7 Април, 2020 11:44 10 897 123

Руската статистика за коронавируса е опасна пропаганда

  • русия-
  • коронавирус-
  • зараза-
  • епидемия-
  • болни-
  • пропаганда-
  • здравна система

В действителност руската здравна система е катастрофа

Руската статистика за коронавируса е опасна пропаганда - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Броят на тестваните пациенти е изключително малък, така че никой не знае реалната картина, признава кметът на Москва, докато излиза извън обхвата на пропагандните наративи, пише Ghall.com.ua.

Вече няколко седмици официалните руски правителствени медии гордо съобщават необичайно ниска статистика за регистрираните случаи на коронавирус и смъртност в сравнение с данните от други страни, особено в САЩ и страните от ЕС. На фона на такива „ниски“ числа Русия се гордее и с възможностите си да изпраща експерти и медицинско оборудване в западните страни, борещи се с бушуващата пандемия, съобщава УНИАН, позовавайки се на експертния център на IGDTS.

Тази стъпка, разбира се, е насочена към показване на предполагаемо по-високо ниво на култура в Русия, както и по-добра здравна система, която може да се справи с кризисни ситуации като настоящата пандемия. Но наистина ли е така? В действителност руската здравна система е катастрофа. Болниците изгниват, заплатите на здравните работници са минимални, а функционалното медицинско оборудване липсва отчайващо. Освен това руснаците обикновено отиват при лекаря само ако нещо ги боли толкова силно, че вече е невъзможно да издържат. Или са толкова болни, че са на път да умрат.

Във всички останали случаи те се самолекуват у дома в семейния кръг. Следователно, ако обикновените руснаци въобще отидат при лекаря с ниска температура, когато имат болки в гърлото или хрема (класически симптоми на вируса), тогава как могат да бъдат тествани за коронавирус? Шансовете на желаещите сега биха били добри, защото никой не се тества. От друга страна Русия не разполага с достатъчно здравни заведения, които да обслужват всички при масово тестване. Според доклада на Roskomstat, публикуван от списание Borgen през 2018 г. за влошаването на руската система на здравеопазване, в селските райони, 17 500 града и села медицинската инфраструктура по принцип отсъства.

Според националната служба по статистика броят на лечебните заведения в селските райони е намалял със 75 процента между 2005 г. и 2013 г. Тази цифра включва 95-процентно намаление на броя на областните болници и 65-процентно намаление на броя на местните клиники. Въпреки че напоследък тези цифри се подобряват леко, броят на здравните работници, които се отказват от професията поради ниските заплати, също се увеличава, което оставя руснаците с още по-малки шансове да получат нормална медицинска помощ. „Това ни кара да се съмняваме в изключително ниската статистика за руснаци, заразени с коронавирус“, съобщава IGDTS. "В края на деня, 1 април 2020 г., според официалните данни на руското правителство, 2200 руснаци са заразени с коронавирус, включително 23 смъртни случая."

Същия ден руският президент Владимир Путин заяви, че ситуацията в страната изглежда „много по-добра“, отколкото в Европа и остава под контрол. В същото време, буквално в навечерието на това изявление, кметът на Москва Сергей Собянин обяви очевиден факт, който Путин явно не смее да признае публично: броят на тестваните пациенти е изключително малък, така че никой не знае реалната картина. „Основното е, че никой, особено правителството на Руската федерация, не знае реалната степен на разпространение на коронавирус и смърт в Русия, тъй като огромното мнозинство руснаци рядко посещават болници, а мнозина изобщо не търсят услугите им“, пише експертният център. Така по-голямата част от руснаците не са тествани за коронавирус. Освен това руснаците не си падат особено по спазването на правилата, особено, когато това може да причини неудобства в ежедневието им.

По тази причина социалната дистанция и други предложени мерки за сигурност най-вероятно се игнорират от по-голямата част от населението. Имайки предвид, че инкубационният период на коронавирус може да бъде 2-3 седмици, а милион руснаци продължават да ходят на работа, училище или ще се върнат на работа сред отпуск вкъщи, е само въпрос на време броят на заразените хора в Русия да се увеличи значително. За съжаление на Русия и останалия свят, специфичната култура на неспазване на правилата и нежелание да посещават лекари, присъщи на руснаците, вероятно ще отнеме много време, докато светът не разбере реалната картина на настъпващата здравна криза в Руската федерация заради коронавируса. „Разбира се, за Владимир Путин и Кремъл е напълно неизгодно да ни кажат истината в близко бъдеще. През това време и Руската федерация, и останалият свят могат да се променят до неузнаваемост “, заключават експертите.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛОША ПРАКТИКА

    91 100 Отговор
    ЗА ЧЕРНОБИЛ КРИХА МЕСЕЦ 2 ПОСЛЕ ТРУПОВЕТЕ НЕ МОЖАХА ДА СКРИЯТ

    Коментиран от #60, #92

  • 2 Rado

    86 113 Отговор
    Но първо да покажем колко сме велики като пратим помощ със самолети. Това, ако не е пропаганда не знам какво е

    Коментиран от #35

  • 3 Фактъ

    135 62 Отговор
    Соросоидна боза . В България не е ли същото?

