30 Март, 2020 12:14 1 949 15

Австралия дава $80 милиарда за заплати на уволнени служители

  • австралия-
  • заплати-
  • работа-
  • служители-
  • коронавирус-
  • скот морисън

Държавата ще окаже помощ на служителите, загубили работата си

Австралия дава $80 милиарда за заплати на уволнени служители - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Австралийските власти отпускат 130 милиарда австралийски долара (около 80 милиарда щатски долара) за заплати на работниците, чиито компании са се оказали в уязвимо положение по време на пандемията от коронавирус.

Това заяви премиерът на страната Скот Морисън. Служителите, които са загубили работата си, а също така тези, чиито компании са се оказали в тежко положение заради коронавируса, ще получават по около 1500 австралийски долара (около 920 американски долара) на месец в течение на половин година.

Морисън отбеляза, че тази сума се равнява на 70% от средната заплата в страната, предаде Нова телевизия. По последни данни на здравното министерство в Австралия има 4093 случая на коронавирус, а 16 души са починали.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 3 Отговор
    Тия са големи балъци. Ние българетата сме тарикати и ще прайме ко си искаме.
  • 2 Borislav Popov

    18 0 Отговор
    Това е отговорно и компетентно правителство, не като нашите милиционери. А защо мълчите за безредиците в Сицилия по повод рестрикцийте и безхаберието на италиянското правителство. Пазите да не би да се случи и в България ли???

    Коментиран от #8, #13

  • 3 🐷 Боко ТИКВАТА

    11 0 Отговор
    Аз пък ще им уредя кредити на безработните, а те как ще ги връщат, не е толкова важно.Не ми пука.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 котопакси

    3 2 Отговор
    Откриха «Нулевия пациент» на коронавирус в света? Потребители на китайските социални мрежи, както и уважавани експерти, призовават американските власти да публикуват достоверна информация за епидемията от новия коронавирус, който се стовари в Ухан от САЩ и не произхожда от Китай, както се твърди на Запад, съобщи вестник Global Times. Американският журналист Джордж Уеб от Вашингтон нарече «нулев пациент» американски военен спортист, който е бил в състава на спортната делегация на военните игри, които се проведоха в Ухан през октомври 2019 г.“, отбелязва изданието.

    Уеб провежда собствено журналистическо разследване и в няколко свои скорошни видео-обръщения в социалната мрежа Twitter заяви, че „нулевият пациент“ според него е военният дипломатически шофьор и колоездач Мате Бенаси , която през октомври е била в Ухан за колоездачните състезания по време на Световните военни игри.
  • 6 котопакси

    4 3 Отговор
    Откриха «Нулевия пациент» на коронавирус в света? Според доклад, публикуван на уебсайта на Министерството на отбраната на САЩ на 25 октомври 2019 г., Мате Бенаси е участвала в състезанието на 50 мили в Ухан. Уеб също отбелязва, че военната лаборатория Форт Детрик във Фредерик, Мериленд, САЩ, която се занимава с високорискови патогени като ебола, е била затворена и преместена на друго място през юли 2019 г. поради „неподходящо състояние на помещенията и системите за управление“.

    Въпреки липсата на категорични доказателства, журналистът стига до заключението, че съвпаденията между временното затваряне на лабораторията през юли, участието на военни спортисти в игрите през октомври и избухването на коронавируса в Китай по време на наближаващата зима 2019 г. не са случайни. Едва на 10 март тази година на уебсайта на Белия дом се появи петиция, в която се посочват всички тези съвпадения.

    Но съвпаденията не свършват дотук, оказва се, че посочената горе Мате Бенаси има роднина Матю Бенаси, който е работил във Форт Детрик, където американците са разработвали биохимични оръжия. Редица китайски експерти са съгласни, че там е имало изтичане на вирус.

    Ли Хайдун, специалист от Университета по международни отношения в Пекин , заяви пред Global Times, че правителството на САЩ трябва да даде отговор на разкритите факти и да публикува цялата достоверна информация за здравословното състояние на своите военни, свързани с този инцидент, като приложи всички необходим
  • 7 котопакси

    3 4 Отговор
    Няма съмнение за американския генезис на новия коронавирус от специалиста по химически и биологични оръжия, микробиолог, член на Комисията за разоръжаване в Ирак, бивш член на Комисията за биологично оръжие на ООН и бивш съветник на генералния секретар на ООН Кофи Анан — Игор Никулин .

