Last news in Fakti

7 Април, 2020 08:12 14 819 32

Безпрецедентно: Италия отпуска €400 милиарда за бизнеса

  • италия-
  • джузепе конте-
  • милиарди-
  • пари-
  • бизнес-
  • коронавирус

Това е най-мощната намеса в историята на страната, каза премиерът

Безпрецедентно: Италия отпуска €400 милиарда за бизнеса - 1
Снимка: Shutterstock

Италианското правителство взе решение да се деблокират 400 милиарда евро налични средства, за да се подпомогнат предприятията срещу епидемията от коронавируса.

Средствата ще бъдат предназначени за всички предприятия, големи, средни и малки. 200 милиарда ще бъдат предназначени за вътрешния пазар, а 200 милиарда - за да се подкрепи износът, заяви на пресконференция снощи премиерът Джузепе Конте.

В телевизионно обръщение към нацията Конте каза, че мярката представлява "най-мощната намеса в историята на страната". Програмата е в допълнение към обявените през миналия месец правителствени заеми за 340 милиарда евро. "С този указ извършваме безпрецедентна намеса", подчерта от своя страна министърът на икономиката Роберто Гуалтиери.

"Ние предоставихме незабавна ликвидност за бизнеса, 200 милиарда за компаниите на вътрешния пазар и 200 за потенциал за износ", посочи Конте в телевизионното си обръщение към нацията. Конте обясни, че половината от новия пакет ще бъде предназначена за експортно ориентирани компании, чийто оборот се е сринал през последния месец.

Италианският лидер също призова всички да следват строгите мерки за ограничения, които са в сила от началото на март. Италия е страната с най-много жертви от COVID-19 в световен мащаб. До момента на Апенините са загинали 16 523 души от коронавируса, докато заразените са близо 133 хиляди. В Италия бяха обявени нови 636 смъртни случая от коронавируса за денонощие, което е ново повишение след предишните два дни на спад. Световната здравна организация предупреди, че карантината е доказала своята ефективност и държавите, които искат да отменят мерките, не трябва да бързат, а да го правят постепенно.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дуче фокусника

    51 3 Отговор
    Да се свети името на всички 88% отишли си от инсулти, инфаркти и диабети, истински патриоти.
  • 2 Някой си

    67 4 Отговор
    Наш Бибитко само взима , като попа е, с едната взима с другата благославя :)

    Коментиран от #22, #28

  • 3 Видовден

    22 21 Отговор
    Патакламата в италия взе да свършва. Резервациите за хотели по Великден да започват, че глад и мизерия иде за обикновенния жабар.

    Коментиран от #13

  • 4 Боци

    42 7 Отговор
    Нали ви дадохме кредити, какво пищите като свекърви.
  • 5 ддд

    37 2 Отговор
    И правнуците ще връщат заема от 2020
  • 6 ветеринарен психолог

    65 2 Отговор
    Българския бизнес също получи мощна φинансова подкрепа-пенсийката на баба Надие...Да е жива и здрава! Показа на властта как се прави.
  • 7 123

    32 2 Отговор
    май всички са отворили печатницата, ама скоро ще трябват домати и картофи
  • 8 Дидо

    52 5 Отговор
    Боли ги фара италиянците както и американците. Дърпат си тия милярди кредити важното е населението да е добре и да има при да живее а кой ще ги връща няма значение ... защото всеки един сериозно знаещ и можещ икономика на световно ниво знае ,че на практика тия кредити няма как да бъдат погасени и на практика ще се влачат до като в един момент просто не бъдат опростени както стана с Гърция !!!! Важното е да се стабилизира икономиката !!! А ние ганьовците се бием в гърдите ,че нашата държава била сред държавите с най-малък външен дълг ... ма то за обикновенния мчовечец или работник и песионер това не няма значение бе ТИКВО БОЙКОВА !!!!

    Коментиран от #16

  • 9 Илиев

    10 18 Отговор
    Е, нищо не са тия 400 милиарда. Друго си бяха осемте Камаза с одеала и походни легла.

    Коментиран от #12

  • 10 Бойко

    22 2 Отговор
    И аз ще прибера няколко милярда.
  • 11 йога

    24 3 Отговор
    ... и у нас е така. 240 клатикур-вци си помогнаха като крайно бедни.. Машалла..Пуста дряновица..
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Факт!

    10 16 Отговор

    До коментар #12 от "Колкото":

    Що италия е една фалшива държава лежаща върху културното наследство на други и използваща го за точене на лесни пари.Сиреч мързеливи цигани.Както и ние използваме тракииското изкуство тук само дето нямаме толкова туристи и не разчитаме на измислени цени от по 10 евро кафето само щото било Венеция и тн.

    Коментиран от #23

  • 15 некойси

    2 3 Отговор
    Продавайте си колите ...
  • 16 Факт!

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Дидо":

    Да само че на нас няма кой да ни даде тия пари.Затова е важно да свиваме кесията.както и да е ЕС е бита карта и скорошен васал на Китай.

