27 Март, 2020 13:08 7 105 14

Лондон иска да избегне армагедон

  • великобритания-
  • лондон-
  • коронавирус-
  • армагедон-
  • зараза-
  • болници

Британските власти изграждат специални временни болници

Лондон иска да избегне армагедон - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Лондон, където са повече от половината от заразените в Англия, се стреми да избегне коронавирус армагедон, пише британският в. "Индипендънт".

В експоцентъра в британската столица започна работа по изграждане на временна болница с капацитет от 4000 места. Сега специалисти планират да изградят още такива болници в Обединеното кралство. Според прогнозите пикът на заразата в страната ще бъде достигнат след 7 -10 дни, посочва изданието.

Същевременно нарастват критиките срещу премиера Борис Джонсън за отказа на Великобритания да се присъедини към европейска програма за оказване на спешна медицинска помощ в борбата срещу коронавируса. Съгласно програмата ще се оказва жизненоважна медицинска помощ под формата на оборудване с цел борба с коронавируса.

"Даунинг стрийт" 10 твърди, че отказът се дължи на административна грешка. Говорител на британското правителство каза, че е имало първоначални проблеми в комуникацията във връзка с участието в програмата и Обединеното кралство е било объркано по въпроса дали му се полага участие в програмата. Тези твърдения на "Даунинг стрийт" 10 са направени въпреки уверенията на европейски представители, че Обединеното кралство може да участва в схемата, защото се намира в преходен период след Брекзит.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    5 22 Отговор
    Ха британците ще се окажат много по адекватни отколкото се показват.
  • 2 😷😷😷

    14 4 Отговор
    А Армагедонкорон иска ли да избегне Лондон ?
  • 3 0123

    19 7 Отговор
    Само тоя Лондон Ви е в очите.Защо не пишете нищо за Франция ,където умрелите от корона са няколко ПЪТИ повече от Англия. За това ,че ЕС е оставил Италия и Испания сами да се оправят. ЗАЩО ? Или Брюксел забранява да се пишат такива неща?

    Коментиран от #7, #12

  • 4 Борислав Попов

    18 2 Отговор
    Накратко: Да ви кажа честно, не ми е жал за враговете на България!
  • 5 Госあ

    5 6 Отговор
    Стратегията на ЕС е да не се предприема абсолютно нищо. Само швабите си имат тяхна отделна. Много ясно, че англичаните няма да се включат в такова безумие.
  • 6 9285

    9 1 Отговор
    А ревнаха и тея картофаджиии и конеядци, били се объркали за европейската помощ хахаха искали сега хаха.
  • 7 стоян

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "0123":

    До 3 ком =Другарю -лъжеш =откъде разбра че са оставени сами да се управят =от агенция ТАСС ли
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Додододо

    2 0 Отговор
    Погледнете картата на Европа кои страни са най-много заразени от корона. където се шири джендърството, сексуалните злоупотреби и педерастията. Е нима Господ не ги наказва?
  • 10 никой

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "УМРЕТЕ ДЯВОЛИ":

    наред ли е всичко
  • 11 Само питам

    5 1 Отговор
    Нали щяха да правят стаден имунитед? Лошото е че от там се разнася бацилът по цял свят.
  • 12 Росен

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "0123":

    Стига чели путиновите лъжи, ползвай малко ум и виж реално кой какво.
  • 13 Бог

    0 0 Отговор
    От 18 Дена съм във Англия.Не Лондон Когато Дойдох Носих маска и Ръкавици !!! Хората ми се Смееха !!! За тях Всичко беше Шега !!! От Няколко Дена Забелязвам Хора със Маски.Спазва се Дистанция в Магазините ! Ситуацията е Малко Объркваща за Две Седмици Всичко се Промени ! Правителствените Организации Не Работят.Не мога да си Извадя Нашинонал Иншурънс Номбър защото Няма Каде ... Когато звъннеш на Посочените Телефони Ти става Ясно че Молец да Работиш 3 Месеца без Него и После Трябва да си Ходиш.Когато си Европейски Гражданин !!!
  • 14 Бог

    1 0 Отговор
    Освен Това Забелязвам Студено Отношение от Местните 90% от Местните са Лошо Настроение към Новодошли от Какъвто и да е Произход или Цвят !!! Какво се опитват да Направят ? Какво сме им Направили ... Плащаме Наем + Консул Такси ... Това са Данаци за Жилището Което Обитаваме !!! Тоест Работим + Плащаме Данаци + Наем ???? WTF ??? С какво сме на По Ниско станало от Тях !!! Говоря 4 Езика и Съм Дипломиран ...Английския ми е Перфектен ! Нямат Проблеми с Мен ...Плащам Повече неща от Тях Самите и Оставям Заплатата си Тук !!! Мислех да Остана да Живея Тук ...Уж е Бяла Държава ... Но май ще Сменя Малоумните Надути Сноби със Истински Хора !!!