    Коментиран от #19, #31, #69, #77

  • 4 Да ама Не

    146 64 Отговор
    Незнам какво е пропаганда и дали руската здравна система е в колапс-ама имат умрели по малко от която и да е европейска голяма държава--факт!!! И това че уж били в колапс а построиха и те като китайците болница за нищо време говори съвсем друго-по различно от този злобен соросоиден писък тук...

    Коментиран от #22, #85

  • 5 !!!

    88 47 Отговор
    Джамбазски,теб какво те бърка что и как се случва в Русия?
    Ти какви източници съчиняваш тук?
    Не ти ли срам за свои подли действия?

    Коментиран от #13, #82, #98

  • 6 ЗАЩО КРИЕШ

    47 57 Отговор
    ПОСЛЕДНОТО ПОКАЗВАНЕ НАЖИВО НА ПУТИН БЕШЕ НА 2РИ АПРИЛ ,ЗАЩО ЛИ ?АКО СИ ПРИЗНАЕ ЩЕ МУ ПОДАРИМ ВОДОНЕПРОМОКАЕМ КОСТЮМ
  • 7 ⛦⛦⛦⛦🇷🇺🇷🇺⛦⛦⛦⛦

    70 48 Отговор
    Мойте съболезнования соросня но президента Владимир Путин е прав нисък е % от заразени с нивия грип в РФ отчайващо е положението на Запад сорииии!!!

    Коментиран от #122

  • 8 В Русия съм.

    64 82 Отговор
    Само малоумник би повярва че РУСИЯ не е на първо място по заразени от COVID - 19.

    Коментиран от #57

  • 9 Питам си

    82 43 Отговор
    Имам чувството че дадения драскач ще умре от злоба,че в Русия се оправят по-добре отколкото от Запада-как можеш да злобееш че някой не е умрял????.. това ли е "цивилизованият свят"...? -или си е чиста диващина..?

    Коментиран от #28

  • 10 Денис Анала

    61 34 Отговор
    Обичам да преписвам соросоидна пропаганда!
  • 11 Опълченеец

    59 36 Отговор
    Пак Амерска Пропаганда
  • 12 А стига бе

    67 40 Отговор
    Някой го е яд,че в Русия има малко умрели-това си е фашизъм.

    Коментиран от #25, #120

  • 13 !!!

    42 26 Отговор

    До коментар #5 от "!!!":

    Пардон,Джамбазов!
    Нисък IQ,нямаш ресурс за сериозна статия!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 az #Победа75

    73 27 Отговор
    Пример за фейк нюз. Украински медии, подконтролни на хунтата в Киев дава "информация" за ситуацията в РФ....
  • 16 Geo

    68 24 Отговор
    Ха ха ха - Ghall.com.ua - Новости гибридной войны

    На това украинско сайтче основната му задача е да плюе по Русия и нищо друго със лъжи и дезинформация - може да го отворите и да разгледате статиите.
  • 17 Груйо

    31 60 Отговор
    Повече от ясно е че броят на заразените и жертвите в Русия е повече от обявеното, би могло да е десетки или стотици пъти. За жалост както и преди сме коментирали човешкия живот в Русия няма голяма стойност в очите на управляващите. Да си припомним през ВСВ как на съветските войници им е заповядвано директно да навлизат в минирани полета за да не се губи време при настъпление. Командването на войските е изчислило че същия брой загуби ще бъде ако тази позиция се отбранява от артилерия, затова са пускали войската без да си губят времето със сапьори.

    Коментиран от #30

  • 18 Нещо за

    29 15 Отговор
    нашата Статистика? Като почнем от БВП та до скандалите с коронавируса. Бързозабравяме.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 mediator37

    34 11 Отговор
    Въпросът е да дочакаме жегите. Като напече майското слънце УВ-лъчите ще си свършат работата. Ако Господ добави две пролетни бури с мълнии, в плазмените тунели ще се образува озон. Той ще довърши смотания ковит. Всяко чудо за три дни.

    Коментиран от #48

  • 21 Я сега

    42 14 Отговор
    Във връзка с това кой крие данни за вируса-вчера стана скандал във Великобритания,че Гардиън изнесла данни за това че правителството им скрило истината за заболелите там.А вечерта имало обиск от МИ 5 в редакцията им...-но незнайно защо нашите медии мълчът?

