8 Април, 2020 15:34 20 345 166

Русия създала близначка на COVID-19 – белодробната чума

  • русия-
  • коронавирус-
  • италия-
  • белодробна чума-
  • нато-
  • войници-
  • алесандър коваленко

Историята на изпращането на руски "бойци" срещу коронавируса в Италия продължава да се разраства с интересни детайли

Русия създала близначка на COVID-19 – белодробната чума - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Установен факт е, че екипът на руските военни първоначално е бил поканен в Италия от проруски партии, а не от официалните власти на страната. Установен факт е също, че значителна част от оборудването, което руските войски са донесли в страната, част от НАТО, не е предназначена да се бори с инфекции. Скандалът е огромен, тъй като част от оборудването на "спасителите" подсказват за действителния произход на COVID-19. Това пише Алесандър Коваленко в свой коментар за Intercourier.com.ua.

Става дума за доста особен хардуер, модула за биологична безопасност Sych за многофункционалните мобилни системи, произведени от AMS-MZMO и NPO Transcom. Този комплекс е разработен съвместно с 48-ия Централен научно-изследователски институт по микробиология на руското министерство на отбраната. Въпросното превозно средство, което се е движело по италианските магистрали през последните дни, има регистрационните табели на региона на Москва и принадлежи към военното поделение на 48-ия изследователски център в Сергиев Посад.

Русия създала близначка на COVID-19 – белодробната чума
Снимка: БГНЕС/ EPA

А сега ето малко подробности за изследователския институт по микробиология (48-ти Централен изследователски институт на Министерството на отбраната). Днес това е основният руски разработчик на средства за отбрана срещу нападателни биологични оръжия със седалище в град Киров. Чудя се, какъв е нормалният тип експерти, различни от тези, които се занимават с противодействие на биологични оръжия, които трябва да помогнат на друга държава по време на епидемията? Вече отговорих на този въпрос повече от веднъж - това са лекари. Но в случая с 48-ти Централен изследователски институт не е толкова просто.

Факт е, че този изследователски институт разработва биологично оръжие от 1937 г. Но поръчките, направени през 2013–2019 г., са част от проектите за разработване на нападателни биологични оръжия. Интересно е също, че от съветската епоха 48-ият Централен изследователски институт разчита на развитието на хеморагични трески, докато наред с разработването на съответните ваксини се създават нови военни вируси.

Русия създала близначка на COVID-19 – белодробната чума
Снимка: БГНЕС/ EPA

От 1962 до 1970 г. Институтът разработва инхалационен метод за ваксиниране на белодробна чума, базиран на финия аерозол на щама на ваксината EB. Тоест, Институтът работи върху разработването на вируси, причиняващи белодробна чума. Белодробната форма на чума всъщност е пневмония, която се развива, когато нечия дихателна система се зарази по въздушно-капков път. Друг метод е директно заразяване на лигавиците от замърсени ръце или предмети. Клиничните данни също показват възможността за инфекция през конюнктивата на очите.

По този начин, инфекциозните методи на инфекция и клиничната форма на развитие на белодробна чума са подобни на инфекциозните методи и проява на COVID-19. Изследванията в областта на белодробната чума от 48-ия Централен изследователски институт на Министерството на отбраната на Руската федерация може да са пряко свързани с разполагането на оборудването и пращането на вирусолозите в Италия. Това от своя страна може косвено да предполага, че COVID-19 е проект на 48-ия Централен изследователски институт на руското министерство на отбраната.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 136 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кочина русия е на дъното .

    99 320 Отговор
    От тия пияници какво да очакваш ??

    Коментиран от #90, #152

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Насакото Яката

    433 67 Отговор
    По-добър пример за фалшива новина едва ли може да се намери.

    Коментиран от #133

  • 4 Онзи

    297 31 Отговор
    От Холивуд и от Пентагона помощ няма ли?

    Коментиран от #27

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 хахахахаха

    252 34 Отговор
    Щом укропът велик тъпанар го е написал е на 100 процента вярно.Ако в усрайна,НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ организации и партии могат да викат чужди ВОЕННИ,в Италия едва ли е така.И нека разни тъпаци не решават вместо ПРАВИТЕЛСТВОТО на Италия-СУВЕРЕННА държава-за разлика от бълХария и уСрайна,кое е доброто за Италия.Ето-няколко дни,откат "шпионите" кацнаха в Италия намаля броя на заразените и умрелите.Пък вие си джафкайте злобно от ъгъла.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гостенка

    72 17 Отговор
    Машка,па ли се излагаш?
  • 9 Калпазанин

    164 24 Отговор
    И сега какво, биоръжията трябва да ги имат само краварите ли, напалма сигурно руснаците ги хвърляха във Виетнам, атомните бомби в Япония и те сигурно са били китайски или руски, чумата и холерата дето са зарязя вали индианците и тя венецуелска или иранска ще да е била, изобщо има ли държава или континент където не са стъпили, и има траен мир

    Коментиран от #119

  • 10 Lele Male

    181 21 Отговор
    Леле мале колко "факти" колко нещо.
    Забравил е само да каже че че в тези камиони има и мобилни 5G станиции, които да спомагат за разпространението на корона вирус.
    Направо го излъчват от антените.
    Щом го пише световно "известения" украинец Алесандър Коваленко, значи си е "абсоютен факт".

