Last news in Fakti

25 Март, 2020 08:38 1 389 9

ООН към Г-20: Отделете повече ресурси за борба срещу пандемията

  • оон-
  • пандемия-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • антониу гутериш-
  • г-7

Световната организация иска 2 милиарда долара за помощ на бедните страни да се борят с коронавируса

ООН към Г-20: Отделете повече ресурси за борба срещу пандемията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова в писмо страните от Г-20 да отделят повече ресурси, за да се попречи на пандемията от новия коронавирус "да достигне апокалиптични размери", предаде Ройтерс.

В писмото с вчерашна дата двадесетте най-развити икономики са приканени да предприемат редица мерки, сред които координиран финансов пакет за помощ на бедните страни в размер на "трилиони долари", спиране на митата, квотите и други ограничения в търговската област и отмяна на санкциите, за да могат някои страни да получат храна и лекарства.

Гутериш казва още, че ресурсите на Международния валутен фонд са недостатъчни и трябва да бъдат постепенно увеличени и че преструктурирането на дълговете трябва да стане приоритет.

Гутериш заяви, че ООН иска 2 милиарда долара за помощ на бедните страни да се борят с коронавируса.

Русия потвърди, че в четвъртък ще се състои извънредна среща на върха на Г-20 по видеовръзка, посветена на борбата с пандемията от коронавируса, предаде Франс прес.

"На 26 март президентът Владимир Путин ще участва в извънредната среща на върха на Г-20, която ще бъде под формата на видеоконференция", се казва в изявление на Кремъл.

Според изявлението тази среща на върха ще е посветена на борбата с пандемията от коронавируса и отражението ѝ върху световната икономика.

Миналата седмица Саудитска Арабия поиска да се организира такава виртуална среща на лидерите на 20-те най-големи световни икономики, а в понеделник президентите на Франция и Китай Еманюел Макрон и Си Дзинпин призоваха за извънредна среща на върха на Г-20 за обсъждане на санитарните и икономическите аспекти на кризата с коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вашето мнение

    7 2 Отговор
    Имам чувството,че наистина живеем в някаква паралелна реалност. Вирус, който убива 3% от населението блокира цялата земя.

    Коментиран от #3

  • 2 агенция Тенев

    7 0 Отговор
    Краварите като отделиха шест трилиона за борба с коронавируса , да не са напреднали много ?
    Сега Русия им предлага помощ в борбата със заразата.
  • 3 Електорална единица

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето мнение":

    Зад вируса се крие новия световен ред. сащ и сателитите им са аут. Новите властелини на света са Русия и Китай за щастие на цялото човечество.

    Коментиран от #4, #8

  • 4 TV h

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Електорална единица":

    Илюминантите стоят зад всяка държава...глупаво е да споменаваш имена на държави...все е едно през кои държави ще ни чипират и ще изнудват държавите да теглят нови заеми

    Коментиран от #5

  • 5 Електорална единица

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "TV h":

    Абсолютни глупости.
  • 6 Kgfgh

    0 1 Отговор
    Защо?обоснови се...
  • 7 защо

    1 0 Отговор
    680 zaginali vchera v ispaniya
    43,815 zarazeni za den i pochinali 2384 v sveta na vseki 2-3 dni stavat dvoino v evropa pochinali i zarazeni - ne vurvi na dobre
    a krizata kakva shte e sled tova sushto
  • 8 Кьньн

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Електорална единица":

    Определено се обоснова изчерпателно....успя да убедиш всички :)
  • 9 Атеистите русофилите католиците комунистите

    1 2 Отговор
    и атакистите го закъсаха лошо. В Римокатолическият свят тече Апокалипсис! Тук много скоро ще се случи същото с комунистите, атеистите, атакистите и русофилите, които ще мрат лошо, масово и като мухи ако пандемията ескалира и в България! Те по нищо не се различават от западните католици освен по това, че плюят срещу тях денонощно! Българските католици са една идея по-защитени от западните католици защото имат униятна католическо-православна църква, но като цяло Българската православна църква не е много защитена защото е по-близка с Римокатолическата по дати и празници отколкото с истинският Православен свят! Прочетете Библията! Вслушайте се поне в думите на патриарх Неофит от вчерашното му изказване.... ако не желаете да чуете думите на Исус Христос.... Покръстете се спешно в истинската Христова църква! Не искам да ви кажа коя е Тя! Намерете Я сами!