    Коментиран от #26

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 КРИСТИ

    34 17 Отговор
    Драскачо толкова не си наясно,че нямам думи.Просто не ми се разяснява на ограничен и незапознат идиот като теб
  • 24 Дух

    34 19 Отговор
    Джамбазов и Хаджийски-най "ЦЕННИТЕ" кадри на Факти.бг.
    Лъжици и манипулатори!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 хахаха

    21 6 Отговор

    До коментар #21 от "Я сега":

    ами да ти кажа защо мълчат...защото нашите не са мЕдии, а мЪдии..на съответните си господари...:)))
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Вуте

    28 33 Отговор

    До коментар #9 от "Питам си":

    Най-добре се справят в северна Корея и в Туркменистан! Там болестта е забранена. Путин няма как да я забрани, ама заедно с Ердиган яко гримират данните. Все пак Путин е цар на фалшификациите!
  • 29 СССР

    27 24 Отговор
    Руските болни са най-здравите болни в света.
  • 30 Гошо

    29 8 Отговор

    До коментар #17 от "Груйо":

    Повече от ясно е че уволниха капитана на Теодор Рузвелт защото казал истината ,повече от сигурно че в Англия крика действителното състояние на Борис Джонсън

    Коментиран от #36

  • 31 Rado

    23 15 Отговор

    До коментар #3 от "Фактъ":

    Сравняваш велика и богата Русия с България? Благодарим
  • 32 ПланБ

    23 19 Отговор
    Статистика: Руссия 4100 теста на милион Германия 6000, САЩ 5000, Япония 334, Украина 200. Коментираите сега

    Коментиран от #37, #45

  • 33 одъртял комсомолец

    32 20 Отговор
    През последната седмица има рязко увеличаване на броя на доказано инфектираните, което сами по себе си означава, че въобще не става дума за фалшифициране на статистиката. За забавянето на разпространението на вируса в Русия си има съвсем конкретни причини. Първо: Доста по- дългата при това изключително студена зима. Вирусите по принцип избягват минусовите температури. Второ: Огромна територия със сравнително низко ниво на междурегионална свързаност. В Русия все още има региони, където не е констатиран нито един случай. Трето: Здравна система наследена от времето на СССР. Огромна, предлагаща низко качество на здравните услуги, но при това предостатъчна да се справя със сравнително "прости" заболявания като грип и пневмонии. Верно, че през последните години и там като при нас се правят някакви опити за реформи, като се ликвидират държавни болници в "подкрепа" на частният бизнес, но на този етап са си доста по-добре от нас. А иначе авторчетоа с това звучно българско име и фамилия гарантирано е келеш- помак.
  • 34 Отечествен Фронт

    19 7 Отговор
    ДОНДУКОВ Е ПОЖЪЛТЯЛ ОТ ТАКСИТА ДО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ОБАЧЕ ЖУРНАЛЯТА СИ ТРАЙКА!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Груйо

    4 7 Отговор

    До коментар #30 от "Гошо":

    Не виждам къде е връзката между това което казах и твоите писания?

    Коментиран от #39

  • 37 Гошо

    4 3 Отговор

    До коментар #32 от "ПланБ":

    https://youtu.be/atF8STDGR2k
    Ти погледни то после говори кои колко теста правил
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Гошо

    4 4 Отговор

    До коментар #36 от "Груйо":

    Е пак погледни Това което съм писал са факти ,а може и то тава да изгледаш https://youtu.be/atF8STDGR2k
  • 40 Иван

    19 25 Отговор
    Стига сте се дървили. Цитиран е някакъв дребен украински сайт. Много ясно, че ще е пропаганда. От другата страна дененощно бълват такава. Путин плаща на оня Соловьов, който се облича като Сталин по 1 млн в зелени гадни империалистически долари на месец за да е главния другар пропагандист и да громи ежедневно по ТВ Россия първо Украйна, после гадната гейска Европа, после САщ, че и България намазва. Нищо че всички руснаци обикалят по Европа на разходки, на олигарсите вилите и парите и децата са там -ах как там е гадно, колко е лошо ..ужас направо. А иначе напълно резонно е в Русия заразените да са малко. Руснаците не бачкат нито в Европа нито в Китай, за да може да има много завърнали се гастербайтери, които да донесат вируса.

    Коментиран от #78

  • 41 фейк статия

    35 19 Отговор
    Русия е в платен отпуск до края на м. април, но само там, където са установени болни от covid-19, в градове като Москва. Има цели области в Русия, където няма регистрирани болни и там нормалното ежедневие продължава. За сравнение, у нас цялата икономика е парализирана.

