28 Март, 2020 09:37 9 865 43

И Франция губи контрол! Близо 2000 смъртни случая от Ковид-19

  • франция-
  • париж-
  • коронавирус-
  • пандемия

По информация на генералния директор на здравеопазването Жером Саломон 15 732 души са хоспитализирани в 623 болници

И Франция губи контрол! Близо 2000 смъртни случая от Ковид-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Починалите от началото на епидемията от новия коронавирус във Франция вече са близо 2000, а само за последното денонощие броят на жертвите е почти 300, предаде Франс прес.

За една седмица броят на починалите е нараснал четирикратно и към момента е 1995.

По информация на генералния директор на здравеопазването на Франция Жером Саломон 15 732 души са хоспитализирани в 623 болници. От тях 3787 са в тежко състояние, предава БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    39 11 Отговор
    На Макарон бабето как е?
    Зер, рискова група е....

    Коментиран от #20

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Фермер

    38 8 Отговор
    Едни се засилват по бързо други по бавно,но накрая като се удариш с 100 км.ч. в стената ефекта е един и същ

    Коментиран от #33

  • 4 слаботоков

    29 9 Отговор

    До коментар #2 от "Руски инвеститор в България и други Балкански страни от 30 години":

    Глупак!
  • 5 Коки

    43 4 Отговор
    Интересно, как може да има хора които си губят времето да пишат простотии? Става дума за всички просташки коментари!

    Коментиран от #11, #39

  • 6 Ттттт

    45 6 Отговор
    Вирусът вече е по всички градове тук западна Франция до преди седмица нямаше болен за една седмица бум, всички се пазят спазват дистанция ... близки приятели вече болни, всеки ден живееш със страх ...Надявам се този кошмар да не достигне България че там положението боже пази
  • 7 Баболюб Френски

    21 12 Отговор
    Случиха франсетата на президентче - хомобаболюб ,та за това са това дередже . В дни на криза ,меките китки - много си личат (ама за нищо не стават).
  • 8 Hess

    19 6 Отговор
    Мерките определят тежестта на ситуацията!Китай,ако можем да вярваме на данните,го доказа!Критични ситуации(тук се изкушавам да го напиша в края с й 😂)изискват крути мерки!

    Коментиран от #36

  • 9 game over

    6 0 Отговор
    Finitto
  • 10 Игра на полове

    23 18 Отговор
    Това че този вирус е допринесъл за по- скорошната кончина на така или иначе тежко болен или болен и възрастен човек, не значи, че 👑 вирусът го е убил. Искам да прочета реална статистика за заразени и починали, които преди това не са имали тежки други заболявания и да са били както се казва с единия карак в гроба. Знам че има напълно здарави и починали от този вирус, но колко са те. Мой роднина бе опериран и бе с половин бял дроб заради тютюнопушене. До последно си и пушеше. Сега ако бе още жив и го лепне 👑 щеше да си отиде за три дни ( и без това едвам се крепеше), но всеки ще каже, че 👑 го е убила. Да ама не. Цигарите го убиха. 👑 само допринася да не се мъчи оше няколко месеца.
  • 11 Ироничен

    25 1 Отговор

    До коментар #5 от "Коки":

    Публикувано във факти.бг: Интересно, как може да има хора които си губят времето да пишат простотии? Става дума за всички просташки коментари!
    Когато нещо те напъва отвътре, трябва да излезе, а когато вътре има единствено простотия, какво очакваш?
    Псувни, логически и правописни грешки.
  • 12 Една от Марс

    26 4 Отговор
    Не трябва да се живее в страх! Трябва разумно да се спазва карантина. Каквото е писано, ще стане. Не можем да го променим. Но трябва да се борим, не да позволяваме на страха да ни завладее и да ни разболее психически, защото мисля, че това е започнало, да не говорим, че има и посттравматичен стрес. Всичко ще замине изведнъж така бързо, както е дошло, още малко. Нормално е за големите държави числата да са високи. Европа е.със застаряващо население. Но вируса не избира години. Бог да ни пази! За да се случват такива неща явно си плащаме за греховете, а те са навсякъде! Важното е да го осъзнаем и да вървим по един различен отсега нататък път. Да се вразумим като човечество и да се обединим! Желая здраве на всички, физическо и психическо. И поздрави на Франция, това е любимата ми страна!

    Коментиран от #30

  • 13 ърт

    9 5 Отговор
    на западно европейските скотове българите и ромънците им били виновни.
    Браво на правителството 7 смъртни случай на 6 милиона население

    Коментиран от #40

  • 14 Фейк нюз

    29 9 Отговор
    Стига глупости, вирусът не убива, убива ненавременно и неправилно лечение и умират болни хора , за които всеки грип е опасен. Паниката се създава и използва за отклоняване на вниманието от финансовата криза. Бг е окрдена и фалирала . 7млрд откраднати и ще взимат заеми. Вече всеки починал от инсулт или неизлекувана пневмония го пишат от вирус. Трябва протести и сваляне на това вредно и некадърно правителство.

