Last news in Fakti

31 Март, 2020 15:26 2 071 3

Румъния потвърди близо 300 нови случая на заразяване

  • румъния-
  • коронавирус-
  • заразени

69 души са загинали до момента в Румъния

Румъния потвърди близо 300 нови случая на заразяване - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Броят на заразените с коронавирус в Румъния е скочил с близо 300 души през последните 24 часа, съобщава "Аджерпрес", позовавайки се на Групата за стратегическа комуникация.

Потвърдените случаи на заразяване с коронавирус в Румъния до момента са 2245, като броят им се е увеличил с 293 души през последното денонощие. Броят на смъртните случаи достигна 69 души, а 220 души са обявени за излекувани и изписани от болниците.

На лечение в интензивни отделения се намират 62 пациенти, а 36 са в тежко състояние. Състоянието на останалите болни е стабилно, уточнява Групата за стратегическа комуникация. За 94 румънски граждани, намиращи се в чужбина, е потвърдено, че са заразени с коронавирус. Броят на починалите в чужбина румънци достигна 19 души.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    7 1 Отговор
    Пак нагли лъжи от мисирките. Не са нови случаи а новооткрити. Както всяка грипна епидемия се заразяват повече от половината население и повечето дори и не разбират че са я прекарали. Ааааако и в България наложат тотален мониторинг(изследват всички с тест за корона вирус) случаите ще са стотици хиляди но това няма да промени нищо. Власт имащите обявяват това което им е нужно за политиката им. Народа да прави като вятъра. Докато не се осъзнае разбира се.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кукуригу

    4 0 Отговор
    Еми ако имаха "Щаб"като нашия и правеха по 300 теста на ден щяха да имат не повече от 500 болни!