28 Март, 2020 20:08 1 960 26

МВнР: Специални полети за връщане на българи от Испания и ОАЕ

  • полети-
  • българия-
  • мвнр-
  • оае-
  • испания

По указание на вицепремиера Екатерина Захариева  

МВнР: Специални полети за връщане на българи от Испания и ОАЕ - 1

По указания на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева в ход е организация на специални полети, с които български граждани от Кралство Испания и от Обединените арабски емирства ще могат да се завърнат в родината.

Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Външно министерство в партньорство с авиокомпания „България Ер“ организира полета по маршрута София-Мадрид-Барселона-София със самолет Еърбъс със 180 седалки. С него ще се завърнат в страната български граждани, които са изявили желание за това в посолството ни в Мадрид и в генералните консулства в Барселона и във Валенсия.

Гражданите трябва да заплатят сумата от 300 евро, която покрива разходите по полета. Всички заявили желание да пътуват граждани са получили информация за начините за плащане, а впоследствие ще бъдат уведомени и за датата и часовете на излитане на самолета.

Организацията на полета се координира от посланика ни в Кралство Испания Иван Кондов.

Към момента има заявки, надвишаващи капацитета на самолета, но само 51 граждани от заявилите са извършили плащане на дължимата сума. След заплащане на всички места в самолета авиокомпанията има готовност веднага да изпълни полета.

По информация на мисията ни в Мадрид около 30 наши сънародници, пребиваващи на остров Тенерифе, също са заявили желанието си да се завърнат в България. Тъй като тяхното прибиране с директен полет за София би струвало по около 1000 евро на човек и те отхвърлиха тази възможност, те са били посъветвани от нашите консулски служители да се придвижат към Мадрид или Барселона с редовни полети от Тенерифе, които все още се осъществяват по разписание, за да се включат в организирания чартър. До момента обаче те продължават да настояват да им се организира директен полет на по-ниска цена, което обаче е невъзможно.

В ход е организация и на полет на „България Ер“ до Обединените арабски емирства, където са изявили желание да се завърнат със самолет 50 граждани на България и 30 граждани на Република Северна Македония. Авиокомпанията има готовност в зависимост от заявките да изпрати самолет със 108, 140 или 180 места.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    6 5 Отговор
    Чак сега познаха калинките, че българите прибиращи са в чужбина са повече от заминаващите :)
    За мен самолет не пращайте, аз си летя с баварката!
    Ще си седя тука край Мути Меркел и хич не ми пука за никой вирОс на света!

    Коментиран от #7

  • 2 КПСС-БКП

    40 6 Отговор
    Затворете летищата ! Спрете всички полети - кретени такива ! Всякъква заразена паплач се приземява ежедневно, а ние не можем да излезнем от къщи !!!
  • 3 Рошко

    11 1 Отговор
    Божков с частния си самальот ли ша са прибира
  • 4 Еблю

    31 2 Отговор
    Това означава че тия ще ни внесат още зараза!
  • 5 Дельо хайдутин

    29 3 Отговор
    Да си прибере заразените роми от Испания. Ценен електорат.

    Коментиран от #8

  • 6 Аноним

    9 1 Отговор
    Черепа идва щото Гешев така каза
  • 7 Някой си

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    “ОТ чужбина“
    Извинявам се за грешката си!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Баи

    4 1 Отговор
    Зараза проказа сьединяваите се ние ви очакваме
  • 10 Видно е че

    8 0 Отговор
    някакъв друг вирус поразява първо главният мозък.
  • 11 Дельо хайдутин

    15 2 Отговор

    До коментар #8 от "Абе":

    Тия щом искат безплатен полет, значи са роми. ХА ХА ХА!

    Коментиран от #12

  • 12 Защо

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "Дельо хайдутин":

    направо не вкарвате заразата с варели?
  • 13 И има ли

    14 0 Отговор
    план какво ще ги правим след като кацнат налетището. С ескорт ли ще си отидат по домовете или кой на където види. Това значи 180 карантинирани които ще трябва да се наблюдават , само ,че техните телефони не са тукашни и как ще ги следим? Едно време си имаше ред, имакарантина ,табелата с черевен кръст на вратата и така всеки знае къде има зараза и съответно се пазят хората. Сега е нито се знае нещо нито има нужния ресурс за оказване на надзор на карантинираните. И така заразата си се движи необозпокояване навсякъде. Пък ние нека си седи у дома.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гошо

    14 4 Отговор
    Ако правилно съм разбрал тия "НАШИ сънародници" са останали без работа и са решили да се приберат щото живота тук е по-евтин и най-вероятно е да има и помощи. Значи аз бачкам тук, плащам данъци за да ми дойде някъв цървул за който се плаща от моите пари. Пича до сега си е барал чепа в чужбина и чак министъра се ангажира даму прави м!#€Т.А и като кацне ще трябва и да се изследва, евентуално да се хоспитализира, да се лекува без да е оставил и стотинка в бюджета а мършите от ГЕРБ цяла седмица ми надуват главата как нямало тестове, нямало лекари, маски, костюми, ПАРИ,......

    Коментиран от #17, #18, #20

  • 16 Баро Вкаров

    8 1 Отговор
    Прибирайте бугаропитеците и вкарвайте още зараза!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Имигрант

    7 7 Отговор

    До коментар #17 от "Много":

    Много си прав, направо като ги чета тези нещастници и ме досрамява че съм българин. И аз не бих се върнал, защото всеки ден трябва да се занимавам с тези дребни душици, пълни с омраза към останалия свят. В Англия, няколко от така омразните на 90% от българите англичани, с които работих ми предложиха помощ безвъзмездно, защото знаят че работата ми пострада след ограниченията. Отделно правителството изплаща 80% от месечните заплати на хората, с моята компания добави другите 20% Хората се организират в групи за помощ на възрастни и болни, които имат нужда например от пазаруване и т.н. Нищо общо с балканските тъмни и злобни субекти.

    Коментиран от #26

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Опа

    4 2 Отговор
    Тумбите се връщат, от утре ще ни облъчват как карантината продължава още месец. И сметките стават лавина, който няма заем ще вземе, който има един, стават два и т.н.

    Коментиран от #22

  • 22 ОТ... 17

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Опа":

    Ами ще вземате, нали сте гъзари. Защото една проститутка сигурно има повече достойнство от такива паразити. Всичко около вас потънало в боклуци, земята ви буренясва, вие клечите пред средствата за масово оглупяване плюскане отпадъчната храна на запада, сега даже и истинския си боклук ви подаряват. И за всичко това ви е виновен Бойко Борисов .
  • 23 Госта

    1 1 Отговор
    Да им разпънем една полева болница до летището и да стоят там 28 дни. Това можем да направим за тях не е малко. Животът е безценен.
  • 24 DDJ

    0 0 Отговор
    Скандинавци - избиратели
  • 25 javorrrrr

    0 0 Отговор
    Коронарките почнАха да си идват, като видеха че в Чужбинция мое да мрът. Веднага станаха патриоти
  • 26 javorrrrr

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Имигрант":

    Ами стой си в Англия бе БЪЛГАРИНО - РОДОЛЮБЕЦ.

    Само да те светна, че в Англия такива като теб са черджетата пред вратите на любимите ти англичани. В момента няма кой да им сади морковите и ягодите - щото българите намаляха заради короната.