    Коментиран от #18, #38

  • 15 Каниджа

    11 3 Отговор
    Желая здраве на всички! И не пишете глупости, това, че пишете анонимно може би ви забавлява и успокоява, но показва, че имате много проблеми, вътрешни, ваши. Простотията няма да оправи положението. Чудя се на такива хора и ги съжалявам. Какво ли ще научат от този си живот!?
  • 16 filo

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Руски инвеститор в България и други Балкански страни от 30 години":

    Скрий се, бе, спамер нещастен! Нито си инвеститор, нито си руски. Дали са ти шаблона и са ти показали къде какво да цъкнеш с изричното условие внимателно да броиш редовете в менютата щото не можеш да четеш. Ама в гетото сигурно те имат за "учен", това та кефи и сигурно те радват и "жълтите стотинки"
  • 17 Въпрос към професорите

    23 0 Отговор
    Някой замисляли се защо в Индия с един милиард население има само 700 болни ,?Граничи с Китай и досега там трябваше да има 1 милион болни .Много люти чушки ли ядът или много медитират???
  • 18 някой

    17 2 Отговор

    До коментар #14 от "Фейк нюз":

    Никой не казва с КАКВО ЛЕКУВАТ болните .Само едно повтарят: НЯМА ЛЕКАРСТВО...а ,, излекуваните,, как са ,,излекувани, след като НЯМА ЛЕКАРСТВО? ЕЙ ТОВА ИСКАМ НЯКОЙ ДА ГИ ПОПИТА.Някой от мисирския отряд дето дремят по цял ден на тия брифинги и задават тъпи въпроси. 78 годишния англичанин ,заразен, доказано !?!? излекуван в болницата в Разлог с комбинация от три вида антибиотици.По точно излекувана му е пневмонията и сега си е в къщи под карантина.Клинично здрав.

    Коментиран от #22

  • 19 А някой

    8 2 Отговор
    Задавал ли си е въпроса че между нас земляните живеят извънземни или кръстоска между човек и извънземен.
  • 20 Ттт

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Бабата нямам идея няма новини , трагедията е че млади хора умират преди два дни 16 годишно момиче, сестрата на мъжи ми 38 години с грип още не в болница ...Лъжа е че само възрастни този грип няма контрол нещо крие Китай не казва цялата истината

    Коментиран от #28

  • 21 Факт!

    6 1 Отговор
    Не че няма лечение и антивирусни препаратинима и антибиотици.Нямат налични количества и пари да купят достатъчно.Всичко е мейд ин Чайна.Ням производства в Европа само туризъмче щото им е по-лесно.

    Коментиран от #29

  • 22 Ттт

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "някой":

    Няма лекарство хлорокин само в болница не е достъпен по аптеките, още правят изледвания силно лекарство е и не за всички , само това се обсъжда по телевизията , доторът от Марсей се ядосва уверява че действа , други доктори казват опасно още няма отговор само долипран на болните у дома от корона дано по скоро се намери отговор

    Коментиран от #25

  • 23 АМАН

    11 1 Отговор
    Престанете да плашите хирата!!!
    Франция има над 10млн жители в рисковата група! Напишете, че смъртността БЕЗ КОРОНАВИРУС е 50000!!! НА МЕСЕЦ!!!
  • 24 Лечение

    7 1 Отговор
    Вирусът просто натоварва имунната система. Започва рязко с главоболие ,температура и болка в мускулите заради нарушаване на притока на кислород. Трябва да почне незабавно лечение на симптомите с парацетамол и да се взимат имуностимулатор и, много течности , чай с много лимон и ако слиза възпалението към трахеята пеницилин за предотвратяване на бактериологична зараза. Здраве човек няма да има нужда от антибиотик , ако се лекува веднага.
    Трябва организма да е в покой, но не се препоръчва само лежане.
  • 25 Факт!

    6 3 Отговор

    До коментар #22 от "Ттт":

    Има много препарати и хлорокинът и японското и ремдезивир американско и тн.На никой не му се дават пари и оставят хората да си мрът.Препаратите отдавна са доказани в Корея и Китай.Европа няма пари няма производство ЕС е напълно безомощен деиндустриализиран и немощен.Те просто не им дават медикаменти нямат толкова на склад.
  • 26 Оздравял

    6 1 Отговор
    Няма нищо страшно , ако не сте с тежки болести и нямате възможност за лечение, а това са и случаите със летален изход. Некадърност и създаване на паника това правят управляващите.
  • 27 Май нига

    5 0 Отговор
    Каква прекрасна снимка,олицетворяваща истинското,градено с поколения,френско население.
  • 28 бай Киро

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ттт":