    Коментиран от #35

  • 11 Москвич голяма бракма !!!!!

    39 138 Отговор
    Защо всичките ни беди идват от изток ??????

    Коментиран от #136, #147, #165

  • 12 Съдията Дред

    153 25 Отговор
    Няма ли да спрете с тая бандеровска пропаганда ? Да чакаш от такъв да напише обективна статия за русия, е все едно да възложиш на Гьобелс проучване за холокоста.

    Коментиран от #98

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 хохоли

    126 19 Отговор
    Усраински простотии и пропаганда ! Тая партенка с помощта на създателите на филма "скрипал" ли я съчиниха ??? Естествено, че руснаците имат опит в биологичните разработки, ама да твърди някой че точно те са пуснали короната е меко казано нелепо ? И децата вече знаят, кой я пусна и имаше интерес от нея!
  • 15 България е в НАТО и ЕС !!!!!!

    41 117 Отговор
    Слава на българския народ че се освободи от пияната проста сган

    Коментиран от #33

  • 16 Бат Кольо

    90 14 Отговор
    На руски македонци не вярвам!
  • 17 гост

    95 15 Отговор
    Интересно как са "установени" тези "факти".... Били "поканени" от незнам си какви "проруски" партии, но как така официално се озовават в Италия?! Като видях инициалите UA, спрях да чета нататък.... Да бяхте отишли от UA да помагате, а не да злорадствате!
  • 18 шок и бонба

    80 15 Отговор
    Статия от уркаинец.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 no name no face no number

    67 14 Отговор
    Мдааа от укропи нищо смислено толкова са възможностите ясно. Вече се доказа каква е помоща и колко е полезна. Всичко лошо идеа от сащ, ако не бяха ударили Японците сега светът можеше и да не е под пистоянната заплаха на ядрените оръжия, на всяко говняно действие Русия има противодействие и украинците и грузинците и амвриканците разбраха за какво иде реч.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 lele

    53 9 Отговор
    стига с тия глупости кои вече не е . защо изопщо публикувате глупости .мария атанасова да
  • 23 Физик

    61 11 Отговор
    Чернобилската радиация не прощава на укрите.
  • 24 Факт

    33 16 Отговор
    Бе те руснаците са измислили света !

    Коментиран от #166

  • 25 незнайко

    41 7 Отговор
    Нищо в статията не намеква отношение към заглавието !!!
  • 26 Ххх

    58 10 Отговор
    Както казваше Цветан Цветанов, "Можем да направим обосновано предположение". Преди години го правиха относно участието на Хизбула и Иран в атентата на Черноморието. Сега пък - за руската помощ за Италия. А преди доста повече години "обосновани предположения" се правеха и за българското участие в атентата срещу папата. Изобщо, на някои фантазиите са доста развинтено в посока Русия, и не са спирали да работят. Ако има някакви отрицателни последици от руската помощ за Италия, от пребиваването на руски специалисти в Италия - нека да ги посочат. А сега какво - разказаха ми историята и предмета на дейност на съответния руски институт за биологични изследвания. Със съответните скалъпени предположения за зловредното руско влияние.
  • 27 чернобил онлайн

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "Онзи":

    Има презервативи и гумени кукли .
  • 28 Бачо Киро

    61 10 Отговор
    Значи не били от Путин, ма Путин и италианеца го обявиха, ма ги пратили чистачките от Кремъл, не политиците, ма пратили лекари, но не били лекари, ми били Чебурашка и Крокодилът Гена, заедно с Пощальона Пат... Егати глупостите... Ма били от специалното поделение за биохимични изследвания, дето били разработили корона 1973 дрън дрън... Ма носили техника за вируси... Ми кого да пратят бе, идиоти с идиоти? Пожарникар, гимнастик и учителка в начално училище или специалисти по проблема? Егати тъпата статия, писана от идиоти...
  • 29 Къде е курск ?????????

    14 46 Отговор
    Защо пияниците винаги правят злини по света ?????

    Коментиран от #72

  • 30 Кожухаров

    58 6 Отговор
    Дрън ,дрън - "за борбата с коронавируса е трябвало да пратят лекари"??!!!
    А тия какви са бе ? А нали на място трябва да се изследва вируса и неговите мутации !

    Автора - Какви лекари очаква да пратят ? Очни ?!! Или ортопеди ?
    То тия са на ниво по голяма от професори. Те са най запознатите с материала !

