Last news in Fakti

30 Март, 2020 11:35 3 751 32

Германия следва Южна Корея: Ще прави по 200 000 теста дневно

  • германия-
  • южна корея-
  • тестове-
  • коронавирус-
  • жертви

Германия е решила да възприеме стратегията на Южна Корея в борбата с вируса

Германия следва Южна Корея: Ще прави по 200 000 теста дневно - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Според появил се в германски медии документ Германия е решила да възприеме стратегията на Южна Корея в борбата с коронавируса.

Документът на вътрешното министерство препоръчва стратегия, вдъхновена от Южна Корея - с поне 200 000 теста на ден. Ще бъдат тествани всички, които мислят, че са засегнати от коронавируса, както и хората, за които се предполага, че са били в контакт с болен.

Германия вече прави между 300 000 и 500 000 теста на седмица, което е повече в сравнение с редица нейни европейски съседи. Например Франция е запазила тестовете си само за болни със сериозни патологии.

Броят на потвърдените случаи на зараза с новия коронавирус в Германия достигна 57 298, като смъртните случаи досега са 455, предаде "Ройтерс", като се позова на данни на Института за инфекциозни болести "Робърт Кох". В последните седмици Южна Корея беше сочена за пример заради масовата кампания за откриване на заразени, изолиране на заразените и за технологично проследяване с цел намиране и после тестване на контактни лица.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дедо

    31 3 Отговор
    Сега от нашия "Щаб"да им обяснят че няма смисъл от тестване и си губят времето!

    Коментиран от #24

  • 3 гост

    24 2 Отговор
    Нашите могат да правят по 1000 теста, ама правят 50. Ако направят 1000 вероятно заразените ще излязат 10 пъти повече.

    Коментиран от #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ЪРП

    21 3 Отговор
    АМИ ТЕ И ДВЕТЕ МОМЧЕТА ОТ ХАРВАРД ИЗЛОЖИХА ТОЧНО ТАКЪВ ЕФИКАСЕН ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ ВЪВ "ВЕЧЕРНОТО ШОУ НА СЛАВИ".....С МАААСОВО И НЕЗАБАВНО ТЕСТУВАНЕ С ДВА ТЕСТА НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЗА ДА СЕ ОТКРИЯТ ОГНИЩАТА В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ ДА СА ПЛАМНАЛИ!!!!!!........НО, ТУКА НЕКВИ ГОЛУЕЕЕМИ капацитети ГИ ОТСВИРВАТ И ИЧЧ ,НЕ ИСКАТ И ДА ЧУЯТ ЗА ТАКЪВ ПЛАН!!!!!!!!!!!
    А, ЕТО ,ЧЕ ГЕРМАНЦИТЕ ДЕЙСТВАААТ!!!!!!!
    ХАЙДЕ ,СЕГА ДА ЧУЕМ ПАК ТЕЗИ капацитети........????????
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Усмивката

    12 0 Отговор
    А аз току що чух че Генерала с тъжното лице да казва , че взимаме добрите практики от всички държави

    Коментиран от #19

  • 8 гост

    6 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Според появил се в германски медии документ Германия е решила да възприеме стратегията на Южна Корея в борбата с коронавируса.Боже ,това според медиите,а според специалистите?

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Усмивката

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    След като преминела епидемията щели да направят още 1000. На въпроса кога ще свърши. Отговора е ,,....може шест, може година...!!!!4452
  • 11 зжцв

    13 4 Отговор
    в Китай на ден умират 5000 човека от пушене на цигари сега от тоя вирус умряха около 3800 за 3 месеца !!! насрахте се с тоя вирус.
  • 12 Усмивката

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Специалистите го казаха. От нашите Възпитаници от Харвард казаха че е нужно, и възможно. Но според генерала с все по тъжното лице, е ненужно и невъзможно....А ние които питаме сме луди.Или се правим на луди, според генерала с още по тъжното лице.

    Коментиран от #17, #18

  • 13 ААА

    11 3 Отговор
    Определено статистиката на Южна Корея и Германия е по точна. При това дори там няма да могат да установят повече от 20-30 процента от всички заразени. Определено смъртността не е това което искат да ни представят като цяло. Като елиминираме от сметките и данните от страни които очевидно изкуствено завишават починалите от вируса ще се окаже, че наистина коронавируса не е по страшен от грипа и цялата създадена истерия е и издевателство върху населението поради различни икономически и политически причини.

    Коментиран от #15

  • 14 Дон Чико

    11 1 Отговор
    Добрутро, стрина Гино. Ще стоплят. Само БГ професорите са на мнение, че няма смисъл от тестове.
  • 15 Олег

    2 8 Отговор

    До коментар #13 от "ААА":

    Ходи брой труповете ти в Италия и Испания и пиши тука с колко лъжат.

