3 Април, 2020 18:23 59 914 81

Чужди издания: В България се възмущават от Запада

  • българия-
  • лекар-
  • медицински сестри-
  • миграция-
  • коронавирус

Не е тайна, че в Западна Европа разчитат на сезонни работници за прибирането на реколтата, които са основно от Източна Европа

Чужди издания: В България се възмущават от Запада - 1
Снимка: БГНЕС

България страда от липса на работна ръка, а страни като Германия изтеглят български медици и сезонни работници, без да им плащат колкото на своите хора. В България са възмутени, пишат немскоезични издания.

Не е тайна, че в Западна Европа разчитат на сезонни работници за прибирането на реколтата, които са основно от Източна Европа. Германия например приема по 300 000 сезонни работници годишно, а във Великобритания само през следващите няколко седмици ще има нужда от 90 000 души. Франция, Испания и Италия също изпитват затруднения в момента, тъй като мерките за ограничаване на пандемията от коронавирус пречат на чужденците да пътуват до тези държави.
Работа в чужбина - единствен източник на доходи за много българи

За много българи и румънци сезонната работа в чужбина е основен източник на доходи, посочва швейцарският вестник „Нойе Цюрихер Цайтунг" (НЦЦ). От избухването на пандемията от коронавирус досега над 200 000 българи - т.е. близо 3% от цялото население на страната - са се завърнали обратно. В родината им обаче ги смятат за рисков фактор, тъй като те се прибират от райони с още по-голямо разпространение на заразата, коментира швейцарското издание.

Най-бедната европейска държава - България - от години страда от липса на персонал в здравеопазването, допълва картината АРД и обяснява, че прехвърлянето на български и румънски медици с чартърен полет до Австрия, станало наскоро, е породило огромно възмущение в България. Още повече, че се очакват още полети, с които ще заминават сезонни работници от България за Германия и Великобритания. Вчера (2.4) германското правителство съобщи, че ще разреши на 80 000 сезонни работници от Източна Европа да пристигнат в Германия, за да помагат в селското стопанство.

Опасенията на България

В България обаче се опасяват, че сезонните работници ще се завърнат в родината си заразени от коронавирус, което допълнително ще натовари ограничените възможности на и бездруго закъсалото българското здравеопазване. Изданието цитира призив на синдиката „Подкрепа" гастарбайтерите да останат в приемните страни до края на пандемията, където и да бъдат лекувани, ако се наложи.

„В писмото на „Подкрепа" се долавя и принципната критика срещу една система, в която богатият Запад ползва евтина работна ръка от Югоизточна Европа, без да я третира по същия начин, по който се отнася със своите собствени работници", коментира НЦЦ и добавя: „Щом работодателите сега имат даже средства да платят за чартърен полет - гласи аргументацията - може да се предположи, че в нормални условия те би трябвало да могат да плащат и по-високи заплати", заключава изданието.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 181 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Апрроо

    143 29 Отговор
    Чуждите медии да си .........знаете какво
  • 2 Петър

    220 39 Отговор
    Аз се възмущавам от запада защото са прости.
  • 3 Чепа

    420 11 Отговор
    В Немция си имат милион и половина орки. Да ги накарат да бачкат и всичко е фертиг! Същото е и да Острова - имат над 7 милиона индийци и пакита, и още толкова брикети. Като им спрете помощите, сами ще идат на полето!

    Коментиран от #34, #48, #50

  • 4 Борис Джонсън

    187 16 Отговор
    Ние сме най-умните, защото при нас има и източно европейци, има и пакита, индийци, араби, африканци и разни други скакалци. Ние ги използваме за най-нископлатените и нежелани професии, а като стане напечено ги качваме на самолета, защото не искаме да са ни в тежест.

    Коментиран от #33

  • 5 Възмутен

    141 4 Отговор
    Аз и в България се възмущавам от много неща. Не ходя и за гъби, но какво от това.
  • 6 Нали

    72 77 Отговор
    А на Изток са едни умници мани,мани.