    Бе от къде ги намирате тия простотии дето ги пишете ?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Нов

    38 9 Отговор
    СПРЕТЕ с простотии те БЕ!
  • 33 Ма най простия от цялата сган

    31 10 Отговор

    До коментар #15 от "България е в НАТО и ЕС !!!!!!":

    и ти бе соросня.
  • 34 МЕНГЕЛЕ

    15 35 Отговор
    To в сайта му пише и други интересни неща ма "Петолъчката" Ви заслепява !! А и знаете само руски не англииски !

    Коментиран от #48, #75

  • 35 Ха-ха

    22 4 Отговор

    До коментар #10 от "Lele Male":

    А макаки от факти.бг го раздухват.
    Что не статия,-глобални глупости!
    СИГУРЕН,ЧЕ ЩЕ ИЗТРИЯТ ТОЗИ КОМЕНТАР!
  • 36 кон боб яде ли

    36 8 Отговор
    Ако в България Волен Сидеров покани руски самолети и военни - дали ще дойдат ?
    Автора на статията ни взема за канарчета !
  • 37 Гошо

    45 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Установен факт е, че екипът на руските военни първоначално е бил поканен в Италия от проруски партии, а не от официалните власти на страната.
    Редакцията ,достатъчно глупости си пишете и вие за да преписвате и чуждите на раразни коплексари
    Това неможе да стане без офицялна ауторизация никаде и във Ванато и в Науро ако щете дори
    Най малкото защото Русия и Италия са на визов режим а не на последно място защото има и санкции
  • 38 долнопробно

    45 7 Отговор
    Украинска жълта пръдня
  • 39 От краварника с любов

    23 5 Отговор
    Пък ние ще пратим Батман , Рамбо , Х мен и Али Баба и четиридесетте разбойника да се борят с вируса .

    Коментиран от #43

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Иван

    32 7 Отговор
    В американската нацистка лаборатория в колониалиэираната Джорджия проиэвеждат толумбички,тригуни,баклава,масленки,лимонови реэанки,боэа,банички,понички,кифли,компоти.
  • 42 Все пак да не забравяме,

    12 37 Отговор
    ...че до неотдавна Украйна и Русия бяха една държава! Та надали някой познава руските номера по-добре от тях!
  • 43 Бачо Киро

    16 4 Отговор

    До коментар #39 от "От краварника с любов":

    Ма не може, Батман, Рамбо и ХМен умреа... Али Баба и 40те са в Близкия Изток и в момента не желаят да помагат на запада. Ще трябва да са други.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Дух

    24 3 Отговор
    Генерал Мутафчийски също е военен лекар.
    Да му оттеглим доверието ни?
  • 46 ха ха ха ха ха

    36 4 Отговор
    Колко пъти ще повтаряте налудничавите пасквили на този украИнец?
  • 47 Bat Sande

    40 4 Отговор
    Факт е, че много малко държави имат технологията да развият подобна гадост. Руснаците и американците са едни от тях. Въпросът е какъв е мотива на руснаците да заразяват точно китайците с които имат обща граница и са в добри взаимоотношения (търговски, политически и икономически). От друга страна пък американците бяха във открита търговска война. Идеологическата им е открай време, защото генетично им е насадено да не приемат комунизма, а и си мислеха, че като ги дели по един океан от всяка страна-заразата няма да стигне до тях. Явно им куца и хардуера и софтуера, че не можа да сумулира правилно развоя на събитията и бумеранга ги трясна право по главата.

    Коментиран от #96

  • 48 ахааа

    28 2 Отговор

    До коментар #34 от "МЕНГЕЛЕ":

    На кой в сайта пише ? На украинеца ли? А той на какъв език пише в сайта си,че трябва да знаем английски? Да не би да се срамува от украинския език,че пише на английски?

    Коментиран от #62

  • 49 Ха ха

    6 18 Отговор
    Статията определено е пълна глупост, но не е по-голяма глупост от коментарите на някои от дежурните списващи червенковци с различни имена.
  • 50 Бесен Язовец

    29 3 Отговор
    Тая тиня е редена от една долна усраинска бендера!
  • 51 Ронин

    22 3 Отговор
    Само един тиняк би надробил такава помия и да я оредставя като теза!
  • 52 Джон Уик

    21 3 Отговор
    Фейк нюз!
  • 53 България е в НАТО и ЕС !!!!!!

    9 38 Отговор
    Защо само злини идват от тая кочина руска ??????

    Коментиран от #105

  • 54 Дядо Мрази

    5 0 Отговор
    Хаххаахахахаха.
  • 55 Звездичка

    14 3 Отговор
    1.6 от 32 гласа..Май няма нужда дори от коментар.Фактите са на лице.
  • 56 Чичо Тони

    28 5 Отговор
    "Това пише Александър Коваленко в свой коментар за Intercourier.com.UA". Това UA казва всичко.
  • 57 осведомен

    22 3 Отговор
    За два дена две новини от украински сайт абе дотам ли паднахте за САЩ от ирански сайтове ли копирате ТОВА ВИ Е ДЪНОТО
  • 58 Българин !!!!!!!

    12 26 Отговор
    Според вас русия държава ли е или кочина ?

