6 Април, 2020 11:47 5 094 13

Заразените с коронавирус в Германия вече са над 100 000. Какво обеща Меркел?

  • германия-
  • ангела меркел-
  • борис джонсън-
  • коронавирус-
  • ковид-19

Известно е, че близо 30% от преносителите на вируса не проявяват симптоми

Заразените с коронавирус в Германия вече са над 100 000. Какво обеща Меркел? - 1
Снимка: Shutterstock

В Германия заразените с коронавирус са вече над 100 000, според данните на университета Джонс Хопкинс. Същевременно в страната мнозина се питат до кога ще важат извънредните мерки. Ето какво обеща Меркел в тази връзка:

Над 100 000 души в Германия вече са заразени с новия коронавирус, става ясно от интерактивната карта на американския университет Джонс Хопкинс. Според данните, публикувани там, броят на жертвите във Федералната република е 1576. А излекуваните са близо 29 000.

Тези данни се различават от статистиката на германския институт "Роберт Кох". Според нея, към 00:00 часа на 6 април в Германия броят на заразените е 95 391 души. Починалите са 1434. Разликата в тези данни се дължи до голяма степен на факта, че американският университет актуализира своята информация няколко пъти на ден, а институтът "Роберт Кох" публикува нови данни веднъж дневно.

Обещанието на Меркел

Предполага се обаче, че броят на заразените с коронавирус е много повeче от 100 000. Известно е, че близо 30% от преносителите на вируса не проявяват симптоми. А и не всички, които започнат да кашлят или вдигнат температура, веднага биват подложени на тест за диагностициране на Ковид-19. По данни на здравния министър Йенс Шпан, в Германия се правят 70 000 теста дневно. Но само на хора, които имат типични симптоми, имали са контактни с потвърдени случаи на заразени или са били в рискови райони.

Същевременно мнозина в Германия се питат дали извънредните мерки ще останат в сила и след 20 април. "Би било абсолютно безотговорно от моя страна, ако сега назова конкретен ден за отмяна на мерките или ден, в който те да бъдат поразхлабени", заяви канцлерката Ангела Меркел в свое видеообръщение от канцлерската служба в края на миналата седмица. Меркел, която се върна на работа след двуседмичната домашна карантина, се обърна към германците с едно лично обещание:

"Със сигурност мога да обещая едно: можете да разчитате на това, че федералното правителство и лично аз буквално ден и нощ търсим решения". Кацлерката уточни, че става дума за две неща едновременно: от една страна как Германия да се справи с опазването на здравето на гражданите, но и как постепенно общественият живот да се нормализира.

Джонсън в болница и първият тигър с Ковид-19

И докато Ангела Меркел се чувства добре, както обяви тя самата в своето видеообръщение, британският премиер постъпи в болница. Поради продължителни симптоми Борис Джонсън се е подложил на допълнителни тестове в здравно заведение. Преди десет дни стана ясно, че 55-годишният премиер е дал положителна проба за Ковид-19. Възможно е годеницата му, която е бременна, също да е заразена. Към момента, според данните на Джонс Хопкинс, заразените с коронавирус във Великобритания са 48 440. Жертвите са близо 5000.

Близо седем пъти повече са заразените в САЩ - почти 338 000. Испания е на второ място по брой заразени - с близо 132 000. А Италия е трета - с почти 129 000. Според данните на Джонс Хопкинс, заразените в България са 541.

Тази сутрин стана ясно, че за първи път и тигър е бил диагностициран с коронавирус. Става дума за хищник в зоологическата градина в квартала Бронкс в Ню Йорк. Вирусът е бил предаден на тигъра Надя от човек.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 до края на света

    7 0 Отговор
    "Същевременно в страната мнозина се питат до кога ще важат извънредните мерки."
  • 2 Със сигурност

    10 5 Отговор
    Мога да обещая едно: след като това отмине, ще ви дам втора и трета бежанска криза. Основно с хора от С. Африка.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Наблюдател

    15 2 Отговор
    Имам чувството, че ни поднасят само подбрана информация за този вирус.
  • 5 Баро Вкаров

    13 0 Отговор
    Тука са само 500 и има стабилност!Слон да ни го нацепи,нема да мръднем!
  • 6 Кой68

    8 1 Отговор
    Да приеме -100.000 мигранти и да помогне така на Гърция....Похвално бабо Меркел.👍

    Коментиран от #11

  • 7 Малтиеца

    8 3 Отговор
    Още ли изнасяте труповете с чували в континентална Европа?
  • 8 Георги Илиев Митев

    5 1 Отговор
    Нов призрак броди из Европа. Ковид-мафиот. Кога най-после ще се отървем от този идиот ?
    Какъв имунитет при тоз капацитет ?
    Без друго се задъхваме, а взехме да издъхваме.
    Дай Боже, след тази беда да оценим безличната си свобода..
    Ний доброволно се заключихме отвътре и ключа хвърлихме навън. Кога най-сетне ще дочуем спасителния звън ?!
    Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от милицията ,военните ,полицията ,медиците и граждани. Трето поколение репресиран. Град София (2020).

    Коментиран от #10

  • 9 Petko

    8 5 Отговор
    Тази прави всичко възможно да измъкне още пари от държавите членки на ЕС. Германия е балон и винаги е била такава. Голямата им икономика е мит. Германците живеят малко по-добре от нас, но работят като роби. Ето това е Германия.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Статистик

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кой68":

    Всички били любимите мигранти!! Ха ха ха ха!!
  • 12 Статистик

    1 0 Отговор
    Всички били любимите мигранти!! Ха ха ха ха!!
  • 13 Чумата

    2 0 Отговор
    Как пък заразиха тигъра? Горкичкия ,сигурно не е носил маска и ръкавици!