    Коментиран от #54, #55

  • 7 Пуци

    144 58 Отговор
    Най добре си стойте при Боци , той плаща , произвежда , ръководи , Запада е лошо нещо
    Бръмчи с жипката гледа кой какво произвежда абе изобщо по убаво от Българския стандарт няма

    Коментиран от #14

  • 8 Анонимен

    158 11 Отговор
    Да си вкарат бежанци от Турция, всеки може да работи селскостопанска работа. С лопата или мотика, за 1 час ще се научат, да бере също всеки може. Само желание се иска.

    Коментиран от #38

  • 9 Синдиката подкрепа да ми яде хамбургския

    118 18 Отговор
    Салам защото тъпи джендърски призиви като техния или остънете си вкъщи са лесна работа да се кажат но като те сакратят от работа и няма от никъде 1 лев,евро,паунд няма пари за квартира няма пари за храна и не дай си боже пари за лекарства.Затва много не го раздавайте на малоумни призиви а помислете как да помогнете на хората.
  • 10 WTF

    267 5 Отговор
    Робовладелците се възмущават, че робите са възмутени !?
  • 11 Защо не

    95 22 Отговор
    Капитализма сами си го избрахме... Така е. По-силния, а не по-... и по-богатия. Честно няма. Има ям те, че да стана по-...
  • 12 gggw

    79 13 Отговор
    ай да си гледат работата. имаме си достатъчно лекари. те да си гледат в свойта паница
  • 13 Юлиан

    174 14 Отговор
    Как така, винаги се пропуска уточнението, че България е разграбена и разрушена, точно от богатия запад и съюзниците им от първобитни общности, като средния изток - мюсулманите и африканското? А да, за малко да забравя. Статии, като тази, трябва да ме накара да се чувствам аз като приматите, които всъщност са те. Стягам куфарите и идвам да работя при тях с наведена глава, нали съм беден, необразован източноевропеец. Убедиха ме. Тръгваааааам!!!

    Коментиран от #25

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 хахаха

    153 27 Отговор
    Виновен е запада ,че бай Ганьо сам си разруши държавата хахаха. Запада ни накара да изливаме фекалий в морето и да правим ремонт на ремонта на ремонта на някаква уличка за 45млн лева. Запада е и винивен за откраднатите 32млн лв за язовира в Перник и още милиони примери. И като е толкова лош не ходете на Запад.

    Коментиран от #22, #35, #37

  • 16 Ввв

    147 35 Отговор
    “Лошата” Западна Европа е виновна на Бълхария,че 30 години само боклуци я управляват и все е на дъното на всякакви класации!!!
  • 17 cornholio

    81 7 Отговор
    Абе като гледам тука колко болни има и там не знам кой е по-добре в момента...
  • 18 габровец от варна

    133 10 Отговор
    Една година да им пропадне реколтата и ще запеят друга песен.Щото те си мислят че българина е като чадър.Когато ни потрябва.
  • 19 Вейдър

    104 9 Отговор
    Вие за,, студената война ,,май не сте чували! Те ни победиха и сега сме им роби! Стига сме се оплювали! Нека малко самоуважение!
  • 20 Нанси Иванова

    133 5 Отговор
    За да не заминат и депутатите ни да събират плодове в западна Европа си вдигнаха заплатите. Депутатите едоинодушно си вдигнаха заплатите. Но не знаят че гладния човек е по опасен от ранена мечка, дри и от корона 19. След като са вдигнали заплатите си нека да съкратят половината депутати.
  • 21 така така

    39 10 Отговор
    .. и Запада се възмъщава от нас!!
  • 22 Лили

    48 6 Отговор

    До коментар #15 от "хахаха":

    Виновен е. Малко крадат и техните управници та
    нямаше откъде да се научат новите активни
    борци~десиденти^ С какво удоволствие унищожиха всичко по заповед на ужким ^бе~

    лите държави^
  • 23 Ива минета

    71 4 Отговор
    Депутатите са се заблудили, вместо да си намалят заплатите те са ги увеличили. Освен това с прахосаните милиарди за несъществуващи изтребители, разчитат да победят пандемията. Трябва да продават дебели суровачки с тях да се суровакат депутатите.