    Коментиран от #85

  • 59 Евгений

    11 31 Отговор
    100% кочина руска
  • 60 Нео

    8 32 Отговор
    Сега светнали ви защо писах, че така наречените "помощи от Русия", всъщност са реални учения за бактериологична война! Трупат опит и познания!

    Коментиран от #65

  • 61 Intercourier.com.ua

    23 3 Отговор
    Украински манипулатори на провалената изкуствена държава окрайна на Русия. Херсон е център на новохазарския хаганат, а властта се държи от фашистка симбиоза от националисти-антисемити и хасиди - хазари (хазарите са тюрки изповядващи юдаизма).
  • 62 покраинският

    22 1 Отговор

    До коментар #48 от "ахааа":

    Покраинският език е измислен като "македонският".
  • 63 Хммммм

    6 15 Отговор
    Русия ли , чумата са от 19век до ден днешен .
  • 64 Маро

    18 3 Отговор
    Много се излагаш с тази фейк статия. Моите приятели от ЦРУ ли ти плащат?
  • 65 !!!

    10 2 Отговор

    До коментар #60 от "Нео":

    А ти что не тръгваш натам?
    Дигай си задника,-и там!
    Проклетници,само лаят!
    А на никой досега не са помагали.
    Да ви се връща!
  • 66 Холоп

    20 2 Отговор
    Само това трябваше да напишете и стига!!! Страшно авторитетен источник ---------.com.ua.
  • 67 Това пише

    22 2 Отговор
    Алесандър Коваленко от Усрайна.

    Коментиран от #114

  • 68 Az аз

    6 1 Отговор
    Малее Миче, Миче малеее..
  • 69 Чист "руснак" от Чечня

    4 24 Отговор
    Тези ватенки са пълен боклук. Разбират само от тояга. Ние ги отвичахме затривахте и тиквите им рязахме, и за това сега Чечения получава най-много пари от другите региони. Хем управляваме по законите на шерията, хем славяните руси ни плащат за мир. Хахах
    Ватника е цървул и роб.

    Коментиран от #77

  • 70 не може да бъде

    18 3 Отговор
    Е,тази статия не е от категорията "факти",а от категорията "фатки"!
  • 71 Ivan

    22 4 Отговор
    Тази статия е по поръчка от менторите на Р. Плевнелиев.
  • 72 Самопределяш

    8 0 Отговор

    До коментар #29 от "Къде е курск ?????????":

    ли се отворко
  • 73 9689

    22 4 Отговор
    А уж фалшивите новини са забранени.......
  • 74 Бай хой

    13 2 Отговор
    Някой май не знае що е то ваксина и има ли тя почва за развитие у нас. Как само тъпите украинци се опитват да представят ваксините като биологично оръжие а самото ваксиниране и придобиването на имунитет като биологична атака. Тия са изтрещели нацяло.
  • 75 no name no face no number

    9 4 Отговор

    До коментар #34 от "МЕНГЕЛЕ":

    лъжльо можем да си говорим на английски, Италиански, Немски, Руски, Български скоро и на Виетнамски ти колко знаеш а????
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Bat Sande

    17 1 Отговор

    До коментар #69 от "Чист "руснак" от Чечня":

    Къде на картата е тази държава Чечня? Търся с гугъла и той нещо не може да се справи. Излиза ми само РУСКА автономна република с такова име. И е добре да се припомни, че за малко заради "чеченските главорези" и Грузия да загуби суверенитета си и отново да стане част от Руската федерация.
  • 78 Питам само

    22 3 Отговор
    Кой е тоя Алесандър или АлеКсандър Коваленко? Как може да побликувате фантасмагориите на един идиот, на който явно му хлопа целият гредоред?
  • 79 Симеон

    10 12 Отговор
    Най-после една истинска новина в морето от фалшиви новини.

    Коментиран от #80

  • 80 Bat Sande

    7 0 Отговор

    До коментар #79 от "Симеон":

    Шегобиико! Разсмя ме. Жалко, че не мога да ти дам повече плюсчета ;-)
  • 81 Behemoth

    13 5 Отговор
    Само не ми стана ясно що са го пуснали в Ухан на пазара(при съюзника) а не в Киев(при врага)....иначе аха да повярвам...
  • 82 ХХХХ

    10 2 Отговор
    поредната конспирация
    за да се публикува някоя сензационна новина, "фалшивите" журналисти и тези които са си купили дипломите пишат всякакви глупости

    докажете го това твърдение, в противен случай ще ви съдя за клевета и фалшиви новини
  • 83 Алексей Сергеев

    9 17 Отговор
    Империя на злото-Русия. Нищо чудно корона вируса да е руско военно,бактериологическо оръжие
  • 84 ВНИМАНИЕ

    2 5 Отговор
    БНР:
    България и Белгия са се присъединили към коалицията от страни-членки, проявили интерес да дадат подслон на непридружените деца-мигранти, които се намират на гръцките острови.

    Това потвърди говорителят на Европейската комисия Адалбер Янц.

