Last news in Fakti

9 Април, 2020 10:50 2 530 5

Карантинните мерки във Франция ще бъдат удължени

  • франция-
  • карантина-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • еманюел макрон

Макрон ще направи обръщение към нацията

Карантинните мерки във Франция ще бъдат удължени - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Франция ще удължи строгата си национална карантина заради епидемията от COVID-19, която засега е до 15 април, съобщи канцеларията на френския президент.

Още не е ясно докога ще бъде продължен режимът на самоизолация, наложен в средата на март, каза представител на Елисейския дворец, но добави, че вечерта на 13 април, понеделник, Макрон ще направи обръщение към нацията и ще говори за борбата с коронавируса.

Във Франция мерките изискват хората да не напускат дома си без основателна причина, а когато излизат трябва да носят разрешително. Полицията строго следи за спазване на разпоредбите. Вчера мерките бяха още по-затегнати - пътниците, пристигащи в континентална Франция и отвъдморските ѝ територии, вече също ще трябва да имат разрешително.

Изискването важи и за влизащите от страни от ЕС, които работят във Франция, както и за хората, занимаващи се с транспортиране на стоки през френските граници. COVID-19 взе 10 869 жертви във Франция. До вчера броят на заразените бе над 82 000.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жълт елек

    2 2 Отговор
    Карантината ще продължи до края на света.
  • 2 Някой си

    3 2 Отговор
    Само да не чуят БойкУ и мопса дето подскача около него, че отиде та се невиде....карантина до живот ще ни сложат...
  • 3 direct

    2 0 Отговор
    Грозна работа 25 ° трудно се седи в къщи.Да започвам да пълня басейна току виж и водата забранена ще стане

    Коментиран от #4

  • 4 Цеко сифоня

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "direct":

    Абе водата нема да я забранът. Ама мислех че поне на риба ше пуснат да се оди.

    Коментиран от #5

  • 5 direct

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Цеко сифоня":

    Правят глоби , винаги се намира добронамерен комшия да се обади на полицията.Лятото след 19:00 се поливат градините ,първата година майсторите закъсняха със строежа на басейна излезе забрана край.Големи са жегите стигало се е до 48-°50 ° температура, кой живее в къща басейн нивото на водата спадало и проверяват .Макарончо пак го чакат проблеми големи ,много хора живеят в апартаменти ... тях още по -голям кошмар.Дано в България не се стига до такива крайности да отмине по леко короната.