Last news in Fakti

28 Март, 2020 15:21 2 964 8

Законодателни мерки срещу Covid-19 и финансова инжекция за фирми и работещи в Кипър

  • кипър-
  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • пандемия

Коронавирусът взе първата си жертва на острова - германски турист

Законодателни мерки срещу Covid-19 и финансова инжекция за фирми и работещи в Кипър - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Допълнителен бюджет от почти 370 млн. евро в пакет от 10 закона одобри парламентът на Кипър като финансова интервенция за справяне с коронавирусната криза. 10-те закона и допълнителните финансови средства са необходими за реализацията на обявената от правителството Програма за икономическа подкрепа в условията на пандемията.

Кипър е в триседмична карантина и са затворени почти всички производства. Съобщено беше и за първа жертва на вируса - германски турист.

Приетият пакет от икономически и социални мерки е насочен към подпомагане на фирми, работещи, самостоятелно заети и уязвими социални групи, засегнати от спирането на икономиката заради разпространението на вируса. Целта е да се запазят доходите на хората, работните места и бизнесът.

Финансовата подкрепа от държавата включва над 180 млн. евро за субсидиране на заплатите на около 220 000 работници в частни фирми.

20 млн. евро се насочат към около 40 000 самонаети, засегнати от ситуацията.

С 20 млн. евро ще бъдат изплатени специални надбавки за родители с деца до 15 години заради затварянето на всички държавни и частни училища и детски градини.

Парламентът на Кипър одобри и закон, с който се облекчава плащането на наемите. Собствениците на имоти нямат право да изгонят наемателите си, ако заради кризата те не платят вноските си за 3 месеца, до 31 май.

Кипър е в триседмична карантина до 13 април. Затворени са почти всички производства, строителство, търговски обекти и открити пазари, с изключение на магазини за храни и аптеки.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор
    Финансовите инжекции не ме интересуват, ся чакам БАТЕ НЕЦИ да ми бие кожената ижекция ОХ, АМА КЕФ.
  • 2 Баро Вкаров

    4 2 Отговор
    Ми, убуо!В цял свят помагат на населението с финансови инжекции,а тук Винету и ГЕРБ бият на електората анални инжекции.Ама да знаете кви убави рециклирани самальоти ше ни пратят братята от САЩ....
  • 3 БАТЕ НЕЦИ

    2 0 Отговор
    БРЯ,КОЛКО ПРОЧУТ СЪМ СТАНАЛ.ГЛЕДАМ НАВСЯКЪДЕ СКРОМНОТО МИ ИМЕ.БЛАГОДАРСКО НА ТОЗИ АБДАЛИН.АМА КОМЕНТИРАЙ ПО-ТАКА БЕ,ЧЕ ДА МИСЛЯТ ХОРАТА ЧЕ СЪМ АЗ.ИНАЧЕ НЕ Е ЗЛЕ ЗА КУХА ТУБА ОТ РЕЗЕРВА.АМА ПАК ДОБРЕ ПОНЕ ЧЕ ПИШЕШ ГРАМОТНО.
  • 4 СВОЛОЧ

    2 0 Отговор
    Рaзcлeдвaщият журнaлиcт oт "Бивoлъ" Димитър Cтoянoв публикувa cлeдния пocт във "Фeйcбук"
    Кaлпaв нaрoд cмe и cи зacлужaвaмe вcичкo, кoeтo ни ce cлучвa. Зacлужaвaмe гo, зaщoтo търпим. Тoвa e някaкъв cтрaнeн дeфeкт. Зa далeч пo-бeзoбидни нeщa излязoхa 1/4 милиoн чeхи в Прaгa. Зa бaлтийcкитe рeпублики нямa дa гoвoрим. Руcнaцитe ca пoвeчe грaждaнcкo oбщecтвo oт нac! Бългaринът cтoи и чaкa. Кaквo чaкa нe e яcнo. Нямa дa дoйдe никaкъв cпacитeл. Ниe трябвa дa cмe cи cпacитeли. Нa caмитe ceбe cи. Aмa тoвa нямa дa ce cлучи, зaщoтo cмe зaeти дa чaкaмe. Зaщo търпим нe e яcнo. Прocт нaрoд- cлaбa държaвa. Зacлужaвaмe гибeлтa cи."
  • 5 sirious

    1 1 Отговор
    Преди около месец, на 23.02.20, Нова ТВ направи разкритие за четвърт милион лева усвоени с измама от ръководството на УМБАЛ „ Св. Анна“- София от програма за развитие на човешките ресурси на ЕС. Повече от месец дни гледаме наглите усмивки на ръководството на болницата и нулева реакция на МЗ и лично на министър Ананиев. Въпроса е коронавируса дали е повод за амнистия за финансови престъпления със средства на ЕС. Дали чадъра не е от по-високо както твърди д-р Москов.
  • 6 Забележете

    2 0 Отговор
    как на този невзрачен остров властта моментално взема реални и адекватни мерки за обезпечаване на хората и бизнеса а у нас освен да дрънкат,че кризата е неизбежна и да се оправдават със световното положение друго не правят.
  • 7 Браво господине

    3 0 Отговор
    20 млн. EUR за маргинали. Горанов, ако разбере...

    Коментиран от #8

  • 8 Шекспир

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Браво господине":

    В Бг е така.Плащаш данъци цял живот а после ти казват маргинал.