Last news in Fakti

9 Април, 2020 15:08 2 729 3

Великобритания: "Кобра" обсъжда карантината, Джонсън остава в интензивното

  • доминик рааб-
  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Властите са изправени пред сериозен проблем, защото е вероятно много хора да игнорират призивите за оставане вкъщи за Великденските празници

Великобритания: "Кобра" обсъжда карантината, Джонсън остава в интензивното - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във Великобритания министрите ще обсъдят състоянието на карантината, за да преценят дали ограниченията на свободата на движение на хората да продължат. Заразеният с коронавирус премиер Борис Джонсън прекара трета нощ в интензивно отделение.

Правителственият комитет „Кобра“ за кризисни ситуации ще проучи предоставените сведения от учените за ефекта от наложените строги мерки на 23 март. На срещата ще присъстват и лидери на отделните части на Обединеното кралство - Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.

Така правителството ще спази обещанието си да преразгледа карантината три седмици след обявяването ѝ, но в отсъствието на болния премиер не се очаква да бъде взето незабавно решение. Очакванията все пак са, че мерките за социално дистанциране и ограничения за излизане от домовете ще останат в сила поне до края на април.

Властите са изправени пред сериозен проблем, защото е вероятно много хора да игнорират призивите за оставане вкъщи за Великденските празници, тъй като прогнозата е за прекрасно пролетно време с температури от порядъка на 25 градуса.

„Таймс“ пише тази сутрин, че лидерите в целия политически спектър подготвят масирана кампания в убеждаване на хората да не излизат точно сега, когато се очаква пандемията да достигне своя пик. Броят на жертвите се покачва и след рекордните 938 случая вчера достигна 7 097 души.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Саблезъбата Мей

    6 0 Отговор
    А питалили са,, Питон " да ли са съгласни?
  • 2 Комитет "Кобра" По голяма простотия

    4 0 Отговор
    е трудно да сътвори някой...
  • 3 Горките англичани

    2 1 Отговор
    имат ваксина, ама за да не ги обвинят че те са го пуснали, ще си изтрепят хората, досуш като с Енигмата през ВСВ ... иначе всички "заразени" величия оздравяват ;) ти да видиш