    Преди по-малко от седмица, в интервю за ИА „Красная звезда“, Никулин заяви, че епидемията от новия коронавирус започва през август 2019 Г. в Съединените щати, което вече беше официално признато от генералния директор на Центъра за превенция и контрол на заболяванията CDC, който обединява всички медицински институти и университети в САЩ, Робърт Редфилд.

    Тогава няколко американски войници загинаха от неизвестна болест.

    Нещо повече, лекарите вярвали, че имат работа с обичаен грип, но аутопсията показва, че са имали работа с коронавирус. От този момент започва епидемията в САЩ.

    „В допълнение лабораторията „Форт Детрик“, Мериленд е била затворена на 5 август. Това е най-големият военно-биологичен център в САЩ, където този вид вирус е разработен още през 2015 г. Това вече е посочено в получените от нас данни. Това е точно така“, каза Никулин.

    Според него вирусът е разработен във военните биологични лаборатории на САЩ поне през 2015 г. Тогава в списанието Nature се появиха материали със съответното съдържание. В него се казва, че се работи за модифициране на китайския коронавирус от прилеп, който първо трябва да се размножи в тялото на камила, което би му позволило д
  • 8 Игра на полове

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Дай линк да прочетем това, което вече ти си прочел.
  • 9 котопакси

    3 2 Отговор
    Заслужава да се отбележи, че на 23 март коломнистът на Forbes, член на Съвета по международни отношения на САЩ и Международния институт за стратегически изследвания (Лондон) Ариел Коен каза в токшоуто «Вечер с Владимир Соловьов » по канала «Русия 1», че САЩ са имали отнякъде данни за предстоящата епидемия от вирус в Китай и върху бюрото на Тръмп са били донесени съответните разузнавателни данни.

    Нещо повече, “военната игра“ през август-септември миналата година, според която излизаше, че вирусът може да е дошъл от Китай, говореше се за епидемия от особено опасен грип и ставаше дума за половин милион загинали в САЩ, както и че структурата на болниците е абсолютно недостатъчна“ — каза Коен.

    Коен добави също, че подобно бездействие на Тръмп може да доведе до продължителна криза в Съединените щати, подобна на Голямата депресия през 20-те години и 30% безработица в страната.

    Елси Елиса
  • 10 Съвет

    3 1 Отговор
    към съветниците на Боко - да го запознаят с тази новина колкото може по-скоро и да го посъветват да постъпва, както правят другите лидери, които са много по-умни от него.
  • 11 Кратунчучуна

    0 0 Отговор
    Всичко давам!Само без пари!Щото ги няма!
  • 12 Православен свещеник в софийските гробища

    4 0 Отговор
    Антихристът вече стъпва по Земята!! Той-Тя-Дяволът вече посети няколко дестинации на планетата Земя в развитите държави, където настана хаос и смърт!! Молете се да не дойде и в България, защото вие атеистите, комунистите, атакистите, нео-нацистите и некръстените русофили ще срутите здравната система на Република България, ще напълните всички полеви и неполеви болници и ще направите гробарите и погребалните агенции от милионери в мултимилионери само за два месеца... И повярвайте ми тук ужасът ще е по-голям от този в Италия и Испания... Бог да пази чедата ни кръстени в Исуса Христа!!! Знам, че модераторчетата тук сте мюсюлманчета и този сайт е на Ахмед Доган, но ако не искате да приемете Христовата Вяра, то поне не го триите, може да спасите някоя и друга душа....
  • 13 Хлъц

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Поредна Англосаксонска пр,дня! Имам брат ,който живее там още от 1988 г.Вчера ми каза по скайп същото,но има " услужливо" пропуснати уточнения.850 AUD, за 6 месеца ще си плащат само на работници и служители с постоянен трудов договор. А такива в Кенгуристан са под 43%.Остатъка до 86% работят на две работни места,( ако успеят да намерят) За тях,както и за всички пенсионери са отпуснати еднократно( само за м.Март) по 750AUD. на калпак.Еднократно! Виж за т.н Бизнес от среден до едрия- са много щедри.За най " дребните" безвъзмездната помощ стартира от 50 хилядиAUD, нагоре! За 6 месеца напред! Не се заблуждавайте,че там и Обора е Рая на земята

    Коментиран от #14

  • 14 хаохахао

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хлъц":

    Е кое е рая на Земята ? Северноазиатския обор наречен русия ли ? ха ха
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.