Last news in Fakti

8 Април, 2020 07:35 4 681 7

Италия с най-нисък брой новозаразени с Covid-19 за ден от 13-и март

  • италия-
  • ломбардия-
  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • епидемия-
  • джузепе конте

Това намаляване на броя на доказани новозаразени е нов предварителен сигнал за отслабване на епидемията в страната

Италия с най-нисък брой новозаразени с Covid-19 за ден от 13-и март - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Броят на починалите от коронавирус в Италия през последните 24 часа е 604, но след 636 ден по-рано, като общата смъртност от началото на пандемията достигна 17 127, съобщи Агенцията за гражданска защита на страната.

В същото време беше регистрирано и най-ниското нарастване на броя новоинфектирани с Covid-19 в Италия от 13-и март насам, като през последните 24 часа бяха потвърдените 3039 нови случаи на заразени спрямо 3 599 ден по-рано. Общият брой на заразените от началото на епидемията в страната достигна 135 586.

Това намаляване на броя на доказани новозаразени е нов предварителен сигнал за отслабване на епидемията в страната благодарение на общодържавната блокада и рестриктивните мерки, които бяха въведени на 9-и март.

От първоначално заразените с коронавирус вече 24 392 са обявени за възстановени в сравнение с 22 837 ден по-рано. 3 792 души са на интензивно лечение в сравнение с 3 988 в понеделник, което представлява понижение за четвърто поредно денонощие.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт!

    22 0 Отговор
    Как се справиха в Италия с пандемията в 21 век, ми както и в 14 век просто умряха едни хор други оцеляха малко карантина и тн.Ефект от Науката Нула.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бай Кольо

    15 1 Отговор
    Мечооо мечо, като гледам от целия ти коментар, една дума нямаш написана без грешка. Явно през целия си живот не си излизал от Столипиново, така че точно такива елементи като теб да коментират Италия си е направо простотия
  • 4 Първанов

    6 0 Отговор
    Все пак има напредък щом чете факти.
  • 5 Справедлив

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "мечо":

    Мечо-фен съм ти пич...Ти си олицетворение на днешната реалност на българина-масовият...ти си постижението на 30-годишното опростачване което явно върши работа-ти просто си точният модел за който си мечтаят едни големи политици-както у нас-така и навсякъде по света---ти си бъдещето......
  • 6 фактология

    3 0 Отговор
    Не знам дали е така,но това, което ми прави впечатление е,че след отказа на ЕС за евро-облигациите, броя на смъртните случаи намаля в Италия.Същото става Гърция с обратен ефект, която пък постигна успех с гръцките облигации с ЕС и няма смисъл да надува брой смъртни случаи.Защо нашите се дръпнаха от 10 милиардния кредит.Сега ще надуват бройките на смъртните случаи за следващият кредит с облекчен режим, който се прие тези дни в ЕС.
  • 7 Ръмпези

    5 2 Отговор
    ОЩЕ ДЕСЕТИНА ДЕНА И ТУТО ФИНИТО.....