    Хора, как може такава омраза да изпитвате?Не знаете ли, вие също ще мрете , няма да литнете!
  • 21 Reptile

    2 0 Отговор
    К'во става, ве, мушмороци?! Нали живота си продължава и ша изграждате стаден имунитет!
    80 млн население за стаден имунитет са нужни поне 60% - 50 млн заболели = 5 млн тежко болни = 2.5 млн загинали. Можете ли да понесете подобна хуманитарна криза?!
    Толкова загинали не е имало през ВСВ - преки и косвени жертви!
    Ако детето ви се нуждае от обдишвател, а няма, какво правим, ами вземаме пушка и си набавяме... и се почва!