    Коментиран от #30, #43

  • 24 Рошко

    29 7 Отговор
    Вече си мисля че не само в Русия Китай и Турция трябва да ви забранят, а и на запад, това си е чисто ционистка медия
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Дан Коловъ

    86 13 Отговор
    Западна Европа и САЩ ,гледат на България като на кочина.Жалко,че 500 години турски мурафети са подменили гените на непокорен и смел народ,ЖАЛКО.
  • 28 Хайл

    52 4 Отговор
    Дойче веле що не се фъкате...fuck offfff
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Хайл

    25 0 Отговор

    До коментар #23 от "Ива минета":

    Неокастрени сурвачки подарявам
  • 31 Парадайс

    101 12 Отговор
    На техните работници доколкото ги има щото аз когато бях там имаше само двама им даваха по 25 евро на час. А на нас като по тарикати за същите часове и работа ни плащаха по 8,50 на час. Работих една седмица взех си заработката и им казах. За тия пари ше требе и една свирка да ми извъртите. Ама им го казах на български да се чудят защо си тръгнах. Такива са фашягите.
  • 32 За един

    51 1 Отговор
    Приятел питам : а сега ЕС раздава над "100 милярда евро на страни членки " та въпроса е после ако някой напусне ЕС как ще върне парите???
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Тока

    46 5 Отговор

    До коментар #3 от "Чепа":

    Те немците и англичаните поради липса на корави фалоси са ги прибрали тези. И им плащат за да ги оправят. Такива времена, такива нрави.
  • 35 no name no face no number

    75 4 Отговор

    До коментар #15 от "хахаха":

    Без тяхната помощ нямаше как да се случи да си знаеш бяхме много силни, но ни превзеха без бой, чрез ПРЕДАТЕЛИ
  • 36 Барчо

    83 3 Отговор
    Тези държави са се превърнали в робовладелски. Познайте робите откъде са??? Горе долу една пета от англичаните живеят само на социални помощи. От тях има второ и трето поколение, които не знаят какво е и един работен ден. Сега обаче робите изчезнаха и продукцията и ще изгние на полето. Целия непривлекателен труд там го работят роби от бившия соц.
  • 37 Барчо

    122 18 Отговор

    До коментар #15 от "хахаха":

    Първично е виновен така наречения "дядо Иван" или за краткост СССР. Те създадоха с много пот и кръв нещо много стойностно. Група държави с един икономически строй и една обща икономика. Всеки произвеждаше това, което най-добре умееше, като се има в предвид и природните дадености. Нямаше свръхпроизводство и монополно високи печалби. Продукцията е договорена, произведена и продадена. Бяхме 9 милиона и всеки един български гражданин имаше добре заплатена работа. Имаше толкова много продукция по полета и градини, че се налагаше ученици и студенти да ходят на бригади. Нямаше педя необработена земя. Сега демокрацията прокуди половината българи на ангария по чужбина като по турско време. Прираста ни е отрицателен, смъртността е във вихъра - нямам в предвид коронавируса. Та като се разпадна СССР дойдоха на власт мижитурки, които продадоха България за 10 сребърника. Така я продадоха, че няма и не може да има възстановяване. Българина е умираща нация, която не можаха да унищожат за 1 300 години нито византийци, нито ордите на дръпнатите, нито турци, но българските управници ще го постигнат за по-малко от 100 години.

    Коментиран от #45, #52

  • 38 aaa

    47 2 Отговор

    До коментар #8 от "Анонимен":

    на приказки всеки може ама се иска здраво дупе за селскостопанска работа :))))))
  • 39 9999

    52 9 Отговор
    Защо отивате да им работите.За толкова пари се изкарват и тук.Избирате винаги най трудното.Ако трябва пастир ще стана, но там няма да отида.