    Той добави, че при това положение броят на децата, които ще бъдат разселени, може да се увеличи.
  • 85 ясно като бял ден

    5 9 Отговор

    До коментар #58 от "Българин !!!!!!!":

    всеки може сам да прецени дали ерефия е държава - няма промишленост, управляват я организирани престъпни групи цялото време, повече от половината население няма кенефи и канал у дома - това според тяхната официална статистика миналогодишна!!! другите на марс летят, а те кенефи и пътища са некадърни да построяят за своите обитатели. законово, юридически субект с име "руска федерация" е регистриран в търговския регистър в лондон, британия, така че дори по закон и по документи всеки знае какво е това - корпорация оглавявана от организирана престъпна група, както местните се изказват. кои сме ние външните, че да им противоречим?
  • 86 Тъпчо

    11 2 Отговор
    още един Нещастен Украинец Търсач на силни усещания Че и ние пишем и пригласяме даже ПОТВЪРДЕНИ ОТ уКРАИНЦИ ИНФОРМАЦИИ Ха Ха Ха
  • 87 Borislav Popov

    8 16 Отговор
    Вероятно самият Путин е поръчал разработката на този вирус и русоробите се кланяте на едно ботоксово джудже, което е глобален терорист, мдаааа...

    Коментиран от #100

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 някой си

    6 1 Отговор
    Що не поясните и кой е Коваленко?
  • 90 000

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "Кочина русия е на дъното .":

    Много се изложихте факти с тези си писания. Преди да преписват си помислете, че тук коментирате не са малоумниците всички. Как може да нямате акъл да помислите, че Белия дом призна че нулевия пациент е американска военна спортистка

    Коментиран от #94

  • 91 Дядо Ванго

    3 5 Отговор
    Русия ще спаси света .... от паразита наречен Човечество
  • 92 Дядо Ванго

    2 5 Отговор
    Русия ще спаси света .... от паразита наречен Човечество
  • 93 САЩ био лаб

    4 4 Отговор
    Американския вариант удари много яко.
  • 94 001

    4 0 Отговор

    До коментар #90 от "000":

    Кога и къде го призна?
  • 95 Мунчовци с Шлемофони

    5 13 Отговор
    На руснаците не им трябват външни врагове, те са си самодостатъчни!!!:)
  • 96 Deathstroke

    7 14 Отговор

    До коментар #47 от "Bat Sande":

    Всеки нормално мислещ човек, не приема комунизма, тъй като е репресивна форма на управление и народа няма право на глас. Я да ги питат аджеба искате ли да ви управляват така, да видим какво ще кажат , а? Кенеди го каза най-добре едно време, демокрацията може и да не е перфектна, но няма нужда да строят стени ,за да държат хората си в границите. И хората от източен Берлин са тези които искаха да идат в Западен, не обратно. И е имало защо!

    Коментиран от #112

  • 97 Братушка

    13 6 Отговор
    Братушките са №1 !!!
  • 98 Не бе

    8 3 Отговор

    До коментар #12 от "Съдията Дред":

    Той може да е и руховец не само бендерин? От хохол кво да очакваш.
  • 99 Мирослав

    19 3 Отговор
    Егати глупостта. Две свързани изречения няма в тази статия. Отдалеч си личи, че идва от Украйна. По принцип трябва да се избягва четене на всичко в което има думата Русия и идва от домейни завършващи на .ua. В случая - Intercourier.com.ua. Бягайте далеч от такива източници.
  • 100 Зоолог

    11 2 Отговор

    До коментар #87 от "Borislav Popov":

    Ти наистина имаш проблем с централното захранване ммда.
  • 101 emo

    12 4 Отговор
    даже само 1 човек да спасят е положителен резултат. А идиотите в UA КОЛКО НАРОД ПРОГОНИХА . САМО ДЖАВКАТ И СА НЕБЛАГОДАРНИ КАТО НАС. НО ИМА И ВИДОВ ДЕН......
  • 102 БПФ

    16 1 Отговор
    Интересно - как руски военен самолет влиза във въздушното пространство на НАТО-вска държава, каца на летището и, а руски военни слизат от него и правят каквото искат - БЕЗ съгласието и разрешението на официалните власти в тая НАТО-вска държава?

    Има ли смисъл да се чете след първото изречение?
  • 103 Крадеца вика дръжте крадеца

    16 3 Отговор
    А в петте или шестте американски БИО лаборатории в Украйна какво се произвежда?

    Коментиран от #107

  • 104 Епидемия

    6 12 Отговор
    МУРЗИЛАЖА ГИ .. НАГЛАСИ И ЖАБАРИТЕ !
    КОЙТО СЕ Е ХВАНАЛ С ..МОСКАЛСКАТА ЧУМА,...ДОБРО НЕ Е ВИДЯЛ!
    АЛКАШКАТА КОМ-ПРОКАЗА Е...ЧУМА ЗА ЦИВИЛИЗОВАНИЯТ СВЯТ
  • 105 кажи да разберем

    14 7 Отговор

    До коментар #53 от "България е в НАТО и ЕС !!!!!!":

    И кое е хубавото дето дойде от нато и ЕС ? Че станахме най бедната държава в Европа ? Че даже албанците вече са преди нас ?
  • 106 НАТО ВЕЦ и АЕЦ

    9 15 Отговор
    Русия разработва биологично и бактериологично оръжие въпреки , че се е подписала под конвенция за неговата забрана.

