Last news in Fakti

6 Април, 2020 17:07 2 003 3

Над 80 души от белградска болница са с коронавирус

  • сърбия-
  • белград-
  • болница-
  • лекари-
  • коронавирус-
  • дедине

61 души нямат симптоми, а шестима са с леки симптоми

Над 80 души от белградска болница са с коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Над 80 души – медицински лица и пациенти – от болница в сръбската столица Белград са дали положителни проби за коронавирус, предаде Danas.

Директорът на Института за кардиологични болести "Дедине" Милован Боич съобщи, че 67 медици в здравното заведение са заразени с коронавирус и посочи, че са се заразили от пациенти, които не са имали симптоми на коронавирус.

Тествани са 250 медици и пациенти и позитивни са били резултатите на 67 медици и 14 пациенти. От тях 61 души нямат симптоми, а шестима са с леки симптоми, каза той.

Пациентите дошли в клиниката със сърдечни проблеми и без симптоми на коронавирус, затова били третирани от лекари със защитна екипировка като негативни на коронавирус. В бъдеще операциите ще се извършват с екипировка като за коронавирус, каза Боич.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 яка снимка

    2 1 Отговор
    И? Този с автомата ги пази да не избягат или какво? А марийо?
  • 2 оня с коня

    5 8 Отговор
    Сърбите отказват да разберат,че да те лекува Заразен лекар е все едно да ти помага Бедна Русия.А ето и реалните факти:БЪЛГАРИЯ ще получи Помощ от ЕС в размер на Милиард и нещо ЕВРО/вече е получена Част от Парите/.СЪРБИЯ получи Руска помощ,изразяваща се в Препарати за пръскане и всякакви други Отрови,превозвани със Огромни Самолети- Цистерни, а Хит-парчето на Руските пилоти управляващи тия Цистерни е "О,кара-лайна".Затова и Поне в някои случаи Сърбия е действвително даста по-напред от БГ и ето го и конкретният Пример:Сърбия - 2000 заразени,България - 540.А иначе населението ни е почти еднакво като Бройка,но нещо Палачинката се обърна и докато преди България бе "На изток от Рая" а Сърбите весело шетаха и Европейските Трудови пазари,сега МЕСТАТА НИ СА АБСОЛЮТНО РАЗМЕНЕНИ както във военно,така и в Икономическо отношение.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.