    Коментиран от #40

  • 40 Барчо

    60 4 Отговор

    До коментар #39 от "9999":

    Българина като цяло не може да си прави сметката сам. Той винаги чете само едрите букви на заглавията без да зачете последващия текст, където точно са заложени капаните. Вярно че за да бършеш насрания задник на дърт германец ти дават да речем 2 000 евра, но е вярно и че не можеш да пипнеш стая със съкилийници за по-малко от 1 500 евра. Там услугите са на нива квартири. Да не говорим още колко минуса има, включително и за БГ икономиката. Искам обаче да отбележа, че това не е изключително качество на българина, а на всеки човек, независимо дали е американец, индиец, европеец и т.н. В края на краищата за случващото се с българските граждани на територията на България и извън нея е виновна Българската държава. Тя е пастира, която не иска да съхрани стадото си. Всичко, което се случва в България става изключително и само благодарение на държавата ни, а не на народа. Народа е такъв, какъвто го направи държавата, разбирай "управниците".
  • 41 Sskemk

    12 17 Отговор
    По добре корона от колкото гладен български стомах
  • 42 Слави Славов

    65 10 Отговор
    Овце сме и овце ще си умрем,както изглежда!Нали точно това беше целта за създаването на Европейския съюз-да имат евтина работна ръка.А овцете мислеха,че това се прави за тяхно добро!Бай ви Тошо ви каза:като умра,да ме погребете по корем,защото ще дойдат времена да ми целувате задника!А сега кажете,че не е прав!
  • 43 Дона

    10 5 Отговор

    До коментар #23 от "Ива минета":

    Като ти чета никнейма не се чудя на тъпотия ти!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Бае, тодор

    16 17 Отговор

    До коментар #37 от "Барчо":

    Да, Да, това вашето стойностно то затова фалира няколко пъти защото беше стойностно..... 😂😂😂😂😂😂
  • 46 дреме ми

    22 5 Отговор
    На мен пък ми дреме и за едните и за другите , направил съм си салата пия си ракията и си гледам живота.
  • 47 Наблюдател

    42 9 Отговор
    А какво направи България т.е. управниците и да задържат българските работници тук?! Б.Борисов е вече 3-и мандат на власт нещо смислено да е направил по този въпрос освен да се оплаква?!
  • 48 соросоидни кърлежи

    38 3 Отговор

    До коментар #3 от "Чепа":

    талибанска сган"бежанците" не стават да събират ягоди и др. те са инженери по осеменяване на кози...
  • 49 Пешо

    42 3 Отговор
    Като са западняци за какви се мислят едни ягоди не могат да си съберат. Тепърва ще ядат дебелия.
  • 50 mimi

    11 15 Отговор

    До коментар #3 от "Чепа":

    Запада има умни мигранти а не прости Българи
  • 51 Emil

    12 1 Отговор
    Пише се нойе цюрхер цайтунг,а не цюрихе!!!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Хироши Такада

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Нали":

    Недей така! Ние японците сме светлинни години пред останалите. Уакаримаска!
  • 55 Хироши Такада

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Нали":

    Недей така! Ние японците сме светлинни години пред останалите. Уакаримаска!
  • 56 Ами

    38 1 Отговор
    Ами не е ли по-добре синдиката Подкрепа, който напълно е абдикирала от дейността си и вместо това се занимава с обслужване на власт и капитал, да си влезе във функциите и да се бори за по-високо заплащане , че българите да стоят тук , а не да са прогонени от робския труд и апатията на власт и синдикати .
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Тоти

    20 6 Отговор
    Тия 200 хиляди завърнали се са митологична измислица на пресата, обслужваща пропагандата. Истинската цифра е, че по официални данни от началото на извънредното положение в България са пристигнали общо 109 хиляди души. Това обаче не са само работници , в това число са студенти /десетки хиляди/, българи ходили на туризъм, семинари, обучения, обменни програми, бизнес , алъш-вериш, , търговия, проучване , постоянно сновящи до съседни държави, посетили роднини или обитаващи имотите си в чужбина, наскоро напуснали. Работниците едва ли са и 50 хиляди , т.е една четвърт от измисленитр 200 хиляди .Никой не казва колко са напуснали страната след извънредното положение , нищо чудно да са повече от пристигналите работници. Факт е , че има търсене на на полети за чужбина, а не за връщане в България.
  • 61 SSsss

    10 9 Отговор

    До коментар #14 от "тттттттт тттт":

    Но си дойдоха Помиярите
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Кроки

    25 1 Отговор
    Майната му на Запада.Имат се за богоизбрани.Най-доброто е за тях!Алчни, безсърдечни, мрънкащи и вечно недоволни, вечно им е малко имането.Търгуват с оръжия, разпалват конфликти, ограбват държави.Откъде знам ли?!На Запад живея и познавам начина им на мислене.И на живот.

