Last news in Fakti

27 Март, 2020 13:42 2 667 4

Унгария въвежда двуседмична карантина

  • унгария-
  • карантина-
  • коронавирус-
  • виктор орбан

Полицията ще има право да глобява нарушителите

Унгария въвежда двуседмична карантина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Унгарските власти въвеждат двуседмична карантина, за да забавят разпространението на епидемията от коронавируса, чийто пик в страната се очаква през юни или юли. Това каза унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от "Ройтерс".

По време на карантината, която започва от утре, на гражданите ще бъде позволено да пазаруват или да излизат навън за кратко, за да се раздвижат. Хората обаче трябва да стоят на разстояние един от друг, а за спазването на рестрикциите ще следи полицията, която ще има право да глобява при нарушения, заяви Орбан пред унгарското радио.

В първата или втората седмица на април правителството ще представи план за действие за икономиката след епидемията, добави той. Унгария е регистрирала 300 случая на коронавируса и 10 смъртни случая. Орбан смята, че действителният брой на случаите вероятно е доста по-голям.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    2 3 Отговор
    Егати изостаналите, чак юни, юли си чакат пика. Нашето генерал каза Великден и после лабаво... Завалиите, има да си се коронясват дотогава
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 МАНАФА

    1 2 Отговор
    Нарушителите трябва да бъдат КЕЦАНИ.....хахаха, дайте ми ги....хахаха.