Last news in Fakti

31 Март, 2020 11:57 3 348 3

100-хиляден град при съседите е под карантина

  • румъния-
  • сучава-
  • карантина-
  • коронавирус

Карантината в Сучава ще продължи до средата на април

100-хиляден град при съседите е под карантина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Румънското правителство наложи карантина на източния град Сучава и 8 съседни села, за да ограничи разпространението на коронавируса, след като се оказа, че една четвърт от заразените в страната са в района, предаде "Ройтерс".

В Румъния, която е в извънредно положение от 16 март, има регистрирани 2109 заразени с COVID-19, смъртните случаи са 65, предаде БНР. С население около 100 000 души Сучава има 593 случая на коронавируса.

Там са една трета от смъртните случаи и над половината от заразените в страната 285 лекари, сестри и друг медицински персонал. Здравният министър Нелу Татару каза, че разпространението на болестта в окръга се дължи на лош мениджмънт и хора, които не спазват правилата за самоизолиране.

Карантината в Сучава ще продължи до средата на април, когато приключва 30-дневния период на извънредното положение. Движението в останалата част на страната е ограничено от почти седмица.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ананиев

    0 6 Отговор
    Трябваше да носите маски и всичко щеше да е точно
  • 2 Гост

    8 2 Отговор
    В този ред на мисли, докога Софиянци ще ги търпим да обикалят? И те са с много заразени. Повечето са при тях.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.