    Руснаците, съвместно с японци, са разработили бърз тест за наличие на covid-19 в носоглътката, който се извършва от преносими лаборатории и дава резултат до 25 минути от началото на тестване на пробата с 99% достоверност. Пак тези "ватници" произвеждат по няколко хиляди мобилни лаборатории месечно и вече започнаха масов скрининг на цялото си население в най-голямата държава в света.
    Седмично ще бъдат тествани до 5 (пет) милиона души. Вече са произведени над хиляда мобилни лаборатории, всяка от които се побира в куфар.

    Колко теста са направени досега в България? - под 16 хиляди.

    Накрая, "ватниците" завършват строителството на специализирана интензивна болница в Москва за лечение на covid-19 на 500 болни, с възможност за разширение до 630 болни. Болницата "Филаретов" в Москва с 2300 болнични легла е определена и функционира изключително като интензивна болница за лечение на covid-19.

    Отделно, Русия изпрати с 15 самолета ИЛ-76 над хиляда тона помощи на Италия; един самолет "Руслан" (120 тона товатоподемност) помощ за САЩ; помощ за Сърбия...
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Ivan

    32 10 Отговор
    Да обясняваш ситуацията в Русия, позовавайки се на ... УКРАИНСКИ източници в върха на безпристрастността и професионализма :-)))

    Ако някого интересуват колко тестове се правят, има статистика - https://www.worldometers.info/coronavirus/ В Русия тестовете на милион души са повече отколкото в Франция, Великобритания и много други страни. И два пъти повече от България :-P
  • 44 1111

    20 4 Отговор
    Някои лалугери като превеждат поне да зяпат кво се е получило - кой ти ходи с ниска температура на лекар, бе чобанин?
  • 45 !!!

    16 5 Отговор

    До коментар #32 от "ПланБ":

    С огред,че територия на Русия в пъти по голяма от Германия,-а значи КОНЦЕНТРАЦИЯ НА НАСЕЛЕНИЕ и теоретично контакти на носители несравняеми.
    Прочети за "испанка" преди 100 години.Пак най големите жертви са сред Европа.
    А тогава нямаше нито Путин,нито фалшивите СМИ.
  • 46 Наблюдател

    4 13 Отговор
    Китайската статистика е къде къде по-опасна! Още повече ТЕ "ощастливиха" Света с този вирус!

    Коментиран от #76

  • 47 Хайде сега

    24 6 Отговор
    Редно би било да подпишете и за американската здравна система ,със 150 млн.души без осигуровки и без никакъв шанс за достъп . Тотално източване на здравни фондове с нереални цени за различни манипулации

    Коментиран от #79

  • 48 гост

    1 5 Отговор

    До коментар #20 от "mediator37":

    И как точно слънцето и бурите ще "свършат работа" за десетките хиляди заразени без симптоми , които ходят сред другите и като сложиш 3 седмици от заразяването за боледуване плюс един месец след него пръскат зараза ???? И тези на които са я пръснали удъжават тоя срок с още толкова и т.н. ???
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Behemoth

    12 1 Отговор
    Ба ...за сега Путин не е в болница за разлика от Борката...
  • 51 ПиПи

    18 7 Отговор
    Хубава статия и благодаря. Руската здравна система може да е куха лейка, но те ще се справят без проблем. Защото когато се каже нещо, то се изпълнява. Има ли сравнение между забраните и изпълнението в Русия и - закъснялата велика Европа, за САЩ да не говорим. Който има акъл, макар всички опозиции ще има успех. Колкото и да е тредно за всички ни, по-добре повече мерки и спазване, а не повече ковчези!
  • 52 Психоза

    19 5 Отговор
    Не вярвайте на всичко, което се пише или показва по телевизията!!! Идеята е да ни плашат, психират и направят по-лесни за манипулиране.
    Как иначе да оправдаят извънредните мерки до 13 май, когато в държава с по десет пъти повече заразени вече се обсъжда постепенно разхлабване на карантината.
  • 53 Борко празен бърборко

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Борис Бонев":

    Ти ли се гавриш с името си или някой друг се подиграва с теб? За колко се продаваш тук?
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Хлъц

    24 3 Отговор
    Днес- сутринта по наш,национален ТВ, българка в щатско директно в ефирказа,че там едно лечение в болница от короната достига до 75 хиляди зелки!? Миналата седмица,показаха кадри с медици,( съжалих ги) обезопасени с черни парчета от чували за смет(?) и елементарни маски,който тук изхърляме за 1 ден! Там няма понятия като платен,или неплатен отпуск,болнични.Ако нямаш здравна застраховка( без прекъсване) мреш като куче.Дори при наличие на такава,ако не си " похарчил" за годината минимум 7500 зелки за " здравни услуги" не те поемат.Единствения им идол е Зелендаша! Човека там е роб- робот!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 детектив