    Но кога подписа на Русия е струвал нещо ,даже 2 копейки ?

    Това са оръжия ,които не могат да навредят много на армия , те са по скоро за унищожаване на мирното население . Това е недопустимо.

    Но накрая идва кръчмаря със сметката и всеки ще си плати за гнусотиите ,които върши

    Коментиран от #110, #118

  • 107 Кина цветарката

    11 0 Отговор

    До коментар #103 от "Крадеца вика дръжте крадеца":

    Ами теменужки произвеждат - какво друго !
  • 108 Не знам какъв е този вирус

    1 4 Отговор
    но аз щом излезна навън и веднага ме удря нещо в гърлото. И така вече над 20 дена. Като се прибера и всичко се успокоява.
  • 109 Иво

    8 2 Отговор
    това са глупости винаги има такива да изопачават нещата за това получават огромни суми в зелено
  • 110 простотията не ходи по гората

    11 2 Отговор

    До коментар #106 от "НАТО ВЕЦ и АЕЦ":

    ходи по хората. Ма ти що не пишеш като Борислав Попов бе специалист ?
  • 111 лъжа

    10 2 Отговор
    Долни лъжи. От Русия ли ти казаха къде какви оръжия разработват? Долните лъжливи кравари сега се чудят на кого друг да го припишат.
  • 112 малоумник

    13 4 Отговор

    До коментар #96 от "Deathstroke":

    То па капитализма изобщо не е репресивен. Само цветя и рози. То си пролича по отношението на Китай и краварника кой строй е по добър.

    Коментиран от #120

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Ниска топка баце

    12 3 Отговор
    Некъв болен мозък прави преразказ на дочуто от Женския пазар в Киев. Я кажете коя държава няма лаборатории за военни цели? Повтарям Държава, не Кочина като на Винету!
  • 117 Антон

    14 2 Отговор
    Как обичам да чета посредствени журналисти в опити да изсмукват някакви невероятни теории. Изниква въпроса защо руснаците, като такива лаборатории имат и Китай,Сащ, Израел, и кой знае още кой, сещам се за Великобритания, Франция. Но в случая са лошите руснаци. Леле, само да отбележа , че заради пндемията, в европа има над 100 хил.болни и няколко десетки хиляди починали, спряла икономика, безработни и т.н та си помислте в случай на война всичко това го умножете по 10 само за първите часове на войната. Успех
  • 118 социаллистически САЩ

    11 3 Отговор

    До коментар #106 от "НАТО ВЕЦ и АЕЦ":

    Тръмп поема курс към социализъм и то по принуда. Иначе няма да спечели изборите срещу социалиста Бърни Сандърс. Последният хит на Тръмп е национализацията на GM. Вместо шевролети ще произвеждат респиратори. General Motors става с над 60% държавен дял и продукцията ще се командва от държавата.

    Накрая ще се потвърди научният извод на Карл Маркс, че социалистическата революция (добра или лоша - моя забележка) ще победи най-напред в най-развитите капиталистически държави. Затова и Тодор Живков каза на един профсъюзен конгрес, че социализмът в България е недоносче, което означава единствено, че не е роден от здрава и развита капиталистическа система. Схващаш ли или трудно мислиш? Китай е моделът по който ще поемат развитите капиталистически държави след covid-19.

    Коментиран от #134

  • 119 Ей Ей

    11 3 Отговор

    До коментар #9 от "Калпазанин":

    Забрави за спина бре.
    Краварска маймуна с тъп краварин и ето ти спин .
    След толкоз години излязооо на яве изродските разработки на краварите.
  • 120 Deathstroke

    7 3 Отговор

    До коментар #112 от "малоумник":

    По 1 показател ли се определя кой строй е по-добър бе келеш? Хора живеещи в страх лесно се контролират, а такива които са били свободни имат право на мнение, каква изненада? Всъщност съм съгласен ,че за България комунизма е по-добрият вариант, тъй като историята е доказала ,че невеж народ трябва да се управлява с твърда ръка ,за да расте. Оставиш ли овцете сами да се оправят, пази Боже!