    Дай да се разберем...умират от пневмония,която се предполага,че е в резултат на КОВИД-19.В повечето от случйте може и да е така.Аз лекарство срщо вирус не знам да има.Лекува те(или убива при сепсис) имунната система.Въртят ни разни ваксини,но те вирусите мутират.Виж,за пневмония лек има(за по млади и здрави пациенти),въпреки,че много хора умират от пневмония.Но като имаш двустранна бронхо пнемония и те засилят на земята в някой болничен коридор,или пък те зарежат в къщи трябва да си голям късметлия за да оцеелеш.
  • 29 Много

    2 8 Отговор

    До коментар #21 от "Факт!":

    знаеш бе. Българина е разбирач по всичко. Вече нямам думи къв народ сме. Ама за кво са ми и да а имам един писател го казал - оставам на вас да се досетите-НЕ Е НАРОД А МЪРША

    Коментиран от #31, #34

  • 30 Юлиан

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Една от Марс":

    За всичко написано се съгласявам, но за обединено човечество не искам и дума да виждам написана. Потърпевшите милиарди от това, през годините са достатъчни. Затова държавите се самосъздадоха от ден първи - различните хора се търсят, намират и отделят от останалите. Тоалетните философи - във тоалените, не тук.
  • 31 Факт!

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Много":

    Практиката го показва.Цялото производство е изнесено на Изток на всичко.
  • 32 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    Няма по голям о.Ли.Гофрен от мен в тази държава! Аз правя бибитки на цикламените от махалата , нищо че съм вече на 65 .....
  • 33 земи се у ръце

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Фермер":

    ако стената е на едно и също разстояние за всички и едни се засилват по бавно от други то по-бавните ще са с по ниска скорост в момента на удара, сега колите ги тестват с 64 при офсет удар в стена (по-неблагоприятния вариант), и има коли в които на хората им няма нищо...ако всички си свършат работата както трябва катастрофата нанася само омачкани тенекии (икономически вреди). Не може при избора на кола да ги сравняваме по толкова много параметри и да се интересуваме от безопасност (която някой друг се е напънал да постигне), а когато трябва ние да я постигнем за други хора просто да не ни дреме и да оставим нещата да се случват както "бог е дал". Няма бог, това сме ние самите, каквото си направим това ще сърбаме!!

    Коментиран от #37

  • 34 Оня

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "Много":

    Същия писател е казал - О неразумни ЮРУДЕ поради що се срамиш да се наречеш БЪЛГАРИН...... Та не вашТо племе срам нанася ВАМ ! Обезумни люде ВИИ сте му срам !
  • 35 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 0 Отговор
    Вирусът не понася ЛЮТО; чушлета, чесън, лук пресен и стар, джинджифил, ряпа-люта и ментата, но с нея мъжете да внимават...
  • 36 КРУТИ МЕРКИ

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Hess":

    НО И С АКЪЛ. НИКАКВИ КРУТИ МЕРКИ НЕ МОГАТ ДА СПРАТ ЛЕКО БОЛЕДУВАЩИТЕ, КОИТО НИКОГА НЯМА ДА ОТИДАТ НА ЛЕКАР, КАМО ЛИ ДА СЕ ТЕСТВАТ.

    Коментиран от #41

  • 37 Грешиш

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "земи се у ръце":

    Стената НЕ Е НА ЕДНО И СЪЩО РАЗСТОЯНИЕ за всички. Едни започват от нулата, други от Неизвестно Колко Количество Заразени. Никой не знае от къде започва, защото няма изследвания/ масови тестове/ , а има много безсимптомно или леко болесувящи, които разнасят заразата в геометрична прогресия.
  • 38 Ха Сега

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Фейк нюз":

    ДАЙ ПРИМЕР ЗА НАВРЕМЕННО И ПРАВИРНО ЛЕЧЕНИЕ НА КОВИД 19 ПО ДНИ , МОЖЕ И ПО ЧАСОВЕ. СИГУРНО ЩЕ ПОЛУЧИШ НОБЕЛОВА НАГРАДА
  • 39 gost

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Коки":

    Я направо слагай френския флаг на гейсбука си и почвай да скърбиш. Вечер ръкопляскаш ли от балкона си? Бъди модерен бъди fancy
  • 40 Главата не е за украса

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "ърт":

    У нас не се тестват масово, както в Европа. Тиквата каза, че било безпредметно и ненужно. Хора у нас умират и не се знае, че е следствие от усложнения от короната. Ама идват избори и тиквата ще каже, че той ни е спасителят.
  • 41 Hess

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "КРУТИ МЕРКИ":

    Сложих ти плюсче👍
  • 42 Какво щастие че сме вече Европейци

    0 0 Отговор
    А преди кво беше?
  • 43 Смисъл

    0 0 Отговор
    Така се получава когато правиш избори по Коронавирусуво време. Още се нарича Вземане на решение несъответсвено на обстановката, т.е. на действителността (на временната, във времето, действителност, към която е насочено да действа решението).
    "И най-умния си е малко прост" Народна мъдрост