    Коментиран от #79

  • 64 Дудуков от Брюксел

    27 0 Отговор
    Може и да сме най-бедните в ЕС, но за сметка на това пък ни управляват... най-богатите корумпета сред политиците в него, найс, а:)))?!?
  • 65 Бойко в затвора

    25 1 Отговор
    Същият Евр(оп)ейски съюз ни натресе Бойко. Създаването на ГЕРБ е финансирано от фондация Конрад Айзенхауер, Бойко си го каза. Защо спонсорират личния телохранител на Тодор Живков? Нали са демократи, капиталисти, против корупцията?! Дали също така преди да ни приемат в ЕС, не са били наясно какво ще последва. Изтичане на мозъци и бачкатори. Ако в Холандия дават 4000 лева, а тук липсва последната нула, то е близо до акъла, че хората ще избягат. България е напълно независима държава, трябва да я стягаме, а не да търсим я червен ботуш, я лилав LGBT ботуш. Да се връщат и да започват да пушат български фабрики. А олигархията да се линчува.

    Коментиран от #66

  • 66 Бойко в затвора

    13 1 Отговор

    До коментар #65 от "Бойко в затвора":

    * Фондация Конрад Аденауер
  • 67 Бай хей

    6 0 Отговор
    Да.,бре...,наистина бай Ганя и мамалигите опъват каиша,а поляците взимат помощи и всеки месец на самолета и в Полша на купон..също за кюрдите и арабелите,във Австрия,Германия,Швеция,Холандия..а индийците и пакитата във Великобритания 7 може и повече милиона опъват снаги на миндера..,ами не е честно!
  • 68 Пламенчо Димитровчо

    7 0 Отговор
    ПЛАМЕН димитров само стои и перчема му по мазен става Алооо Синдиката я си гледай работата за туй си там какво си направил за трудящите се,
  • 69 Тод

    3 2 Отговор
    Факти е ,,Руски трол,,! В него се говорят само неистини! На този Трол не трябва да се вярва, защото е на Кремленска ясла!
    Комунизма беше хубаво нещо за необразованите - един лекар, инженер, получаваше колкото един тенекеджия.
    Сега е лошо, защото същите хора от преди 1989 г. направиха всичко по Руски модел - там 8 олигарси притежават колкото останалите 140 млн.!

    Коментиран от #71

  • 70 Минету и Поразяващата уста.

    7 0 Отговор
    В България е достатъчно да прочетеш "Винету", за да станеш министър председател, западняците да не мрънкат като някоя "злобна свекърва" че току виж сме прочели и "Робинзон Крузо".
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Лицемерни пасквили

    2 1 Отговор
    Дойче зеле да не манипулира, че на робите от Източна Европа им се плаща колкото на тези от западна, дори когато няма желаещи за тази къртовска работа. Експлоататори и манипулатори. Капитализмът е бил, е и ще бъде единствено и само това.
  • 73 112

    1 0 Отговор
    Под номер 37.кратко, точно, ясно. Евалла човече.

    А герб ще си харчи париците и пет пари не дава за вас. От 1944 е така, а много по така е от 30.но и стари ако има живи и при тях не е било ок, смяна на пари след 1946,точната дата не я зная, купона система. Споко и у дома за вечни времена. Поне въздухът е много по-чест, от коли и сие. Наспахме се, не можехме да дишаме, от алергии... Кола до кола.... Пеша ходете, с автобуси, зелените човечета са прави в случая, замърсяване на околната среда, липса на зелени площи и нищо добро не ви чака поколения напред, ако нещата не се променят. Чист въздух и вода. Живи и здрави, но мнозина ще си отидат от този свят именно от описаното от мен.
  • 74 112.