    Коментиран от #27

  • 16 Георги Илиев Митев

    3 2 Отговор
    Нов призрак броди из Европа. Ковид-мафиот.
    Кога най-после ще се отървем от този идиот ?
    Какъв имунитет при тоз капацитет ?
    Без друго се задъхваме, а взехме да издъхваме.
    Дай Боже ,след тази беда да оценим безличната си свобода. Ний доброволно се заключихме отвътре и ключа хвърлихме навън. Кога най-сетне ще дочуем спасителния звън ? !
    Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от милицията, военните, полицията, медиците и граждани. Трето поколение репресиран. Град София (2020)

    Коментиран от #21

  • 17 гост

    5 9 Отговор

    До коментар #12 от "Усмивката":

    Ти знаеш ли ,че и аз съм ходил на курсове в Харвард,имам и сертификат в моята област,без да си довърша курса ,защото Харвард затвори на 06.03 .Моля не ми обяснявай за тези "специалисти" от Харвард.
  • 18 Е да де

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Усмивката":

    Е сега доколко е идея на "нашите възпитаници" е спорно, ковнали са я от Южна Корея, Китай, Германия, Русия, Япония - няма лошо, ама не е тяхна идеята.

    Да не ги съдят за плагиатство, не за друго.

    Коментиран от #30

  • 19 Да ама не

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Усмивката":

    Другият генерал със запазеното място каза, че всички ни хвалят. Значи те ще вземат от нас. 😉И в знак на благодарност някой ще вземе пари от тях.
  • 20 Expert

    4 1 Отговор
    Трудно могат да се мерят с Южна Корея, дори в автомобилостроенето.
  • 21 Пфууу

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Георги Илиев Митев":

    Обмислял ли си варианта да посетиш психиатъра! Напечели ще стане по-лошо!
  • 22 Православен свещеник в софийските гробищни паркове

    1 4 Отговор
    Антихристът вече стъпва по Земята!! Той-Тя-Дяволът вече посети няколко дестинации на планетата Земя в развитите държави, където настана хаос и смърт!! Молете се да не дойде и в България, защото вие атеистите, комунистите, атакистите, нео-нацистите и некръстените русофили ще срутите здравната система на Република България, ще напълните всички полеви и неполеви болници и ще направите гробарите и погребалните агенции от милионери в мултимилионери само за два месеца... И повярвайте ми тук ужасът ще е по-голям от този в Италия и Испания... Бог да пази чедата ни кръстени в Исуса Христа!!!
  • 23 Гледах по тв Европа

    3 0 Отговор
    ...изказването на германски вирусолог, който не се наема да потвърди доколко е % на истинност на провежданите тестове в Германия и каза, че там все още ще разчитат на сигурните тестове.
  • 24 Факт!

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Дедо":

    Тестовете не лекуват.

    Коментиран от #25

  • 25 Дедо

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "Факт!":

    А нерегистрираните вирусоносители заразяват!Факт!
  • 26 Как става

    2 0 Отговор
    200 000 теста на ден , а бе хора вие нормални ли сте .
  • 27 ААА

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Олег":

    Дневната смъртност в Италия и Испания спрямо предходни години не е мръднала на сега втори починал го отразяват с причина коронавирус. Ако нещата бяха както ги представя Италия при дневна смъртност около 1600 за миналите години сега трябваше да скочи на 2400 но тя си е все около 1600.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Госあ

    1 0 Отговор
    1 консервативен антиген за вируса (има такива и се продават) + автоматизирана Елайза = 900 проби за 2ч. За 24 часа - 10 800 проби от един робот. 10 робота - 108 000 проби за 24 часа. Проста сметка.
  • 30 Усмивката

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Е да де":

    Прочети по добре какво писах горе.....Генерала самона думивзима от други държави най полезното. Нашите възпитаници го взимат, и ГО прилагат....Нещо невярно написах ли. Новото което предлагат е икономическият аспект на провежданите тестове. Не зная дали навън е така, но е много удачно. Здравите и дали отрецателен тестда се вляет в икономиката , а да не стоят под карантина. Муфтата такова нещо не му е в акъла , щото е генерал. Нито икономист и съмнявам се лекар. За патолог да. За съдебен изпълняващ потвърждение на смърт да . Но за лекар абсурд
  • 31 знайко

    0 0 Отговор
    Няма как да следваме Южна Корея.Там, доктор се става супер трудно, заради голямата конкуренция, та имат лекари на супер ниво, оборудвани стаи с отрицателно налягане и апаратура и персонал да работи с тях.Имше и изолация на различните групи заболели на различни места, доказани чрез многото тестове.А всички знаменитости и богати, даряваха и оборудваха такива стаи.Ей за това там не умират болните.Организация, техника и най-важното медици ,обучени да работят с нея.
  • 32 знайко

    0 0 Отговор
    И да допълня, че забравих.Защита на лекарите и работещите в болниците на топ ниво.Да сте чули там лекари заразени и да умират.Защита и на нацията с предпазни средства, не какви да е самоделки маски и строг медицински контрол при влизане и излизане навсякъде- магазини, учреждения, транспорт..