    6 10 Отговор
    ..........първият въпрoc при вcякo рaзcлeдвaнe e : КOЙ ИМA ПOЛЗA?
    Кoй имa пoлзa oт cъcипвaнeтo нa Китaй, Eврoпa, Aмeрикa и oт oтлaгaнeтo нa Oлимпийcкитe игри oт кoитo cпoртиcтитe нa eднa гoлямa cтрaнa бяхa изгoнeни???
  • 59 CapedCrusader

    8 18 Отговор
    Не разбирам негодуванието на русофилите. Не се заяждам, но от край време се знае ,че в Русия медийната свобода почти не съществува. Това не е тайна за никого, защо се отрича? Отделно здравеопазването им също не цъвти, те са в топ 10 на страните с най-много смъртност (в която ние сме първенци), това също се знае. Едно бързо търсене може да го потвърди , защо подскачате ?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 То в Русия винаги е било крах

    11 23 Отговор
    Виж те репортажа на единствения журналист с пряк достъп до Кремъл Борис Анзов. Маски в аптеките няма, фармацефката от говаря, че ефективно лекарство срещу Ковид-19няма(въпреки пропагандата на Путлеровите крадци олигарси) Има вълна от възмущение, че докато Путин продава консумативи на САЩ за руския народ няма нищо. Гледайте в Ю Туб ежедневните новини и репортажи на руските телевизии. Пълна катастрофа, а прочетете и коментарите от хората отдолу. Хахаха Нищо общо с пропагандата на Путя и придворните му ибрикчии. Хахаха
    Има възмущение и от факта че препоръчва"не пипайте заплатите", но всъщност това е див популизъм, тъй като частните бизнесмени освобиждавст работниците и държавата не помага с нищо. Въобще тива което бълват бг рубладжийските медии, няма нищо общо с това което показват руските медии. И се чудя на русоробите, защо не отидат в Русия, че да се върнат после пострани и гладни. Заплата 200 долара а пенсия 120 долара хахаха
  • 62 все не разбрал

    2 7 Отговор
    Като се имат предвид някои публикации, че смъртността от други болести е далеч по-висока и факта, че от короната умират само старци, то позицията им е по руски много прагматична
  • 63 али баба

    16 2 Отговор
    А БЕ, ВИЙ СИ ВИЖТЕ ВАШАТА ЗДРАВНА СИСТЕМА, вашата е втасала, че вече оплювате руската. Не си виждате цирея на вашата си глава,а се смеете на пъпката на друга.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 3 Отговор

    До коментар #64 от "Едипов комплекс":

    Доктор здраве да Ви дава за „мъдрите” слова! Амин.
  • 66 ТраЖалка работа

    8 18 Отговор
    И след повече от половин век тия мизерници с катастрофиралата руска здравна система,Но верни на тяхната комунистическа пропаганда, понеже няма с какво друго да се похвалят , все още си живеят със старите спомени от преди 75 години за да се показват пред света че са победители и си празнуват ден на победата на 9 ти май за да имат повод отново да си напомпват въздушните балони...
  • 67 Патето яки

    9 5 Отговор
    Денисе не виждаш ли че и пияният има маска, у нас къде са маските по аптеките.
  • 68 другарят

    18 5 Отговор
    Ало редакцията! До сега ни заливахте с анти-руската нацистка пропаганда на дойче веле, а сега започнахте да ни поднасяте и идиотската пропаганда на укрите. Ако руската здравна система е "катастрофа", тогава как ще обясните повишаването на средната продължителност на живот в Русия със седем години за последните години??

    Коментиран от #95

  • 69 Не е същото.

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Фактъ":

    Битер е!
  • 70 Адолф Путлер

    6 13 Отговор
    Но пък е най великата кочина
  • 71 ххххххх

    10 13 Отговор
    Не можеш да кажеш колко умрели имат. Там всичко е тайна. Когато се провеждаше Голодомора никой по света не разбра. Чак десетки години по-късно излезе информация какъв ужас е било и как нощно време хората са пълзели до купчините с жито и как са стреляли по тях. А труповете са ги махали чак на сутринта, за да не се изпозастрелят един друг. По-лошо от комунизма няма.

