Last news in Fakti

3 Април, 2020 11:50 3 506 6

Полицейски час в Сърбия

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • коронавирус-
  • вечерен час

Не може да се събират повече от двама души на едно място

Полицейски час в Сърбия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Сърбия въвежда нови мерки за борба с разпространението на коронавируса - полицейски час от събота в 13 часа до понеделник до 5 часа сутринта, заяви президентът Александър Вучич снощи след заседание с кризисния щаб, съобщава сръбският печат.

Решихме да засилим част от мерките, а други да облекчим, каза той. Мярката за забрана за излизане навън от 13 часа в събота до 5 часа в понеделник не се отнася за пенсионерите. Не може да се събират повече от двама души на едно място, посочи президентът.

Домашни любимци ще може да бъдат извеждани от събота вечерта в 23 часа до 1 часа на 200 метра от къщи. Президентът уточни, че през следващите 72 часа се очаква увеличен брой заразени хора и смъртни случаи. В този момент на респиратори са 81 души. Най-много позитивни на коронавирус има в Белград, Чуприя, Чачак и Валево, съобщи Вучич.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    7 5 Отговор
    Има резон това ..събота и неделя излизат най много хора по улиците ....

    Коментиран от #2

  • 2 Бау

    22 4 Отговор

    До коментар #1 от "Behemoth":

    Но когато го предложат тук - ааа, ууу, ужас! Диктатура!

    Коментиран от #4

  • 3 pepy

    22 4 Отговор
    Според българофобите навсякъде може да има ограничения, забрани и т.н., ръкопляскат им, но само в РБ не може...
  • 4 Ййй

    19 3 Отговор

    До коментар #2 от "Бау":

    Много си прав, и след това президента ще каже: убиха бизнеса и хората, а ако няма мерки ще каже: няма мерки убиха бизнеса и хората
  • 5 Новата схема

    9 14 Отговор
    Журналиста пуща пропагандата, отдолу няколко трола на герб коментират срещу всички критично мислещи и имащи наглостта да си отстояват правото на мнение.

    Споко гербаджийчета, като харесвате ограниченията и да си стоите затворени без да имате право на нормален живот рано или късно ще ви бъде осигурено в комплект с дрехи на големи райета да сте в тон с обстановката. И за разлика от сегашната корона истерия вие ще бъдете затворени по съвсем реални основания.

    Коментиран от #6

  • 6 Бау

    14 2 Отговор

    До коментар #5 от "Новата схема":

    И кой печели от това всички да сме затворени, да не ходим на работа и да не плащаме данъци? Що за идиот трябва да си за да си мислиш, че някои иска да е така?