    Коментиран от #18, #20, #21

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Дидо

    24 1 Отговор

    До коментар #16 от "Факт!":

    Да, съгласен съм ,че на нас няма да ни дадат тези пари ,но и ние не сме Италия .... Все пак Италия са 60млн а ние 6 !!! Ако се вземат подходящите заеми и се бяха използвали парите от еврофондовете както трябва и да не бяха потънали във бе повече от 20тина джоба тези милярди налети през годините България може би щеше да е втората Австрия или най -малко Словения с нейните географски граници и стратегическо разположение като последна външна граница на ЕС! Само с последното за външната граница можеше да се извиват ръце на ЕС да наливат едни милиарди и ако тези милиарди са правилно употребени .....
  • 19 Тези милиарди се изсипват

    15 0 Отговор
    в производство и износ,което е гръбнака на икономиката и работните места,а не в измислени обществени поръчки с условия за кражба и пълнене на джобовете на корумпетата,без държавата да усети нещо.
  • 20 факт сакс

    4 16 Отговор

    До коментар #16 от "Факт!":

    Ти си долно комунистическо тролче, което шари из форума и истински ме забавляваш с нелепата ти пропаганда.
    ЕС бил бита карта?
    Италия вади половин трилион, който руският кенеф не може да генерира дори от целият износ от нефт, а ЕС бил бита карта.
    Да не ти давам данни за германската икономика, че там нещата стават страшни за евразийските глупаци.
    Китай е слуга на Запада, евтина работна ръка!

    Коментиран от #30

  • 21 факт сакс

    4 4 Отговор

    До коментар #16 от "Факт!":

    За да даеш пари на някой, означава да му имаш доверие! Тъй, като България реално си про-руски кенеф, със силна олигархична структура, като в Русия, ЕС ни няма, кой знае, какво доверие, гледат на нас, като на буфер.
    В България и при капитализма управляват парите, не политиците или политическите партии, те само лобират за олигарсите.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Малко факти

    13 1 Отговор

    До коментар #14 от "Факт!":

    Малко факти за булгаристанци. През 1956 година тъпите шваби са имали 25 милиарда долара външен дълг. Спасени са от Гърция и Италия. При обединението на западна с источна Германия съотношението на марката е 1:4 в полза на западната. Тия приравняват 1:1. Удара на борсите е поет от Гърция, Италия и Франция. Всички плюете Джордж Сорос, само че колко от вас знаят че е немски продукт. Да борсов мошеник е но е избран съвсем целенасочено от тях подсказвайки му към коя страна имат интерес, да бъде ударена след което да влезнат в действие те. От кризата в която закопаха Гърция. , държавата не е получила цент. Всичко са вземали немски банки за да финансират нещо си. Така Гръцки пристанища, летища отиват в немски ръце. Познатия номер се прилага на Италия. След като я превърнаха в лагер за негри. СПЕЦИАЛНО ЗА НЕГРАМОТНИ .............. Италия има най големия металургичен комбинат в Европа. ТАРАНТО От там немците купуват ламарини и всички останали железа за автомобилостроенето си. Италия произвежда плодове и зеленчуци за цяла Европа. Произвежда самолети, вертолети. Произвежда високоскоростните влакове. Произвежда кораби, туристическите кораби, които возят по 5-6 хиляди туристи и 1500 души екипаж са проектирани и се строят в Генуа. Италия е пред завършването на тунел под Алпите с дължина 58 километра който ще свързва Италия и Франция ще се движат автомобили, влакове тирове. Пред завършване е новия мост в Генуа. Може да видите в нета как се вдигат елементи с тегло 1800
  • 24 Някой си

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Много си тъп Сашеее":

    Ще видим колко голяма е в действителност сега като умря туризма!
    Апропо, я кажи нещо за външния дълг на Италия, колко беше - над 2 трилиона евро?
  • 25 Инфлация Лорен

    3 0 Отговор
    сега всички живи ще станат милионери
  • 26 Абре Ганьо Балкански

    10 0 Отговор
    Били жабари? Жабари,но са с най големи запаси от физическо злато след Русия и Германия! Имаш реално злато,пиеш млеко.Нямаш- минаваш от страната на булката- нашенски вариант. След " БАЗЕЛ-3" ,от 29.03.2019, светът не е същия.Това е Международен комитет за банков надзор.Господар на господарите.На тях са подчинени всички банкови институции на планетата.Включително ецб,мвф,световна банка,включително и федчо.Та те отсякоха: златото от обикновена борсова стока,се превръща в първокласен банков актив.Имаш злато,имаш крава с покритие.Затова ,или именно заради това, баба Меца,Дракона,Индуса,турчина,изкупиха и изкупуват злато със стотици тонове.Срещу нищо неструващи зелени тапети,като се отървават елегантно,но бавно от тях.За да не се предизвика изкуствен бум на пазара.Имаш злато примерно за 200 милиарда,автоматично можеш да пуснеш собсвена валута дубъл.Бе за питаш никого.Кий разбрал- разбрал! Който не е- ще го усети сам,на гърба си!
  • 27 dif ot cc

    9 1 Отговор
    чувате ли , господа еврослушкащи от герб...?никой не е на мнението че България разполага с такива средства.,но поне една еднократна нищожна помощ от една минимална заплата можехте да дадете на крайно нуждаещите се....само на тях , не на всеки..но за вас те не съществуват понеже не пълнят достатъчно хазната...

    Коментиран от #29

  • 28 Софиянец

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Някой си":

    Много е лошо другарю задника ти да ти служи за глава!
  • 29 Кози крак

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "dif ot cc":

    Тишина се иска от подобни на теб индивиди с плоско чело

    Коментиран от #31

  • 30 Факс

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "факт сакс":

    Абе ти що си толко стюпид? По рождение ли си така или с времето се случва?
    Данни, информация, ти да не си от някое разузнаване бе? Всички мало-умници като теб все знаят ама си седят вкъщи и ги е страх да излязат навън сега. На работа ходиш ли бе селяндур? Не ми изглеждаш като нормално мислещ човек, който чете и мисли.
    Отивай да живееш в Италия, Германия или Франция, като толкова ти харесват!
  • 31 dif ot cc

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Кози крак":

    .............

    ...............сещай се.!!!....
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.