    Коментиран от #100

  • 72 Алфа Вълкът

    6 11 Отговор
    В Русия е същата работа като в България, само дето са по-голяма държава с повече население. Особено след тия санкции срещу тях, сме малко по-добре.
    Тъй че, няма какво да се правят на велики, ами да се задействат, щот ще почнат по улиците да умират дъртаците. И с тоя нет не е като едно време дето Сталин скрил 30млн избити руснака.
  • 73 ЧИЧКО ШОРИ ПЛАЩА

    12 6 Отговор
    Джамбазов си заслужи центовете от козяк за побликуването на тая усраинска антируска пропаганда. БРАВО, ЗА 2.50$ ЩЕ ПРОДАДЕШ И МАКЯ СИ!!!
  • 74 dsсса

    7 1 Отговор
    Броят на тестваните в България по-голям ли е?
  • 75 Благодарен

    8 14 Отговор
    Като виждаме какво става в Русия, Да се помолим Господа и от благодарност свещ да му запалим че ни спаси като България успя да се откъсне от руската кочина и зависимост , а всички русофили които тъгуват за Рушия да си взимат куфарите и да си заминават към Мос-квик-квик...
  • 76 ЦРУ

    5 3 Отговор

    До коментар #46 от "Наблюдател":

    откога е китайско? Или просто си заработваш шекелите?
  • 77 dsсса

    12 6 Отговор

    До коментар #3 от "Фактъ":

    Не е същото! В Русия са произвели в огромен обем предпазни и дезинфектиращи средства. Русия е 23 пъти по-голяма по население от България. Изпратила е повече от 23 огромни (по думите на Тръмп) самолета като помощ на Италия, Сърбия, САЩ и др. държави. Хайде България да събере един самолет такива материали! Хайде, ама не може! Той целия ЕС не може! Щели да напечатат едни 2,77*10^12 euro. За печатането ще ги напечата, това го може. Какво да се направи с тази хартия, идея нямат! А от руските медици света беше впечатлен и преди няколко години в борбата с ебола. Та какво ще напише някакъв украински сайт не е чак толкова важно.

    Коментиран от #86

  • 78 Презвитер Козма

    3 5 Отговор

    До коментар #40 от "Иван":

    Забравяш че над милион китайци живеят и работят в Сибир, те най вероятно са се прибрали за китайскита нова година на 05.02 и после да се върнали в Русия.
  • 79 ддс

    7 3 Отговор

    До коментар #47 от "Хайде сега":

    Давам половин час на форумците, да кажат, с колко трябва да се бръкне обикновения американец, за да му се роди детето в болница. После ще напиша (ако не скрият статията). САЩ са държавата с най-висок процент раждания у дома и това не случайно.
  • 80 Осведомен

    10 7 Отговор
    Информация от първа ръка. Още преди седмица в "забутано" село в Южен Сибир, с население няколко хиляди души, мина модерна подвижна лаборатория и изследва всички. След 7-10 дена пак. Пък в Украйна да си пишат каквото си искат. Авторът да не пише статия за Русия, след като за авторитет на разсъжденията си е ползвал единствено: Ghall.com.ua, УНИАН, IGDTS, списание Borgen, които очевидно са "авторитетни руски източници".

    Коментиран от #123

  • 81 Само питам

    6 0 Отговор
    Снимката към статията не е ли правена пред Националната библиотека не пресечката на Пето авеню и 42-ра улица?
  • 82 Хахаха

    6 7 Отговор

    До коментар #5 от "!!!":

    По толяма глупост не съм чела за Русия. Чак смешно става. Колко сте жалки само и отчаяни, че не можете да приемете истината , налага се да съчинявате лъжи на прима виста. Трябна хубаво да се мият ръцете след пржчитане на такавя гнусотия.

    Коментиран от #107

  • 83 В русия коронавирус няма

    9 6 Отговор
    В русия хиляди измират от някаква странна двустранна пневмония

    Коментиран от #93

  • 84 Тома неверни

    4 5 Отговор
    А блгарската статистика лъжлива от началото до края!
  • 85 Къде е тази болница

    4 6 Отговор

    До коментар #4 от "Да ама Не":

    Дето са я построили? Пък и кой строи болница само за 20 умрели? Нещо май май...нямаме корона ама строим болница....:)))))

    Коментиран от #89

  • 86 Хахаха

    7 4 Отговор

    До коментар #77 от "dsсса":

    Абсолютно тенденциозно сега по новините игнорират това, което става в Русия в този момент. Уж искат да им дават интервю за ситуацията там, но все нямат време да изслушат говорещия и главният въпрос, дали хората недоволстват от решенията на властите. И като чуят отговор "не", не им харесва и интервюто се приключва.
    Жалко. Биха чули много неща и биха се поучили, може би, имайки впредвид статистиката. Тя естественно е неудобна и освен да обвиниш Русия във фалшификация, за друго не стига ума на някой.
    Хора, спрете с лъжите и русофобията. Спрете се. Помислете защо Господ е затворил всички ни по домовете.

