Last news in Fakti

2 Април, 2020 07:04 4 964 8

Италия остава изолирана до 13 април

  • италия-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • изолация-
  • джузепе конте

Мерките трябваше да приключат на 3 април

Италия остава изолирана до 13 април - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Премиерът на Италия Джузепе Конте удължи в сряда вечер мерките за всеобща изолация в страната. Те ще са в сила най-малко до 13 април, съобщиха италианските медии.

"Все още не сме достигнали условията, които да ни позволят да вдигнем мерките. Току-що подписах постановление, с което удължавам настоящия режим на ограничения до 13 април", каза Конте в обръщение по телевизията. Мерките трябваше да приключат на 3 април.

Конте призова италианците да спазват ограниченията и по време на великденските празници. Той каза, че засега не може да прогнозира какво ще се случи на 14 април.

Конте обясни, че удължаването на карантината до 13 април, когато е католическия Великден, ще позволи на правителството да подготви "Фаза 2", в рамките на която първите съществуващи мерки ще бъдат отслабени. Началото и краят на всяка фаза ще бъдат решени след консултации с Научния и техническия комитет, които подпомагат правителството от началото на кризата.

Следващата фаза ще бъде началото на вдигане на изолацията, което ще започне едва, когато експертите кажат, че това е възможно, допълни Конте. Той каза, че фаза номер две ще бъде съжителството с вируса и прогресивно вдигане на ограниченията, без да уточни кои. Фаза три ще бъде излизане от кризата и подновяване на нормалния живот. Конте отправи и призив към италианците да спазват ограниченията и по време на предстоящите Великденски празници.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо не

    12 20 Отговор
    При нас е много лесно да се развие подобен на италианския сценарий. Хора, няма значение дали е много добър или идеален Мутафчийски. Важното е да се овладее ситуацията, за да не колабира здравната система.

    Съвестта на всеки един от вас е много важна за всички Ви. Осъзнайте го!!! Свободията Ви ще Ви погуби. Страхувайте се от нея и ако я видите, не я подминавайте!

    Коментиран от #2

  • 2 Мислещ

    17 7 Отговор

    До коментар #1 от "Защо не":

    Страхът и репресиите ще ви погубят много преди вирусите. Всъщност, точно заради репресиите ще сте много по-податливи и на вируси включително.
  • 3 фалш

    20 6 Отговор
    Това не е нищо.При нас го удължават до 13 май без тази криза.Важно е да се източат парите и хората да останат без работа.

    Коментиран от #4, #8

  • 4 Корона вирус. 👑👑👑

    5 16 Отговор

    До коментар #3 от "фалш":

    Ти май наистина си фалш по рождение какво са ти виновни мерките умнико ще видиш след време че в България процентно спрямо населението жертвите ще са най-малко спрямо всички останали държави.
  • 5 Италия

    12 4 Отговор
    Да си удължи изолацията поне до края на май! Иначе ще се съберат на площада за молитва. Ще се на целуват и на прегръщат като италияници, и след това няма да излязат от изолация 3г.
  • 6 До коментар 1

    11 0 Отговор
    Ама тя България и здравна система имала...
    Не знаех.Мислех че всичко е търговска система,търгуваща с живота на хората.
  • 7 Офицер запасняк

    7 1 Отговор
    Oт други бoлecти зa мeceц умряхa в Бългaрия някoлкo дeceтки хиляди, a в cвeтa някoлкo милиoнa нa кoитo виe мeдиитe нe oбърнaхтe никaквo внимaниe! Тиквaтa вeднaгa дa ocвoбoди нaрoдa дa тръгнe дa рaбoти, зaщoтo дo двe ceдмици щe зaпoчнe дa измирa oт глaд, нeмoтия, нeплaтeни cмeтки и други бoлecти, и прoблeмa c кoрoнa вируca щe му ce cтoри кaтo cпуcкaнe пo дeтcкa пързaлкa в дeтcкaтa грaдинa.ГРИП ЩE ИМA И ДOГOДИНA, НO БЪЛГAРCКИЯТ НAРOД НЯМA ДA ГO ИМA ДOГOДИНA ЗAЩOТO ЩE БЪДE OCЪДEН OТ ЧACТНИТE CЪДИИ ЗA НEПЛAТEНИ CМEТКИ, A ПO-ГOЛЯМAТA ЧACТ ЩE УМРE OТ ГЛAД МНОГО ПРЕДИ ДА БЪДЕ ОСЪДЕН ОТ ЧАСТНИТЕ СЪДИИ ЗА НЕПЛАТЕНИ СМЕТКИ.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.