Last news in Fakti

9 Април, 2020 12:07 2 413 5

Германия се надява ЕС да реши за пакета за икономическа помощ още днес

  • германия-
  • ес-
  • икономическа помощ-
  • коронавирус

Германският министър на икономиката Петер Алтмайер заяви, че очаква финансовите министри на Европейския съюз да постигнат съгласие по отношение на коронавирусния пакет за икономическа помощ от 500 милиарда евро още днес. Това предаде Reuters.

В 16-часова видеоконференция, която започна във вторник следобед и продължи до сряда сутринта, финансовите министрите на ЕС не успяха да подпишат споразумение за това, в какъв допълнителен размер да подкрепят икономиките, засегнати от коронавируса.

Предстои те да разговарят отново днес следобед.

„Важно е днес да вземем решението за 500-те милиарда евро, които се обсъждат - това е невероятно голяма сума пари, която бихме могли да използваме, за да помогнем на много хора, особено в най-тежко засегнатите страни - Испания и Италия“, съобщи Петер Алтмайер пред немското радио Deutschlandfunk.

„Имам увереност, че германският министър на финансите Олаф Шолц, заедно с колегата си, френският финансов министър, Бруно Льо Мер, могат да прокарат икономическия пакет днес. Всички заедно работим върху това“, добави той.

Шолц каза в сряда, че финансовите министри почти са постигнали споразумение „но не съвсем“ и се надява сделката да бъде сключена преди Великден.

Засега разделенията между южните държави на ЕС, водени от Италия, които изискват мащабни мерки като издаване на съвместен дълг на блока, и Холандия, действаща като опора на фискално консервативния север, който призовава за повече сдържаност и тясно фокусирани мерки, попречиха на постигането на съгласие за икономическия пакет.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    10 0 Отговор
    Европейския съюз се разцепва на Богат Север и Беден Юг. За съжаление ние сме в Юга.

    Коментиран от #5

  • 2 Шекспир

    1 1 Отговор
    Италянците искат ЕС да назоби едни яки кредити за могат да си харчат на воля.
  • 3 Родшилд

    4 1 Отговор
    Трябват ви кредити.Колкото повече толкова по добре за вас.За нас остава мъката да спасим света
  • 4 Тито

    2 0 Отговор
    Лапането свърши ще лапате мухите.от сега до близките 25години повечето ще си ядат лаината мислете му вие със кредитите
  • 5 Зарежете ЕС защото няма как да станете членове

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    а кажете как се справяте в Русия с 10 000 официално обявени и 170 000 неофициално с 2230 загробени само в МОСКВА и взимате ли пример от нас българите, копирайки мерките едно към едно на другия ден след нас??