Last news in Fakti

9 Април, 2020 12:00 1 204 4

Папа Франциск отслужва при закрити врата литургия за католическия Велики четвъртък

  • ватикан-
  • папа франциск

Събитието ще бъде предавано на живо в интернет

Папа Франциск отслужва при закрити врата литургия за католическия Велики четвъртък - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Папа Франциск ще отслужи днес при закрити врата в базиликата "Свети Петър" литургия за католическия Велики четвъртък, която ще бъде предавана на живо в интернет.

Още в средата на миналия месец Ватиканът обяви, че отменя великденски литургии и публичните събития по време на Страстната седмица поради разпространението на коронавируса, а Папа Франциск удължава появяването си единствено по видео стрийминг до 12-и април.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 уточнение

    3 3 Отговор
    Стига с тоя Папа ! Какво ни интересува нас - православните?! Освен това католическото е МЕСА,а не литургия !

    Коментиран от #2, #3

  • 2 За да си православен трябва да си кръстен

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "уточнение":

    в православна църква, а не атеист! И да, литургия е, а не меса, това са две различни неща! Зарежете църквите, нашата православна църква няма нужда от реклама, а кажете как се справяте в Русия с 10 000 официално обявени и 170 000 неофициално с 2230 загробени само в МОСКВА и взимате ли пример от нас българите, копирайки мерките едно към едно на другия ден след нас??
  • 3 Не религиозен

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "уточнение":

    "Смирявайте се пред Господа, и Той ще ви възвишава.
    Не се одумвайте един друг, братя; който одумва брата или съди брата си, одумва закона и съди закона; а ако съдиш закона, не си изпълнител на закона, но съдия." (Яков 4:10,11) Бог е ДОПУСНАЛ ДА ИМА православни, католици, протестанти - все ХРИСТИЯНИ, които вярват в Неговото Слово и празнуват Рождеството и Възкресението на Неговия Син - Исус Христос. БОГ е този, който ЩЕ СЪДИ и който ще отдели житото от плявата в Съдния ден . А за онези, които се наричат Негови чада Е ПО-ДОБРЕ да живеят в единодушие. Дяволът е онзи, който сее раздори между братя и действа чрез разцепление и противоборство. Нека посрещнем ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО С РАДОСТ и благодарност за ИЗКУПЛЕНИЕТО И СПАСЕНИЕТО - всеки според убеждението си, според заръката на Бог в Неговото Слово.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.