    Коментиран от #87

  • 87 Г-л Муфтаджийски

    3 1 Отговор

    До коментар #86 от "Хахаха":

    Благодаря, но може да ме наричаш г-н генерал вместо Господ....
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Хахаха

    8 4 Отговор

    До коментар #85 от "Къде е тази болница":

    Опростачиха ви до безумие.....Жалко.
    В Русия са дапазени санитарните служби още от времената на ссср. Всички благодарим за това, защото целият опит, цялата организация и знания помага да удържим положение за момента.
    Къде се строи болницата ли? Там, където искат са са готови към извънредна ситуация. Снрои се за 1 месец. Строят я 10 хил. Строители. И това е капитално строителснво, а не е палатков лагер.
    Откриха предварително болницата в Комунарка. Тя е като космически кораб, построена и оборудвана с най последните технологии в областта. На мното д.уги места се строят болниците в Русия. Не можете да повярвате, че някой го праве ли? Ваш проблем. Хоризонтите на мисленето на един човек са в неговата глава.

    Коментиран от #113

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Не съм изненадан...

    6 10 Отговор
    Това е нормалното състояние на тази страна, абсолютно незачитане здравето на хората, лъжи, лъжи и пак лъжи, за пред света, пълна разруха в голямата провинция, неспособноста да се справят със ситуцията естествено ще доведе до хиляди починали, то, на кой ли му пука...парад да има, после каквото дойде. България да се оправи...те да правят каквото си знаят. Той Сталин го е казал...смърта на един човек е трагедия, а смърта на милиони просто статистика.

    Коментиран от #105

  • 92 Даааа

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "ЛОША ПРАКТИКА":

    А хилядите войничета в невада дет краварското правителство правеше релни ядрени тестове на ядреното оръжие и то целенасочено върху собствената си армия.
    И после хвърлиха 2 ядрени бомби върху мирно население у японско.дет и военен корпус нее имало и в 2_а града.
    Тъпчо знаеш ли колко аварии има в ядрени централи особено у краварника,франция и че всичко това е скрито.
    Че даже и японците не успяха да скрият жертвите от тяхната,краварска ядренна централа.
    Всички са мерзавци в туй отношение,но що ли само русия им е в устата.?
  • 93 Еййй

    7 5 Отговор

    До коментар #83 от "В русия коронавирус няма":

    Много знаеш бре.
    Колко цента получи да си напраиш тоя вятър на устата?
    Хей тъпанар има ГУГЪЛ ИМА РУСКИ ТЕЛЕВИЗИИ ИМА ДРУГИ НОВИНАРСКИ САЙТОВЕ,АКО ИСКАШ ДА РАЗБЕРЕШ ИСТИНАТА.
    Плямпаш глупости.
    Техните доктори и в най закътаните кътчета са със защитни костюми.
    Маски ,спирт и медикаменти бол за ралика от тук тъпанар малоумен я прочети малко из световните новини къде ко стая.
    Да не мислишче си у средновековието и едно писмо пътува с месеци.

    Коментиран от #112

  • 94 Илиев

    3 6 Отговор
    Москувията е скрита картинка. Затова кривогледите рубладжии вярват на всяка една опашата лъжа, идваща от Кремъл. Хорошо! Който иска да бъде лъган, да го лъжат. Жалкари..
  • 95 Смях

    4 6 Отговор

    До коментар #68 от "другарят":

    Продължителността на живота се е повишила със седем години за последните четири години. Руската статистика е большой майтап.
  • 96 Някой

    3 1 Отговор
    Браво денисе, браво джамбазов. Ей на това му се вика журналистика. Голяма работа си да знаеш. И твоя началник миленчо и той е голяма работа, щом те е взел на работа. И следващия път пак искаме нещо подобно. Може и в дойче веле да те вземат на работа,кой знае.
  • 97 бай Шиле

    7 2 Отговор
    Авторчето на статията е носител на премия от фондация "Плевненлиев".Мерките в Русия съвсем не са тези,които посочва.
  • 98 бай Шиле

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "!!!":

    Пич,действията му не са "подли",а платени.Да е живо и здраво момчето и той деца храни.
  • 99 бай Шиле

    9 2 Отговор
    Руската здравна система е катастрофа.А в Ню Йорк как е?Чух,че там гледат "Умирай трудно V" понеже имат чудесна здравна система.
  • 100 Хахаха

    6 1 Отговор

    До коментар #71 от "ххххххх":

    Вие в кой век живеете? С какви категории разсъждавате въобще? Това че сте в 19 век с мисленето още, Русия към това няма никакво отношение.
  • 101 Хахаха

