8 Април, 2020 15:33 1 831 1

Прибират френски самолетоносач заради съмнения за коронавирус на борда

  • самолетоносач-
  • шарл дьо гол-
  • атлантически океан-
  • нато-
  • коронавирус

Корабът, който може да има екипаж от около 2000 души, беше изпратен в Атлантическия океан в рамките на учение на НАТО

Прибират френски самолетоносач заради съмнения за коронавирус на борда - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френският самолетоносач „Шарл дьо Гол“ ще бъде прибран предсрочно от развръщане в Атлантика, след като членове на екипажа показаха симптоми на короновирусна инфекция, съобщи министерството на отбраната в Париж, предаде АФП.

Около 40 души на борда са под медицинско наблюдение, като тези със симптоми са изолирани, се посочва в съобщението. Никой не е в тежко състояние.

„Още днес екип за скрийнинг с тестове ще бъде изпратен на самолетоносача, за да разследва случаите е да възпрепятства разпространението на заразата на борда“, добавя министерството.

Корабът, който може да има екипаж от около 2000 души, бе изпратен в Атлантическия океан в рамките на учение на НАТО, след като участва в операция по сдържане на „Ислямска държава“ в Ирак и Сирия. Самолетоносачът се готвеше да завръщане в Средиземно море.

„Решено е да бъде насочен към Тулон, което първоначално бе планирано за 23 април“, обяви министерството на отбраната на Франция.

В САЩ министърът на ВМС Томас Модли подаде вчера оставка заради лошо управление на кризата със заразени с Covid-19 на самолетоносача „Теодор Рузвелт“.

Преди това Модли махна командира на кораба заради писмо, изтекло в медиите, в което се оплаква от невъзможност да бъде контролирано заразяването след екипажа от 4800 души и че Пентагонът не отделя достатъчно внимание на случая.

От 11 дни „Теодор Рузвелт“ е на пристан в Гуам, където екипажът, в който има над 100 потвърдени случая на коронавируса, да бъде тестван, а корабът – дезинфекциран.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    3 0 Отговор
    Белодробна чума ще да е.