Last news in Fakti

27 Март, 2020 14:04 3 510 6

7000 глобени корона-грешници в Австрия

  • австрия-
  • глоба-
  • коронавирус-
  • карл нехамер-
  • полиция-
  • карантина-
  • грешници

Полицията ще бъде максимално последователна и ще се справи с това

7000 глобени корона-грешници в Австрия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Някои австрийци все още не се придържат към мерките, наложени от правителството за предпазване от разпространението на коронавируса, пише местното издание Heute.at.

Министърът на вътрешните работи Карл Нехамер остро критикува нарушителите на емоционална пресконференция. По данни на Нехамер досега е имало 6 900 наложени глоби. Повече от тях са за хора, които се движат в групи и не спазват безопасното разстояние. "Полицията ще бъде максимално последователна и ще се справи с това", заяви министърът, като изтъкна, че повечето австрийци се придържат към правилото.

Глобите са в размер на 3600 евро за физически лица и 30 000 евро за фирми или ресторанти. "Ако чуете някъде, че в Австрия тези дни идват повече лица, търсещи убежище, тогава ви казвам: това е фалшива новина, това е невярна информация", заяви Карл Нехамер.

"В момента имаме максимум 12 нови молби за убежище дневно. Най-ниските числа от години. Безотговорни са опитите да се създава несигурност", каза министърът. Той допълни още, че някои австрийци са открили нов тип насилие за забавление - "плюещи атаки". "Хората изпадат в паника - някой идва, плюе в лицето им и им казва, че вече са болни от коронавирус. Пълен абсурд и лудост", каза вътрешният министър.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 AL HAMDAN IRAQ

    4 0 Отговор
    къде е оня Етиопец дето мрази Азиатците да не гушна букета вече хаххаха или Полицията го прибра или пък ПСИХИАТРИЯТА хахахха
  • 2 тнт

    4 0 Отговор
    Австрия се справя много прилично с вируса! Да не кажа най-добре от Европа!
  • 3 само сън

    3 2 Отговор
    Ех, кога и в България ще стане като в Австрия, да се прилага така закона за всички. Тогава сигурно и заплатите ни щяха да са австрйски.

    Коментиран от #6

  • 4 Русофилите няма да се спасят защото

    1 2 Отговор
    знаят руски език, а защото имат руски произход и то поне 75%!!!Останалите просто хвърлят енергия в загубена кауза и сигурно ще бъде много кофти смърт, когато малко преди да умре човек научи, че всъщност е убит от оръжието на своите си, от оръжието на тези за които е дал целия си живот... Искам да научите наизуст тези няколко изречения и когато легнете на смъртния си одър в набързо сформираните полеви болници да се самонапсувате на майка, ама много силно, така че да ви чуе цялата Арена Армеец или която и да е спортна зала преобразувана като полева болница!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бай уи

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "само сън":

    Ех, кога и в България ще стане като в Австрия