Last news in Fakti

1 Април, 2020 19:42 5 908 15

Ваксина може да е преграда за коронавируса

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • проучване

Страните с масова имунизация за туберкулоза ограничават разпространението

Ваксина може да е преграда за коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Учени от различни страни обявиха, че е много възможно ваксината срещу туберкулоза да е преграда за коронавируса, съобщи РИА Новости.

Експерти вече проучват този вариант. Това правят в Австралия и САЩ.

Американските учени вече са установили връзка за действието на вируса в различни страни. Наблюдавани са страни, в които масово е била поставяна подобна ваксина.

Оказва се, че страни, в които не е имало масово поставяне на подобна имунизация, има много по-голямо влияние на вируса. Това може да превърне ваксината срещу туберкулоза в основна преграда за вируса.

Проучва се и доколко влияе икономиката и развитието на дадена страна. Държави като САЩ, Иран и Италия не са прилагали масово ваксината или я използват съвсем отскоро.

Те са и едни от най-засегнатите в ситуацията. В страни, където ваксината е масово поставяна и които невинаги имат силно развита икономиката, фаталните случаи след вируса са значително по-малко.

Такъв пример е Бразилия. Посочва се, че в миналото в Китай е имало широко използване на ваксината, но след културната революция, това е ограничено за дълъг период от време.

Според автора на проучването Арън Милън това може да е било факт в разпространението сред определени групи в страната. В България от години поставянето тази ваксина е редовно и широко практикувано.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХУЙПЛЮС

    22 7 Отговор
    Баце ще управлява до 13.05.2020 ( а дали не е петък, 13-ти, ретрограден Меркурий). След това се оттегля на заслужена почивка.
    Ваксината против вируса пп ГРОБ е само една ОСТАВКА! ;)
  • 2 имунизиран

    6 10 Отговор
    Моята имунизация е 200 грама водка на ден и люти чушки.

    Коментиран от #15

  • 3 Фермер

    16 0 Отговор
    Внимание има концентрация на 240 вируса в народното събрание,много вируси в ГЕРБ,ДПС,БСП и един коронавирус в правитвлството.
  • 4 Кина

    6 24 Отговор
    Да си я заврат където щат тая и всички други ваксини-убийци !

    Коментиран от #5, #12, #13

  • 5 Тъпо тролче

    22 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кина":

    Ами те американците са си я завирали, а не са я използвали и резултата е налице.
  • 6 Гост

    20 2 Отговор
    На комунетата дето държава ви направиха да има кво да крадете и разпродавате, ако е вярно тва трябва паметници във всеки град и булеварди да кръстите, щото с тая здравна система сега........... Майкооо не ми се мисли... Дано да е вярно...
  • 7 мъка

    9 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В страни, където ваксината е масово поставяна и които невинаги имат силно развита икономиката, фаталните случаи след вируса са значително по-малко.
    Сега Тиквата ще каже Радвайте се че преебах икономиката иначе щяхме да сме много по зле . ХАХАХАХАХА
  • 8 Голям Глупчо

    12 0 Отговор
    Има съществена разлика между бившата Източна Германия и бившата Западна Германия.



    Източна Германия е до три пъти по-слабо засегната.



    И отново има съвпадение между масовото прилагане на БЦЖ в Източна Германия и отказа на Германия през 1998 година да се прилага... САЩ никога не са прилагали масово БЦЖ ваксина, същата е ситуацията и с Испания, тежко засегната. А съседна Португалия ваксинира децата си от раждането до 12-ата им година
  • 9 Дебела мутирала свиня

    5 0 Отговор
    18 януари 2020 18:38
    51-годишен мъж от село Борино почина в болницата в Смолян

    Първа жертва на свинския грип в България за сезона. Почина един от пациентите със свински грип в Смолян, съобщи БТА.

    Първата жертва на грипния щам H1N1 в областта е 51-годишен мъж от село Борино, починал в болницата от тежки белодробни усложнения.

    ГРИП В ПЕТ ГРАДА: Наближава ли епидемия?

    Пациентът постъпи в МБАЛ- Смолян в тежко състояние с вирусна пневмония и в продължение на дни беше на командно дишане. Изследвания в референтна лаборатория потвърдиха, че става дума за щама H1N1, известен като свински грип. Още два доказани случая на свински грип са регистрирани в смолянската болница - 7-годишно дете, което оздравя и 37-годишна жена.

    Според лекари от МБАЛ - Смолян, пациентът е починал от усложнения от заболяването.
  • 10 jorj

    1 6 Отговор
    Х плюскумрялхуйко ще те уважаваме не само до 13.05.2020, но ще удължим срока до 09.06.69. С уважение : ГЕРБ БЪЛГАРИЯ!!!!!
  • 11 Дрън дрън

    2 4 Отговор
    Наслушах се на ваксини коя държава кво открила коя какво разработвала и прочие.
  • 12 асдаа

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Кина":

    Кино, свърши се тая с антиваксърите.
    Вероятно ще го узаконят - без ваксина 50 000 глоба и между 2 и 5 години ефективно в панделата. А в панделата ще лепиш етикети на шишенца за ваксина. :)))
  • 13 Оня Уестия

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кина":

    Заминавай в " бг мама" ма!
  • 14 Стига с тези приказки

    8 0 Отговор
    Измамници ваксина има в последните години просто свикнаха да се фалират много държави,сега пробват направо със Света.Или просто е сценарий за да се разбере кой как ще реагира,как са подготвени държавите.Ако няма ваксина за вирус познат в учебниците от 2002 година биология за 10клас значи толкова е изостанал света,че започвам да си мисля че на луната са ходили в сънищата им.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.