Last news in Fakti

25 Март, 2020 15:24 2 145 4

Около 40% от човечеството вече живее под ограничения

  • коронавирус-
  • индия-
  • заразени-
  • карантина-
  • свят

Индия наложи всеобща изолация

Около 40% от човечеството вече живее под ограничения - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Около 40% от човечеството вече е под карантина. Числото рязко нарасна, след като Индия наложи от полунощ всеобща изолация, за да ограничи разпространението на новия коронавирус.

Премиерът на страната Нарендра Моди наложи пълна забрана на хората да напускат домовете си. Някои магазини обаче остават отворени. От полунощ днес същата мярка въвежда и Нова Зеландия. Правителството наложи доброволна изолация на всички. Офиси, училища, места за хранене и за развлечение се затварят за месец, предаде Би Ти Ви.

Въпреки че също е под карантина, ситуацията в Испания се влошава. В страната са регистрирани 514 смъртни случая за последното денонощие. В Италия за починалите са със 141 повече, отколкото предишния ден. Броят на заразените обаче намалява. В Португалия доброволци предоставят домове на медици, които се грижат за болни от коронавирус. И които се страхуват да останат при семействата си, за да не ги заразят.

Страховете от коронавируса вече са зад гърба на шведската природозащитничка Грета Тунберг. Тя съобщи в Инстаграм, че по всяка вероятност е прихванала коронавирус, но се е излекувала. 17-годишната активистка призовава привържениците си да се вслушват в съветите на властите и да си стоят у дома, дори и ако са в нискорискови групи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евроигра

    2 5 Отговор
    Китай няма технологиите да завладее Света макар че се опитва покрай корона вируса да се меси навсякъде.Италианските минетчии некадърни може и да се присламчат към тях ама те не са фактор.

    Коментиран от #3

  • 2 Jacques Yves Moineau

    3 0 Отговор
    Жалко за Грета...
  • 3 Баро Вкаров

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Евроигра":

    Всички велики идеи за развитието на света се раждат в мазето на Генерал Атанасов,където се събира елита на ДеБъ!Иначе има един континент..... май Африка му викат,където няма вирус,статистика и жертви....
  • 4 куку руку ку

    4 0 Отговор
    Смятайте какъв взрив ще настъпи, когато се разбере, че вирусът не е по-опасен от обикновен грип.