1 Април, 2020 11:09 2 271 19

Близо 500 починали във Франция за денонощие

  • франция-
  • жертви-
  • починали-
  • коронавирус

9444 души са оздравели във Франция

Близо 500 починали във Франция за денонощие - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Близо 500 души са починали от новия коронавирус във Франция през последното денонощие и общият брой на смъртните случаи в страната е надхвърлил 3500, съобщи главният здравен инспектор Жером Саломон, цитиран от ТАСС.

499 души са починали през изминалите 24 часа, с което смъртните случаи във Франция са достигнали 3523. Заразените в страната са 52 128. В болница са 22 757 инфектирани. В тежко състояние са 5565 от тях - с 458 повече от вчера. 34% от пациентите в реанимация са под 60 години, като 68 души са под 30-годишна възраст.

9444 души са оздравели. Те не са заразни, но възстановяването на някои пациенти, най-вече на сърдечно-съдовата и на дихателната им система, продължава в домашни условия, понякога с лекарска помощ, предаде Би Ти Ви.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аноним

    8 10 Отговор
    Ушатия ни президент викаше че няма вирус а вчера е закачил
    Маска на големите уши

    Коментиран от #19

  • 2 досущ

    9 3 Отговор
    Ами - и там пищяха срещу носенето на маски и ръкавици и срещу ограничаването на "гражданските свободи" (досущ някои "умни глави" у нас) ,та за това е така .

    Коментиран от #18

  • 3 Загрижен

    3 2 Отговор
    След сериен убиец, сериен изнасилвач в тиквуландия има много по-страшен престъпник. Това сериен разхождач. Среща се по парковете, градинките, улиците и т.н. Моля, който го забележи, да позвъни в здравното министерство и лично на бойко методиев Борисов. Да не пропусне и коремния хирург!!!
  • 4 Госあ

    7 1 Отговор
    Ами докато европейската комисия "умува" верни ли са тестовете или не или имало ли е контроли за плацебо ефект при тестването на препаратите, германците правят в момента най много тестове в целия свят и със сигурност прилагат лечение. Другите да умуват.
  • 5 Гост

    3 0 Отговор
    И тия не слагаха БЦЖ...
  • 6 История от китай

    5 3 Отговор
    В китайския мегаполис Ухан, който се превърна в затвор за 11 млн. души, вярват, че Смъртоносният коронавирус 2019-nCoV е биологично оръжие на илюминатите.
    Хората в Ухан приемат смъртоносния коронавирус като начало на апокалипсиса. 
  • 7 зжцв

    3 4 Отговор
    с тези гръмки заглавия аз си мислех,че в франция вече половината са умрели. постоянно 500, 680 990 ... цял месец всеки ден стотици загинали а те били само 3500! не че са малко ама например в германия на ден ама около 2200 починали от всичко друго освен тоя вирус

    Коментиран от #8

  • 8 Недей така

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "зжцв":

    И в германия бая си мрат от вируса направо страшна работа е

    Коментиран от #10

  • 9 Факт!

    2 1 Отговор
    Толкова много млади в реанимация значи са от Африка.Нема лошо.

    Коментиран от #12, #17

  • 10 зжцв

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Недей така":

    82 000 000 е населението на Германия да не мислиш, че там само се раждат и никой не умира?
  • 11 Франсе

    3 2 Отговор
    Макрон какво чака да завива бабата и да отива в първата болница да интубира.

    Коментиран от #15

  • 12 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Факт!":

    Африканците имат БЦЖ. Най вероятно ги подминава.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Освен това, Fujifilm е готов да преговаря и предостави авиган на всички заинтересовани страни, като напомня, че въпреки вече публикуваните резултати от китайски експерти и ефективността при Ебола, в момента текат допълнителни клинични изпитвания. А също така напомнят, че ефективността на препарата при Ебола е в началните етапи на вирусната инфекция, и при много напреднали стадии не показва ефект. Разликата обаче е, че в Япония от началото на пандемията има петдесет и няколко смъртни случая, а не по 500 на денонощие. 😔 Затова могат да си позволят да тестват и изпитват.
  • 15 Мъничка поправка

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Франсе":

    Този вирус е прекаран в бившият СОЦ-лагер преди 48 години. Хората над 50 години в 90% имат имунитет. Ние под 22 години същО защото го дървиме с алкохол.... И ГЛAД най-вечЕ /МНOГO ЛEКИНКO МEЗE/, но вие между 22 и 49 стЕ го позAкъсали... ТУК И ТО СКОРО:):)
  • 16 direct

    1 0 Отговор
    Кой дава постоянно грешна информация за Франция ? Много повече са болните , вероятно някй идиот който не разбира френски добре изпратен там понеже е роднина на някой си от *** За маските от Китай отново помпщи ИДИОТ !!! Закупени са ..и не само много грешна информация
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ттттт

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "досущ":

    Много си прав така беше факт, всички по баровете , пикници дори и на океана имаше дни с по 22 -25 гр. Температура някой с по -малко мозък в главата та и на почивка е сага ни се разгони фамилията ,има заразени който са пипнали короната само с посещение до магазина и директно у дома.Пазете мили българи избягвайте много контакти вече е и в България от началото са малко много хора са по улиците вече заразени не се усеща в началото ...Мило ми е за България , здравеопазването е боже опази , дано отмине по леко
  • 19 Другия с коня

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аноним":

    Това са били на Деси,бившата любовница прашките.....Забравил кауна да си ги махне от носа......