    2 3 Отговор
    В качеството на какви капацитети вие оценявате нашата здравна система? Вие кои сте?
  • 102 хахаха

    3 2 Отговор
    Пише кой? Украинска медия. За Русия!? Вярно ли?!
    Русия има проведени 5448 теста на 1M население. (795хил общо). Само Германия и САЩ са с повече направени теста.
  • 103 Вола, като рие, си хвърля на главата

    2 2 Отговор
    Преди да ни "просветлява", колко зле са руснаците и как не правили тестове, автора на тази статия да беше се запознал със статистиката. Според актуални данни от Джон Хопкинс институт направени тестове за 1 млн. население в Русия - 5448, в България- 2288, т.е. ние сме два пъти по-зле . Такова едно сравнение едва ли би зарадвали хората плащащи на този "журналист".
  • 104 ЛОША ДОКАЗАНА ПРАКТИКА

    5 4 Отговор
    ЗА ЧЕРНОБИЛ КРИХА МЕСЕЦ 2 ПОСЛЕ ТРУПОВЕТЕ НЕ МОЖАХА ДА СКРИЯТ
  • 105 Хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #91 от "Не съм изненадан...":

    личи, че си илитерат...този цитат се ПРИПИСВА на Сталин, но всъщност е от романа Ремарк "Черният обелиск"...а вземете четете малко, че ставате смешни. :)))

    Коментиран от #106

  • 106 Смешко...

    1 1 Отговор

    До коментар #105 от "Хахаха":

    Чел съм я, да от Ерик Мария Ремарк, но отдавна.

    Коментиран от #108

  • 107 !!!

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "Хахаха":

    Не си ЧЕЛА?
    Та ти всичко навсичку и една балканска КРАВА?
  • 108 А като си

    0 0 Отговор

    До коментар #106 от "Смешко...":

    я чел/писателят се казва ЕриХ, а не ЕриК/, да видя там Сталин да произнася тия думи? :)))
  • 109 Иван

    5 1 Отговор
    Тоя дето е написал тази статия най вероятно е с диагноза Олигофрения
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Сливата

    1 2 Отговор
    Билчо Гейчо е престъпника срещу човечеството,руската мафия да поеме,крути мерки,този е престъпника
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Абе чебурашкин

    1 3 Отговор

    До коментар #89 от "Хахаха":

    Питам къде е тази конкретната болница която са построили по примера на Китай за която споменаваш. За хилядите болници построени в паралелният свят който е в болните ви мозъци никой не се интересува
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Италиано сърбин

    4 3 Отговор
    Само за рубладжии:
    За нас, за Съветския съюз, всички социалистически страни са важни. Но най-важна беше и си остана Югославия. Ако тя беше наша, флотата ни щеше да бъде господар в Средиземно море. Други ветрове щяха да духат в Италия. До центъра на Европа щяхме да бъдем по-близко...
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Справедлив

    1 2 Отговор
    До всички празноглави тъпанари-да знаете че шекелите са на привършване и скоро ще минете на самоиздръжка и си мийте по-редовно гъзягите че много смърди !!!
  • 118 Да Да ама не

    0 1 Отговор
    Ами, ще Ви помоля да се прегледате !
  • 119 robur

    1 0 Отговор
    ха ха ха ако четеш - fakti.bg то според тях по страшно место за живеене от Русия няма може би и руската здравна система е катастрофа всичко е въпросително
    но тука става друг въпрос в България има 265 общини също и толкова общински болници а сега някой да опише тяхната болница в какво състояние какви специалисти има колко е тяхното заплащане дали всички отделения работят с каква техника разполагат и най важно как са подготвени за борба с коронавируса
  • 120 дедо Ташунко

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "А стига бе":

    Руснаците парират вируса със Столичная водка.Статистиката не може да е точна,защото не може да се установи причината за гибелта от вирус или от алкохолно натравяне!
  • 121 Страничен наблюдател

    0 0 Отговор
    Истнския брой на болните в Русия,може да получите,ако умножите числото на болните официално обявени от властта, по броя на убитите
    журналисти /от 1991г.до 2019г./ и получения резултат,разделите на броя на разкритите убийства на журналисти.
  • 122 Страничен наблюдател

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "⛦⛦⛦⛦🇷🇺🇷🇺⛦⛦⛦⛦":

    Истнския брой на болните в Русия,може да получите,ако умножите числото на болните официално обявени от властта, по броя на убитите журналисти /от 1991г.до 2019г./ и получения резултат,разделите на броя на разкритите убийства на журналисти.
  • 123 Страничен наблюдател

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "Осведомен":

    Къде прочетохте тая новина.Може би , е тиражирана от пресцентъра на Президентството на РФ.Или Захарова М.ви докладва регулярно под юргана.