    Коментиран от #126

  • 121 дсса

    18 2 Отговор
    Първо, Конти се обади на Путин с молба за помощ. Второ, министърът на външните работи на Италия лично отиде да посрещне помощта. Трето, ПВО системите на Италия и на НАТО като цяло са гола вода. 15 руски военни самолета нахлуха в НАТОя и руските десантчици тръгнаха с бойната техника (КАМАЗ-и натоварени с какво ли не, защо не и с термояд) из цяла Италия и вероятно вече са разположили въпросния термояд край най-стратегическите обекти на Апенините. А натовските генерали в ужас не смеят да се мобилизират въоръжените сили (може би правилно е"въоръжените слабости"), само някакви журналисти имат куража да кажат, какво се случва. Повтаря се случаят, когато двама затворници иззбягаха от затвора в София и само чистачката се осмели да ги преследва!
  • 122 обмяна на дезинформация

    9 1 Отговор
    От вчера започна обмяна на дезинформация между този сайт и покраинският му побратим. Марчето заработва...
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 ежко

    13 1 Отговор
    "Установен факт е, че екипът на руските военни първоначално е бил поканен в Италия от проруски партии, а не от официалните власти на страната."Ето това като прочетох и ми стана ясно що за измишльотина е статията......Все едно Воля например да покани военни сили от Танганайка и България да ги допусне......Мижи да те лажем....*0-те години всички превеха биологични оръжия,СССР,САЩ,Великобритания -всички до един ,дори Иран и Ирак!
    Много е важно да се плюе!Нещо да кажете за хибридната война?Кой води такава с подобни памфлети?
  • 126 малоумник

    2 1 Отговор

    До коментар #120 от "Deathstroke":

    Кой е бил свободен и кога бе ? Я дай пример да видим.

    Коментиран от #128

  • 127 Ало, Факти,

    11 2 Отговор
    защо тиражирате фалшиви новини?
  • 128 Deathstroke

    3 6 Отговор

    До коментар #126 от "малоумник":

    В условията на демокрация решения не се взимат по същия начин както в тези на комунизъм, това ти е ясно нали? Всеки е свободен да изразява мнение и да си живее живота както сметне за редно. В САЩ има най-много заразени защото хора от цял свят ходят там, всеки там иска да иде. Милиони китайци живеят в САЩ, обратното обаче не е в сила. Защо ли, като техния режим е по-изгоден и проспериращ, че и вируси спира бързо, запитвал ли си се? Ако сме тръгнали да мерим ефективност по тези критерий, то Северна Корея са топ, там няма корона вирус. Имаше един случай и те практични хората, директно го застреляха. Явно е ефективна мярка, защо ли не почнем и ние така?
  • 129 Х х х

    3 9 Отговор
    В Италия питат: От 104 руснаци едва 35 са медици. А останалите какви са?

    Коментиран от #131

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 гост

    7 1 Отговор
    "Патентът е издаден (на 20 ноември 2018 г.) от Европейското патентно ведомство под номер ЕР 3172319А1 и с наименование Coronavirus. За създатели на вируса са вписани в патента лицата Erica Bickerton, Sarah KEEP и Paul Britton. Един от спонсорите на този институт е фондация "Бил и Мелинда Гейтс". На 18 октомври 2019 г., много преди да бъдат докладвани първите случаи, фондацията "Гейтс", институтът "Джон Хопкинс" и Световният икономически форум организираха събитие в Ню Йорк за политици, служители, ръководители и медицински експерти, за да симулират огнище на коронавирус. "

    Коментиран от #139

  • 133 Мим

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Насакото Яката":

    Дори бих казал,че всичко е лай лай минелай,храна за простолюдие.
  • 134 НАТО ВЕЦ и АЕЦ

    5 7 Отговор

    До коментар #118 от "социаллистически САЩ":

    Виждам ,че си марксист и наистина Маркс така е казал.

    Но знаеш ли защо Ленин го е коригирал , и е казал ,че социалистическа революция може да се случи в най изостаналата страна . След Световна война и т.н.

    Защо в най изостаналата ? Ами защото там и нивото на образование е най ниско , а неграмотните много лесно можеш да ги лъжеш ,колко ще е хубаво след 20-50- 70 години. А в по напреднала страна ще се намерят повече хора да видят пълните абсурди в тая доктрина ,нейната несъстоятелност .
    По късно ,в СССР се провежда масирана образователна програма ,но тя вече е поставена под пълен контрол , така че да дава измамни знания , понякога излишни , но да не насърчава самостоятелното мислене,способността за анализ и взимане на решения . Или иначе казано това е деволюция на обществото . И не можеш да очакваш от общество ,което де факто се движи назад в развитието си да е конкурентно .

