8 Април, 2020 09:56 2 037 0

Първа смърт на лекар в Румъния от коронавирус

  • румъния-
  • коронавирус-
  • лекар-
  • медици-
  • болест-
  • смъртен случай-
  • сучава

Мъжът отказал да постъпи в болница и починал в дома си

Първа смърт на лекар в Румъния от коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Румънските вестници съобщават за първи смъртен случай от COVID-19 в редиците на медицинския персонал в страната. Става дума за 53-годишен служител на Службата за спешна медицинска помощ в северния град Сучава.

Той отказал да постъпи в болница и починал в дома си. Мъжът проявил симптоми на 24 март, бил тестван и потвърден като заразен на 30 март. Той отказал да постъпи в болница, лекувал се у дома, а вчера е починал, потвърди министерството на здравеопазването.

Здравният министър Нелу Татару изрази съжаление за тази загуба и изпрати съболезнования на семейството. 699 медицински кадри в Румъния са сред потвърдените случаи на COVID-19.

Към 7 април в страната заразените бяха 4 417, а починалите - 197. Оздравелите от болестта бяха 460. В цялата страна са направени близо 44 хиляди теста за коронавирус. Много пациенти в Румъния се оказват в ситуация да не могат да си направят изследвания или да бъдат оперирани, защото материалните ресурси и медицинските кадри са пренасочени от властите към засегнатите от коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА