Last news in Fakti

27 Март, 2020 13:23 2 033 21

Русия затваря държавните хотели и курорти заради коронавируса

  • русия-
  • путин-
  • коронавирус-
  • хотели

Русия нареди огромната мрежа от държавни хотели, курорти и съоръжения за отдих да преустанови дейност от 28 март до 1 юни, тъй като броят на потвърдените случаи на коронавирус надмина 1000. Това предаде Reuters.

Официалният списък на потвърдените случаи се увеличи с рекорден брой за трети пореден ден до 1036. Това се случва само ден, след като Русия спря всички международни полети. До момента четирима души са починали от коронавируса.

Масовият туризъм в Русия все още е доминиран от държавата, като това е наследство от съветско време. Милиони руснаци все още отсядат ежегодно в огромните държавни хотели, почивни станции, лечебни заведения и детски лагери.

Президентът Владимир Путин обяви следващата седмица за неработна, а Москва, най-тежко засегнатата зона на страната, този уикенд ще затвори до 5 април всички кафенета, ресторанти и магазини, освен тези, които продават храни и лекарства.

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Русия остава много по-малък, отколкото в повечето европейски страни. Въпреки това, кметът на Москва каза на Путин във вторник, че реалният мащаб на проблема в столицата далеч надхвърля официалните данни.

Местно проучване на общественото мнение, проведено от център „Левада“, показва, че мнозинството руснаци, около 59 процента, не вярват на официалните данни.

Путин заяви в четвъртък, че се надява Русия да победи коронавирус след 2-3 месеца, ако държавата наложи бързо строги мерки. Днес той подписа нормативен акт, който позволява на правителството да се намеси и да регулира някои цени на лекарства на дребно и на едро.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мразя руските говеда

    15 7 Отговор
    Тея май вече разбраха ,че руските говедари не ги тръшка просто грип,а си е направо коронавируса !

    Коментиран от #6, #14

  • 2 Мдаа

    10 1 Отговор
    не мое да бъде.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 айде русосифилистиците в атака

    8 5 Отговор
    И защо бе джанъм така. Таварищ путя е забранил на короната да влиза в раша.Тя - короната громи само изгнилия капитализъм. Там където има светъл комунизъм короната не фирее. Освен това братушките не изтрезняват, а както знаем алкохолът убива вируса.
  • 5 Моля

    6 4 Отговор
    Русия и курорти. ХАХА
  • 6 Borislav Popov

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "мразя руските говеда":

    В Русия почти няма смъртни случаи от короновирус, Царя Слънце, нареди на тамошната рая, да умира само от пневмония и от сърдечни болести.
  • 7 стоян

    5 2 Отговор
    То и без това нямат пари за издръжка на тия саниториуми
  • 8 Крум Усаински Крупник

    11 6 Отговор
    Цървули!!!Рускенефа пуска кепенците до шест месеца!!!Ситуацията във Фалиралата Сибирско-Азиатска Кочина е катактрофална,заради епидемията,санкцийте и нефтената война със Саудитска Арабия!!!Ура и Слава!!!

    Коментиран от #13

  • 9 Художник

    4 0 Отговор
    Жалко че го няма Айвазовски та да ви нарисува трагедията ! Диваци !
  • 10 Сдадсас

    7 6 Отговор
    Какви курорти пък има Русия ? В Русия всеки град прилича на нещо което туко що е излязло от бомбардировка.

    Коментиран от #15

  • 11 123

    5 4 Отговор
    Нашите сорсо джендъри са най прости-хлебарки
  • 12 Петро

    4 7 Отговор
    Друго си е в германистан многополовите да ги тръшка по хиляди на ден
  • 13 Игор Додон

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "Крум Усаински Крупник":

    Поне не са ги оплождали половин хилядолетие анадолски фесове
  • 14 Дориан Попа

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "мразя руските говеда":

    Сигурно и ти си поредната грешка. Идват руснаци по курортите, надупили са майка ти някъде и ей те тебе

    Коментиран от #18

  • 15 Игор Додон

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Сдадсас":

    Аз пък не знаех, че в Мало Бучино знаете, че има свят отвъд последната къща на селото

    Коментиран от #19

  • 16 123

    5 6 Отговор
    Сорсо джендъри коментират Русия - голям смях.
  • 17 Бай Кольо

    3 0 Отговор
    Аз въпреки че съм отявлен Русофоб, мисля че точно сега нее момента да критикуваме Путин нито който и да е от световните лидери. Назрял е момента кой с каквото може да помага, естествено в такъв момент всеки дърпа чергата към себе си, но сега трябва да сме колкото може по сплотени за да оцелеем и излезем от това световно зло. Защото както видяхме заразата не подбира бедни и богати

    Коментиран от #20

  • 18 Не бе..

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Дориан Попа":

    Ти си грешката, че пияният ти баща не се е изхвърлил на хасъра.
  • 19 сдасад

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Игор Додон":

    Как ще знаеш като си селяк не стъпвал в град ?
  • 20 Генчо

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Кольо":

    Кажи го на Нинова и ма червените боклуци, от 2 седмици само плюят
  • 21 Tate

    1 1 Отговор
    """Мecтнo прoучвaнe нa oбщecтвeнoтo мнeниe, прoвeдeнo oт цeнтър „Лeвaдa“, пoкaзвa, чe мнoзинcтвoтo руcнaци, oкoлo 59 прoцeнтa, нe вярвaт нa oфициaлнитe дaнни.""" Самите Руснаци не вярват на управляващите !! А тук "Русо/путинистите" викат Слава !Колко безсмислен трябва да си и какъв безроден идиот,за да славиш Русия еле пък "Ботоксовото човече" ??? Е като ви е на сърце Русия идете там да помагате ,да се борите против вируса ! Нали сте ербап !! Лелеееее бяхте демократи викахте за Костов ,после посрещахте "Царя" ,след това Бойко си избрахте ! И накрая се писахте Русофили какви продажни душички сте !!! Имам наблюдение че си сменихте боята за нула време ,да ама Русия еле пък Путлер ИЗОБЩО НЕ СЕ ВЪЛНУВА от ВАС !! И нищо няма да ви даде ,па вие си чакайте !! Поне се засрамете и спрете с Болшевишката пропаганда !!