    Коментиран от #148

  • 135 UA фейкове

    5 4 Отговор
    Моля спрете да давате гласност на украински измислици за действията е Русия.
    Подобни статии свалят много вашата медиа в моите очи

    Коментиран от #150

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Cat

    3 0 Отговор
    Само на мен ли реже очите "(48-ти Централен...."???
  • 138 Cat

    2 1 Отговор
    Защо никой от вас не отвори този сайт https://intercourier.com.ua/ - всичкити статии подадени на английски. Сайта се такъв украински, наколкото - и този, където публикуват измислици незнаемо от кого
  • 139 Bat Sande

    4 0 Отговор

    До коментар #132 от "гост":

    Те и преди самолетите да се бутнат в кулите са имали симулация, че "самолети се блъскат в кулите" и къде ли още не.
    Внимавайте какво симулирате днес, че може да ви се случи утре!...Малко перефразирах
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Фоок оф

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "Долен ГЕРБАДЖИЯ":

    Съгласен съм, долу герб НО факта е ,че това си беше мечешка услуга. под предтекст ,че помагат получиха достъп от значение за националната сигурност на италия, европа и тн. а путя реши да се аправи на интересе, уж ,че е фактор и русия може да си позволи такива спец акции хахаха
  • 142 Фоок оф

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "Долен ГЕРБАДЖИЯ":

    Имат обеца на ухото хората. Все едно някой тъпак като тебе да каже, да не ни слушат западноевропейците като говорим за турция щото сме ислямофоби...да да, ама ние си знаем.
  • 143 ужас

    7 0 Отговор
    Кучетата си лаят, керванът си върви. Нека лаят, за това им плащат, ама ние не сме шарани.
  • 144 Гост

    9 1 Отговор
    Рядко тъпа статия.
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Гост

    9 0 Отговор
    Кога толкова бързо госпожа Атанасова схвана тази афера как руснаците са създатели на короновируса? Интересно как част от оборудването подсказва за произхода на короновируса? Вкарваш в оборудването кръвта за изследване и от там ти отчита, кой е пуснал евируса? Но защо им е на руснаците да ходят в Италия, та там да, демонстрират, че те имат връзка със създаването на короновируса?Госпожа Атанасова, с тази си,, перфектна "логика е по-добре да се ориентира към пиръчковите статии на силиконовите чалгарки. Там аудиторията ще ги приема без да се замисля.
  • 147 Иван

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "Москвич голяма бракма !!!!!":

    На много хора бедите им идват от собствените глави, които не могат да мислят
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #135 от "UA фейкове":

    Нека си пишат и да ни разсмиват Кой друг, ако не украинците дистанционно ще разплетат какво точно правят руснаците в Италия? Знаете ли че сериозни украински историци,, доказаха "как нацията им е потомка на шумерите.
  • 151 Мемфис

    1 9 Отговор
    И за миг не съм се съмнявал, че това зло е “зделано” от болните мозъци на червените маймунопитеци!
  • 152 уффф

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кочина русия е на дъното .":

    Коваленко .com.ua Укропия - това стига за да изхвърли цялата статия в кошчето. Отпадъка на европа и техните мигранти от злоба акат на всичко що е свързано с Русия.
  • 153 Иван

    1 5 Отговор
    съдейки по коментарите в БГ матреала е много зле...само тъпаци и простаци...така че е ясно какво бъдеще я очаква тази нация и държава-беднотия и простотия под червения ботуш

    Коментиран от #155

  • 154 смоК

    5 0 Отговор
    Има ли някой, който да не вярва че коронката е човешка направа ?
  • 155 Bat Sande

    1 1 Отговор

    До коментар #153 от "Иван":

    Ванка нали се сещаш, че и ти се записа в коментарите под статията. Това автоматично те слага и теб в посочените категории. Замислял ли си се какво те очаква?!
  • 156 Моше

    2 0 Отговор
    Кой ми сра в гащите ?!
  • 157 гошо

    5 1 Отговор
    Какво да напипе и каже украинец. Газ пикаят като чуят за руснаци.
  • 158 гост

    4 0 Отговор
    Абе ти мозък имаш ли де си е писал тази статия , или по каноните на сащ и нато , си виновен до доказване на противното.
  • 159 Долна Хомо Руска Педераци

    1 5 Отговор
    Заляха европа със Гей Проститутки за друго не стават

    Коментиран от #160, #161

  • 160 Да са живи и здрави Рускините

    2 1 Отговор

    До коментар #159 от "Долна Хомо Руска Педераци":

    Защото цената на платената любов е синволична благодарение на тях
  • 161 Да са живи и здрави Рускините

    4 1 Отговор

    До коментар #159 от "Долна Хомо Руска Педераци":

    Защото цената на платената любов е синволична благодарение на тях
  • 162 Марийке

    3 0 Отговор
    ....пак не си си пила хапчетата а????
  • 163 hmhmhm

    3 1 Отговор
    микробиологията и вируса нямат нищо общо както и чумата и вируса. какви са тези фантастики? Как въобще ви хрумна? корона вируса да е проект на микробиолози. Ало господа това е вирус не е бактерии има разлика. Доста голяма. Но ако между бактерии и вирус не правите разлика то проблема си е ваш.
  • 164 Docenta

    0 1 Отговор
    Империята на злото педеРусия е в стихията си,сега е нейния час.Да лови риба в мътна вода
  • 165 дон чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Москвич голяма бракма !!!!!":

    А,умнико! Япония е на изток! На изток от Япония какво е!!!! Умнел...егати ръсачи на брилянти
  • 166 дон чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Факт":

    Ма то, българите им дали и идеята и азбуката за да запишат събитието!