Last news in Fakti

2 Април, 2020 10:04 2 416 15

ЕС ще помогне на своите членки за компенсиране на намалените заплати

  • ес-
  • урсула фон дер лaйен-
  • коронавирус-
  • ковид-19

В сряда председателят на ЕК предложи прилагането на нова схема за намалено работно време в пределите на Европейския съюз

ЕС ще помогне на своите членки за компенсиране на намалените заплати - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че блокът ще предостави до 100 милиарда евро на страните, които са най-засегнати от продължаващата пандемия на Covid-19, за да компенсират намалението на работните заплати.

"Компаниите плащат заплати на служителите си, дори ако в момента те не печелят пари. Сега Европа им идва в подкрепа. Ако компаниите останат без работа поради временен външен шок като коронавируса, те не трябва да уволняват служителите си", посочи г-жа Фон дер Лайен пред Ройтерс, като добави, че Италия ще бъде първата държава, която ще получи помощ.

В сряда председателят на ЕК предложи прилагането на нова схема за намалено работно време в пределите на Европейския съюз, насочена към подпомагане на битката на страните срещу пандемията на коронавирус и ограничаване на съкращенията на персонал.

Урсула фон дер Лайен каза, че компаниите не бива да уволняват работниците си поради временния шок, причинен от коронавируса, като чрез новата схема SURE ще трябва да се предлага държавна помощ за заплати.

"Схемата SURE има за цел да помогне на Италия, Испания и всички други страни, които са силно засегнати. И това ще стане благодарение на солидарността на други държави членки", посочи тя и добави, че схемата ще бъде гарантирана от всички страни от ЕС, въпреки че не посочи как самата схема ще бъде финансирана.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой юнак

    3 3 Отговор
    Заплоди този смачкан шушляк
  • 2 Хаити на Балканите

    5 1 Отговор
    Айде пращайте, че изпукахме.

    Коментиран от #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 на борсата от ден 1

    4 2 Отговор
    Лайен с поредната опашата лъжа. Никой не може да спре работодателят да освобождава персонал.
  • 5 Анонимен

    3 1 Отговор
    То и тук уж дават 60% но държавата с едната ръка дава с другата ги взима обратно парите
  • 6 пари кат вестници

    5 1 Отговор
    Безусловният базов доход чука на вратата. По 1000 еврака в белите страни да лежиш у кревата. В БГ по 100 тояги.
  • 7 Офицер запасняк

    11 4 Отговор
    Тази госпожа наясно ли е, че в България пари не се раздават а се взимат само и че влязат ли тези пари тук ще потънат незабавно някъде, няма да стигне и едно евро дори до фирмите, които са на загуба!!От други болести за месец умряха в България няколко десетки хиляди, а в света няколко милиона на които вие медиите не обърнахте никакво внимание! Тиквата веднага да освободи народа да тръгне да работи, защото до две седмици ще започне да измира от глад, немотия, неплатени сметки и други болести, и проблема с корона вируса ще му се стори като спускане по детска пързалка в детската градина.ГРИП ЩЕ ИМА И ДОГОДИНА, НО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НЯМА ДА ГО ИМА ДОГОДИНА ЗАЩОТО ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕН ОТ ЧАСТНИТЕ СЪДИИ ЗА НЕПЛАТЕНИ СМЕТКИ, А ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ЩЕ УМРЕ ОТ ГЛАД МНOГO ПРEДИ ДA БЪДE OCЪДEН OТ ЧACТНИТE CЪДИИ ЗA НEПЛAТEНИ CМEТКИ.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 1234

    3 0 Отговор
    Единствения изход е всичко се пуска да работи рисковите групи изолирани с осигурена храна и лекарства до намиране лекарство. Всичко друго води до печатане на много пари раздадени по непрозрачен начин и брутална икономическа криза невиждана в историята.
  • 10 Маркиз дьо Отзад

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хаити на Балканите":

    Ти ако си мислиш, че ще докопаш нещо, даже трохи...не бъдете наивници - ГРОБарите ще откраднат ВСИЧКО - за нас - чорайбе!
  • 11 Кой68

    2 0 Отговор
    Късно е либе за китка.Мандалото хлопна.Трудно ще да върнете вярата в Евросъюза........
  • 12 Независим

    4 0 Отговор
    И на кого по точно ще помогне,като в България ще се гледа кой какво може да крадне от цялата работа,ако изобщо помогнат нещо..
  • 13 Госあ

    2 0 Отговор
    Печатането на пари и подмопомагането на търгашите,които в момента не работят, ще ощети хората, които работят в момента с риск за живота си, а именно лекари,земеделски производители, фармацевтични производители, логистика и т.н. Това дори не е лява политика, защото според лявата политика трябва да се дава на всеки според потребностите. Сега именно лекарите, земеделските производители и биотехнологичната и фармацевтична промишленост имат най големи нужди и работят. Търгашите нямат никакви потребности в момента. Както казах, освен че това е далеч от всякаква дясна политика,дори не е и лява. Просто лобиране и олигархия.
  • 14 Аха да

    0 0 Отговор
    Шъ помогнат маа нявга.
    Пръво шъ изчакат да видят колко шъ фърлят фира,кат в Италия,Португалия,Испания и тогаз шъ преценят ко шъ съ праи
    Мръсни джендъри не ненаситни
  • 15 в кратце

    0 0 Отговор
    За Бългерията само 1 милиард,който ще издими в нечий джоб и оттам в офшорни сметки.