    1 1 Отговор
    И мини докато има не закрити в българия и света нищо добро. Преди 100 години топлината у къщи бе отоплявани с кюмюр и дърва, но паркове до нас поддържани с цветя, трева, дръвчета и нямаше коли, а каруци за пренасяне на въглища по домовете. Разликата е огромна от преди и сега. Поливаше се, поддържаше се парка, а днес от автобуса, кога пътувам до родното огнище нищо не е останало. Не съм оптимист. Колкото да не им се иска на партии и затова сме се примирили в очакване поне децата ни пораснали да оцелеят в този жесток български свят. Белите държави не ги мисля, те родените има кой да се гриби и никога няма да бъдат изоставени от техните ръководители, докато бай ганю сам си признава, че преди да вкезе е бил бедняк и си го получи, кой с рушвети, на четири очи, кой бизнесмен знае как откраде и от заплатите им, но те са хора без морал и на такива дебелоглави нищо им няма. С лъжи и измами си поживяха на гърба на много български хора.
  • 75 ????

    1 1 Отговор
    А знае ли човек. Може би това е целта на света. Без оръжие унищожаване на народа. Мините.. Само в мините ли е задължително да работиш. Вярно е, при стаж от 10 години като миньор излизаш в пенсия и то голяма. Но другото, здравето им, останаха в мините без зъб, но парите важни, алчни и да не ги обидя... Цял живот роби на деца. Имат села, вземи 200 овце, а не в мините. Не съм никой, но доктор Адемов, може би нямаше днес при чист въздух и чисти думи да е в болница. Асматиците точно от това страдат, от атмосферата, от димящите комини, върнаха България 100 години назад популистите депутати. При бай во тошо беше ок, но до 1970 и след това надолу-надясно - налява, унищожиха всичко... Жилища до жилища, коли повече от хора и едно и също се пише, герб напада бсп и обратното, въртят си далаверите, а народа им вярва. И сега се намериха в необрано лозе. Ни напред, ни назад...
  • 76 Нерегистриран

    1 2 Отговор
    Те депутатите не мислеха 30 години за народа си, а кой искате, западните ви държави ли. Поне да бяхте се вслушали в гласа на Царицата и това не сторихте. Тази вечер ще говори Царицата, дано не ви подведа, в 19 часа.. Хора със синя кръв, а нашите десни бояджии се оляха от всички партии бкп. Поне не лъжете народа си, както го правят ЕС и сакскобурггодски, Кралицата/Царицата на Великобритания, Анастасия Мозер, Урсула, Борис и сие. По говора се различават от българските политици луди за вързване. Говори спокойно, това се отнася за доктири, еродирани, а не с викове и подлодявате всички. От беден човек кво да очакваш, жив дявол.

    Поучете се от Кралицата, виж държание тази вечер. Всички я очакват със захлас, кво ще им каже.
  • 77 Део

    2 0 Отговор
    Айде всички разбирачи станахте граждани мотоките и на село. Много лесно щрак от Венеция щрак от Тайланд голяма работа. Продадох те ниви къщи по родните си места. На ви сега молове и кафета забравих те българското. В село корона няма дулапа пълен три вида вино два вида ракия сланина и мезе на корем. Забравих те кво е боб чорба ама нещата се променят след този вирус идва друг.

    Коментиран от #81

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 dsсса

    4 1 Отговор
    Моя близка (завършила висше образование в Германия) преди години (вече имахме пълни права да работим навсякъде в съюза) кандидатства във високотехнологична германска фирма. Яви се на конкурс, на който освен въпросите по специалността имаше и няколко от рода "На коя дата е роден Конрад Аденауер" и подобни. Всичките места ги спечелиха кандидати от стария ЕС, българката и една китайка ги отсвириха. Не им разрешиха и да проверят, какви са отговорите на другите кандидати.

    Сега аз много искам да отида да помогна на германците за прибирането на реколтата, но не знам, Конрад Аденауер на коя дата е роден, така че не съм подходящ.
  • 81 Селянин

    1 0 Отговор

    До коментар #77 от "Део":

    Пише се:
    Продадохте
    забравихте
    к'во (още по-добре какво).

    На село ни учат качествено, затова в ИТ сектора ни предпочитат пред софиянци.