25 Март, 2020 07:42 1 191 3

Европол подкрепи глобална операция срещу трафика на фалшиви лекарства

  • интерпол-
  • лекарства-
  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • урсула фон дер лaйен

Урсула фон дер Лайен предупреди, че престъпниците се опитват да печелят от страховете на хората от коронавируса

Европол подкрепи глобална операция срещу трафика на фалшиви лекарства - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европол подкрепи през изминалите седмици глобална операция срещу трафика на фалшиви лекарства с участието на 90 държави. Над 4,4 млн. са били заловени в световен мащаб, разбити са 37 организирани криминални групи, извършени са 121 ареста, 2500 линка на уебсайтове, социални медии, пазари онлайн и реклами, са били премахнати.

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен предупреди, че престъпниците следят действията ни онлайн и се опитват да печелят от страховете на хората от коронавируса:

"Моля, проверявайте дали уебсайтовете наистина се поддържат от организации, на които може да се има доверие. Не качвайте приложения, които обещават да следят симптомите ви или разпространението на вируса, премисляйте какво лекарство купувате онлайн и откъде идва то. Ако бъде създадена ваксина срещу коронавируса, вашето правителство и обществените институции ще съобщят това. Ще знаете за него от източници, на които може да се има доверие".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    2 0 Отговор
    Да почне от нашите фармацевти, че да види как нашите ги правят особено тез прахче та за нстинки, грипове, изобщо всички
  • 2 Тиберий

    3 0 Отговор
    Съсипията в българската фармация си каза думата Доказани лекарства бяха премахнати Всичко е с целпечалба Да няма пиницилин стрептомицин хинин кой щеотговаря
  • 3 Какво да каже човек

    1 0 Отговор
    Ментета бол ! Всякакви !